ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Пловдивски отбор в борба за оцеляване на стадион "Лазур" четири години по-късно
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:48 / 24.10.2009Коментари (9)6719
© Plovdiv24.bg
Днес предстои да се изиграе редови шампионатен мач между отборите на Черноморец и Ботев в Бургас. На пръв поглед срещата на втория в класирането срещу последния изглежда предрешена.

Неизбежно е обаче сравнението с един друг двубой преди четири години. Арената бе същата, стадион "Лазур" в Бургас, двубоят също предвещаваше да е Давид срещу Голиат, именно Локо срещу Болтън, мач от турнира за купата на "Уефа".

На пръв поглед, освен арената на сблъсъка, двата мача нямат нищо общо по между си, но ако се замислим малко ще стигнем до извода, че както отминалия мач, така и настоящия е битка на по-слабия за неговото бъдеще и оцеляване.

Мачът на Локо срещу Болтън бе малко след убийството на президента Георги Илиев, което убийство предвещаваше мрачни дни за "Лаута". "Смърфовете" все още притежаваха класен отбор, който бе на няколко секунди и един злощастен автогол от възраждането. Защото, ако Локо бе отстранил Болтън и бе влязъл в групите на УЕФА, неимоверно щеше да се намери стабилен спонсор на отбора, който да инвестира в един евроучастник. Всички знаем как се развиха нещата в последствие.

Сега на Ботев му предстои сблъсък с Черноморец. Ако "канарчетата" инкасират безславна загуба, съществува вероятност този отбор, който в момента показва, че има потенциал ако се сработи, да се разформирова още в понеделник.

Ако обаче "жълто-черните" хвърлят бомбата в кръга, те ще покажат, че наистина има бъдеще пред тях и ще съхранят надеждата за италианска инвеститорска инвазия, тоест днес Ботев излиза в битка за своето бъдеще и оцеляване.

Източник: Кирил Налджиев

Още по темата: общо новини по темата: 4
25.10.2009
24.10.2009
24.10.2009
23.10.2009






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 24.10.2009 г.
0
 
 
Пловдив се превърна в боксова круша ! Отбори които са отнасяли по 6-7 гола като : Берое , Монтана ,Сливен ... идват тук и спокойно си взимат 3 т !!! Колкото и да мразя локото , това е срам и за ПЛОВДИВ !!!
0
 
 
еее никаква дузпа нямаше!Бфс палячовци!
-1
 
 
Това е краят,много добре изигран сценарии от страна на адвокатите на Селския. Обeдини,че няма да го има вече клубът.
0
 
 
кви нови собственици,кви инвестиции вси4ко свърши,а селския къде се е покрил???
-2
 
 
аз съм Ботевист и знам,че днес е последния мач на Ботев в близките 100 години. В днешно време на столетниците не им достига една година за да ги ударят,така ще стане и днес. Мачът е 3 на 0 и край,няма да има дерби и половин пловдив в понеделник няма да вярва,че любимият им отбор няма да го има. за автогола,това е най трудния миг на този футболист в кариерата му. Това за автогола още тогава казах,че е наредено ако онези тъпи ши*ани англичани не си вкарат,да си отбележат локомотивци,за да не продължат напред защото така изскаха босовете,не им се даваха пари. Преди да се радвате на смърта на Ботев,ще кажа,че и вас това ви чака с вашия любим Локомотив. С този кмет ни чакат само тъжни моменти.
За Локо Пловдив родих се аз!За теб тупти сърцето ми!
на 24.10.2009 г.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Бой в Хебър! Любо Пенев изгони двама
Прекрасно! Деца от Ботев (Враца) поздравиха Георги Николов
Дубълът на Ботев на пътя на Спартак към Втора лига
Георги Дерменджиев преди финала с Ботев: Искаме дубъл!
6000 ботевисти взеха билети за финала с Лудогорец
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: