ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (6) | Вчера (28)
Бербатов: БФС управлява по сталинистки начин, ще сезираме ММС, ФИФА и УЕФА
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:41 / 24.03.2022Коментари (0)1521
© Sofia24.bg
Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов, който бе избран за шеф на футболната ни централа на проведения алтернативен конгрес на 18-и март, коментира решенията на Изпълкома. Той използва личния си профил във Фейсбук, за да направи видеообръщение към футболната общественост. 

"Докато съдът не се произнесе относно законността на конгреса от 18-и март, БФС няма право да взима каквито и да било решения в тази връзка. Налагането на наказания, без да се гарантира правото на защита на обвинените, е в нарушение на Конституцията на България. Това е сталиниски начин на управление. 

Налагането на различни наказания за едно и също провинение е явна дискриминация. До този момент никой не е виждал решението на ИК за отмяна на конгреса на 18-и март. То не съществува и не е изпращано до клубовете. При това положение клубовете бяха длъжни да се явят на конгреса. Аз и моят екип ще защитим наказаните клубове и лица с всички възможни законови средства. Ще подадем необходимите жалби и ще сезираме Министерството на спорта, ФИФА и УЕФА. 

Междувременно продължаваме всички съдебни процедури срещу сегашното ръководство на БФС. Колкото до писмото от ФИФА и УЕФА - те не правят констатации и не взимаш решения. Писмото им повтаря твърденията на БФС, което не е заключение. Нормално е двете организрации да са обезпокоени от кашата, която ръководството на БФС забърка, като първо се опита да отмени, а после и да бламира провеждането на законен конгрес на 18-и март. Неслучайно ФИФА и УЕФА иска становището на Министерството на спорта - то ще е ключово за крайното решение на ФИФА и УЕФА. 

Това е ситуация, от която никой не печели, най-вече футболът. Очакваме Министерството на спорта и министъра да вземат отношение по въпроса и веднъж завинаги това да приключи. Единственото, което всички искат, е честен и прозрачен конгрес", каза Димитър Бербатов

Известно е, че в сряда ИК на БФС взе решение да отнеме членството на 62 клуба, които участваха в общото събрание на Димитър Бербатов преди няколко дни в НДК. Още 42 бяха извадени, защото не са вписани в Министерството на младежта и спорта или по други причини.

Припомняме, че на 18 март опозицията организира свой форум на отложената от БФС редовна сбирка. След проведеното гласуване в зала 3 на НДК - 76 гласа отидоха в полза на Димитър Бербатов от присъстващите 76 делегати. Проведеният конгрес  гласува Димитър Бербатов  да оглави БФС. В същия ден БФС излезе с остра декларация, в която съобщава, че се разиграва пълен фарс. От футболната ни централа заявиха, че е необходима намеса от ФИФА и УЕФА.

Реакцията не закъсня, като от двете централи излязоха със становище относно проведения от Димитър Бербатов конгрес. ФИФА и УЕФА в прав текст заявиха, че признават Борислав Михайлов за легитимен президент на футболния съюз и поискаха от министъра на спорта Радостин Василев да каже какво е правил на 18 март пред НДК и да изясни позицията на държавата.
Още по темата: общо новини по темата: 218
12.04.2024
11.04.2024
09.04.2024
08.04.2024
02.04.2024
01.04.2024
предишна страница [ 1/37 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
ПФК Спартак: Напред към Втора лига!
БФС сменя формата, Ботев и Локо с отбори във Втора лига
ПФК Ботев: Тотална доминация и домакинска атмосфера!
Дубълът на Локо прекъсна негативна серия с класика срещу Карнобат
Финалът за Купата ще е на стадион "Христо Ботев", но от следващия сезон
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: