ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Христо Бонев: Локо се нуждае от спортен човек, да направи стратегия на тима
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:30 / 05.11.2009Коментари (60)4640
© Plovdiv24.bg
Христо Бонев винаги е бил близо до Локомотив, а отскоро стана и почетен президент на клуба. Неговото мнение винаги е било ценено на Лаута, а сега ситуацията е още по-тежка, след като в последните 8 мача "смърфовете" имат една една победа. Ето какво мисли за положението на тима легендата на клуба Христо Бонев:

 - Г-н Бонев, как ще коментирате ситуацията в Локомотив?

- С много болка. Сърцето ми се къса, като гледам какво става в Локомотив. Положението е бедствено. Тази загуба от Ботев ме съкруши. Тя беше върхът на кризата, в която се намираме. Толкова безпомощен, беззъб и страхлив Локомотив никога не съм виждал. И то срещу безумно слаб Ботев. Това всъщност не беше и Ботев, де, но това е друга тема. Те не ме интересуват. Единственото, което ме интересува, е да излезем час по-скоро от тази дупка, в която сме паднали от много време насам.

- Как ще коментирате дербито?

- Това дерби ли беше? Имаше един отбор, облечен в черно-бели фланелки срещу един с жълто-черни. Вие да забелязахте някаква прилика с Локомотив и Ботев? Аз не видях. Толкова безумно слаб мач и лишен от грам майсторство между двата отбора не съм виждал. Не мога да си представя, че нашият отбор ще излезе срещу Ботев с мисълта за равен. Затова не приемам това за моя Локомотив. Връх на всичко бяха тези грозни сцени след края на мача. Те показаха, че нашите футболисти не могат да губят. А не можеш да печелиш, ако не се научиш да губиш.

- Смяната на треньора Иван Маринов със Стефан Генов ще доведе ли до оправяне на нещата?

- Категорично не. И Моуриньо, и който и там в световен мащаб да е най-добрият треньор, да дойде на Лаута, пак няма да оправи нещата. Те са сбъркани изначално.

- Къде са сбъркани?

- Вижте, много ме заболя, когато видях снимките на нашата президентка Галя Топалова как се весели с футболисти на чужд отбор и е сложила жълто-черно шалче. Това си е нейна работа. Всеки има право да разполага с живота си както поиска. Просто аз като кръвно свързан с черно-бялата идея изпитах болка. Лично аз много уважавам Галя Топалова като човек, който в много труден момент се нае и спаси клуба от разпад. Това никой не бива да й го оспорва. В същото време призовавам Галя час по-скоро да реши какво ще прави с Локомотив и да започне да действа. Всяко забавяне ще е фатално.

- Прави впечатление, че от известно време сте дистанциран от ръководството на Локомотив?

- А какво да правя в това ръководство, в което са толкова много директори? Опитвах се да помагам със съвети и присъствие, доколкото мога, но видях, че мнението ми не се взема под внимание. Привличаха се футболисти, които не съм гледал и нямам представа за тях. Щом тези, които ги вземат, са убедени в качествата им, защо съм им аз. Това обаче не означава, че съм дистанциран от Локомотив. Мен никой не може да ме дистанцира от Локомотив.

- Кои са причините за кризата в Локомотив?

- Най-просто казано, причината е липсата на една стратегия, която да се следва. Разбира се, и липсата на подходящи хора, които да изработят и да изпълняват тази стратегия. Тук нещата не опират до пари, а до мислене. Ще ви дам пример. С назначаването на генерал Йордан Димитров дойдоха конфликти. Не казвам, че той е причината. С идването му обаче всички видяха, че се появи напрежение между него и Иван Петлешков. Това нямаше как да не се пренесе и върху футболистите, и треньорите. Те се чудят на кого да угодят и да не влязат в конфликт с някого. Така допълнително се разби отбора. На Локомотив му трябва спортен човек, спортен директор, който да изработи стратегията и да пази гърба на треньора. Иначе ще се получи ситуацията от лятото. Заблудихме се, че имаме голям отбор през пролетта, когато бихме в няколко мача в продълженията. През лятото Аян го оставиха да се оправя сам, а след това след една загуба му взеха главата. Затова казах, че проблемът не е в треньора, а в липсата на стратегия. И Галя наистина трябва да проумее това, и да предприеме действия, след като си изясни какво ще прави с клуба.

- Многото директори ли са проблемът в Локомотив?

- Ще отговоря с един пример. През шампионския сезон имаше един президент Георги Илиев, вечна му памет. Той осигуряваше финансирането. Под него беше единствено Емил Наков, който управляваше клуба, и станахме шампиони. Нямаше интриги, нямаше мрънканици. Без да съм приятел с Наков, му признавам, че той успяваше да управлява така клуба, че станахме шампиони.

- Виждате ли светлина в тунела?

- Да. Ние, локомотивците, винаги сме оптимисти. Дори в най-тежките ситуации. Аз лично съм оптимист заради великата ни публика. Силата ни е в това, че в най-трудните моменти черно-бялата общност се събира в юмрук и преодолява кризата. Това е ставало неведнъж. Имали сме много по-трудни моменти и сме ги преодолявали. Ще ви дам още един пример от историята. През 1968 година партийната върхушка на Пловдив начело с Кочо Гяуров си беше поставила за цел да има само един елитен отбор в Пловдив и направи от Ботев Тракия. Искаха да обезкървят останалите отбори, като им вземат най-добрите футболисти. На мен ми бе заповядано да премина в Тракия. Аз категорично отказах. Дори заявих, че ще се откажа от футбола, но няма да играя за жълтите. Кочо Гяуров извика татко, Бог да го прости, в кабинета си в партийния дом. Татко му каза, че ще се откаже от мен в „Държавен вестник", ако премина при жълтите. Гяуров ни изгони и ни нарече фашисти. В моя и на Локомотив защита застанаха трима директори на големи предприятия в Пловдив. Всички са покойници, вечна им памет. Това бяха Иван Коджабашев, който беше директор на БДЖ-Пловдив и председател на Локомотив, Стефан Ганев - директор на Трансстрой, и Иван Лазаров - директор на Месокомбината. Тримата се противопоставиха на това беззаконие в името на Локомотив. Впоследствие тримата бяха уволнени, но не предадоха Локото. Въпреки тази атака срещу Локомотив, на следващата година станахме трети. Затова съм оптимист, че нашата черно-бяла общност ще излъчи достойни хора като тези, които ще ни изведат от кризата.

Източник: в. "Марица"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
фенове на локото в историята ви има само 2 години слава , 1972 и 1973 , христо бонев е бил в апогеа си имате един сребърен благодарение на ботев пловдив че бие славя в последните кръгове и един бронзов, през останалото време само срам , срам и пак срам цигани турци , алкохолици и арменци легенди ружди керимов, садъков , точо иванов, еду легендата голмайстора на б група вечно наебан в пловдивските дербита като играч , за преместването на велбайд в пловдив и нагазвания на вихрен и чумен няма да говоря думата е срам
0
 
 
Голям футболист и още по-голямо нищожество като човек. Ей това е жалката гнида наречена Бонев. Типично олицетворение на малодушен буфер- повече мрази Ботев, отколкото да обича Локо. Галка докато му наливаше пари и беше добре, а сега фурнаджийската лопата ицко пак се обърна и хули. Лиже задника на всеки президент, отрепка
0
 
 
Жълтите нямат такава Личност като Христо Бонев, колкото и да ги е яд! Всичките им легенди се пропиха и провалиха, така че нямат основание да говорят за Бонев!Колкото и да ви боли "Зума" си казва истината човека!Говорят ми за някакви меки китки...абе, жълт, уж голямо момче изглеждаш на снимката, а пък акъла ти е детски още!Къде са вашите легенди питам аз?!Какво правят в момента и как живеят??? И не се правете, че не знаете защото знаете, ама ви е срам да кажете, че са се преврънали в алкохолни факири, които с такава сръчност "търкалят" шишетата, че и М-р Сенко би им завидял!Нямат 2 лв. в джоба и живеят като скотове! Помислете преди да кажете нещо, защото ние винаги имаме готов отговор!
на 05.11.2009 г.
0
 
 
Стоичков и Бонев си правиха свирки ! Боклуци и двамата когато става дума за резил и пари се дупите ! Стоичков поднесе букет на Бонев женски жест ! Меки китки !!! Бонев да си гледа пенсията и да си пие хапчетата за кръвно не да дава интервюта .... !
на 05.11.2009 г.
0
 
 
Признавам за мъж всеки футболист на локо ! Който забие черно-бяло знаме в центъра на ГЕРЕНА !!! Давам си цялата заплата ще я изгладувам 1100 лв за този МЪЖ ! Ама едвали Таки и "София-Запад" ще оставят буферите да излезнат живи от Герена !!!??? Много ми е интересно ?!?! Тогава няма да има бой и шутове ами ше ви изядат живи мръсни нещастни мангасари
СВЕЩЕНОТО ЧЕРНО-БЯЛО РАЙЕ СЕ НАДЯВА НЕ НА ТЯЛОТО, А НА ДУШАТА! И ТО НЕ СЕ ПРОДАВА И НЕ СЕ ПОДАРЯВА: ЗА НЕГО СЕ ВОЮВА, ЗА ДА ГО ЗАСЛУЖИШ ПРЕД ТЕЗИ ФЕНОВЕ, КОИТО НАЙ-ДОБРЕ ЗНАЯТ ЦЕНАТА МУ!
на 05.11.2009 г.
0
 
 
напълно точно си го казва Зума .
0
 
 
бонев ти си абсолютен гей,като толкова милееш за футбола в пловдив,защо не станеш тренер на локото а само глупости бълваш по адрес на ботев?!може би само това умееш???
+1
 
 
Зулум свиньо долна защо тъка хлен4иш?Няма жорко наркото и ти е мъ4но.Ти не заслужаваш дори да се говори за теб.А на жълтите да им правиш федероси пе***аст долен!
-1
 
 
Що ревете на чужд гроб?!Намерете темата за Чико Джибрата и пишете там!
0
 
 
Зума като толкова милее за отбора си и като е толкова отворен що не ви стане треньор бе? Нали има необходимия лиценз все пак национален селекционер беше.Този въпрос някой от вас задавал ли си го е?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Петкратен шампион на България, играл и за Локо (Пд), се сбогува с футбола
Александър Томаш не пожела да рискува здравето на Евандро
Повече от 6 години Локо няма победа на "Тича"! Ще свърши ли тази серия утре?
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Черно море се надъхва за мача с Локо
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: