ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (10) | Вчера (19)
Джокович посрещна Коледа в хотела за бежанци
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:21 / 07.01.2022Коментари (1)1678
© БГНЕС
Темата "Новак Джокович“ продължава да бъде най-обсъжданата в света на спорта.

Тенисистът посрещна сръбската православна Коледа в центъра за задържане на незаконно пребиваващи в Мелбърн. След като не бе допуснат да влезе в страната заради сгрешени документи за виза, той бе настанен в Парк хотела в Мелбърн, в който австралийското правителство настанява незаконно пребиваващи хора.

Ноле ще остане там до понеделник, когато съдът трябва да се произнесе дали ще го пусне в страната. Сградата, в която се намира тенисист номер едно в света, има лоша репутация. През декември в нея горя пожар. Нейни обитатели се оплакаха в социалните мрежи, илюстрирайки положението и със снимки, че намират в храната си червеи и мухъл, а през октомври 21 души се заразиха там с COVID-19.

Съпругата на Джокович - Йелена, също взе отношение в развихрилия се скандал. Ето какво написа тя: "Днес за нас е Коледа! Желая на всички да бъдат здрави, щастливи, в безопасност и заедно със семействата си. Бихме искали всички да бъдем заедно в момента, но ме утешава фактът, че поне сме здрави. Ще израснем от този опит.

Благодаря Ви мили хора по целия свят, че изпращате любов на моя съпруг. Поемам дълбоко дъх, за да се успокоя и да намеря разбиране в този момент за всичко, което се случва. Единственият закон, който всички ние трябва да спазваме при пресичането на всяка граница е любовта и уважението към всеки човек. Любовта и прошката никога не са грешка, а мощна сила. Желая Ви всичко добро!"

Бащата на Новак - Сърджан не е така сдържан и е доста ядосан на австралийските власти. Той е бесен на австралийците, които държат сина му затворен. Сърджан организира протест в Белград. Около стотина души се събраха пред сградата на Народното събрание в сръбската столица.

Сред излезлите на протест бе и министърът на труда, заетостта, ветераните и социалните въпроси - Дария Кисич Тепавчевич. Тя е член на Кризисния щаб за борба с коронавируса в Сърбия.

Стотината протестиращи носеха сръбски знамена, а един от тях бе показал табела с надпис: "Няма граница, която не можеш да преминеш“. Участниците в сбирката скандираха против ваксинацията срещу COVID-19.

Братът на Ноле - Джордже също коментира ситуацията: "Новак не е нарушил нито един протокол. Имаше същата документация като другите тенисисти, които влязоха в страната. Откакто пристигна в Австралия, бе подложен на дипломатически натиск. 

През първите 45 минути можеше да комуникира със семейството си, а след това са му отнели телефона. Не успяхме да се свържем с него повече от три часа. Тогава взеха решението да не му предоставят виза и да го лишат от това да защити титлата си. 

Брат ми не е престъпник, той е спортист. Последната новина, която имаме е, че съдът е наредил властите да не го депортират до понеделник сутринта. Веднага след това се разбра, че няма да му дадат да влезе в Австралия през следващите три години."

Майката на Ноле - Дияна Джокович също говори пред медиите в Сърбия.

"Случващото се е много тежко за мен като майка. Новак с нищо не е заслужил да го третират така. Очевидно е политически въпрос да не му позволят да играе на Откритото първенство на Австралия. Подобно отношение без прецедент. Чиста политическа атака срещу Новак Джокович. 

За мен от една страна той се превърна в жертвено агне, но от друга страна за мен той е голям победител. Сега много хора ще разберат, че повече не може да продължава така. Само се надявам Новак да остане психически здрав, да не прекършат крилата му, каквото е тяхното намерение", коментира Дияна Джокович.
Още по темата: общо новини по темата: 54
26.01.2024
18.01.2024
09.01.2024
08.01.2024
20.12.2023
13.12.2023
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Осветлението на кръговото кръстовище на Асеновградско шосе и околовръстното до ж.п.линията на КЦМ, работи през деня от няколко седмици
на 07.01.2022 г.
+1
 
 
Джокович е уникален, гениален тенисист и в същото време, нагъл и прост сръбски селянин. Баща му е прост, селски тип, мислейки се за голяма работа покрай синът си.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Черно море зарадва цяла детска градина преди да отпътува за Пловдив
Легенда на Черно море: Мачовете срещу двата отбора под тепетата са решаващи!
ЦСКА 1948 цака ЦСКА-София за юноша на Ботев
Петъчен футболен маратон - три мача в Първа лига днес
Отлична новина за стадионите на Локомотив и Ботев
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: