Пловдивски таекуондист прослави България със златен медал от Европейско първенство

Автор: Стойчо Генов
Коментари (2)
13:09 / 29.10.2021
3763
Състезателят на пловдивския таекуон-до клуб "Тракия" Петър Михайлович спечели златен медал за България на Европейското първенство на остров Крит, Гърция. Той стана първи в дисциплината спаринг за мъже до 92 килограма.

Пловдивският АСТК "Тракия" освен от Петър Михайлович е представен още от Димитър Китипов, Гая Вардева, Лилия Митрева и Божидар Михайлович.

"Благодаря за усърдието на всички през годините. Оптимист съм и се надявам на още български отличия до края на първенството", заяви вицепрезидентът на Българската федерация по по таекуон-до ITF Костадин Димитров, който е и международен съдия.

Европейското първенство по таекуон-до ITF, коeто започна на 26 октомври, е за всички възрастови групи и дисциплини. Това е първият шампионат на Стария континент от пролетта на 2019-та насам, когато заради пандемията бе отменено състезанието в Прага.

Българският състав включва 81 състезатели, които ще ни представят при юношите и девойките, мъже, жени и ветерани.


Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 22
Днес: 12


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).