Пловдивски колоездач стана трети в обиколката на Камерун

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
14:44 / 11.06.2021
1608
Състезателят на пловдивския колоездачен клуб "Цар Симеон 1898" Николай Генов зае престижното трето място в генералното класиране в обиколката на Камерун. Освен това пловдивчанинът заслужи и фланелката за най-добър катерач.

След завръщането си от африканската държава, Генов тържествено връчи тази фланелка на шефката на зала "Колодрума" Евелина Апостолова, с пожелание за ползотворна съвместна работа.

Николай Генов започва да тренира колоездене едва 13-годишен под ръководството на треньора Николай Маджев. От преминаването му към юноша младша възраст  досега негов треньор е Петър Павлов, с който той печели неколкократно републикански шампионати при юноши и мъже. Първи изяви на писта Николай Генов прави 15-годишен. Тренировките в зала "Колодрума" са неизменна част от подготовката му и допринасят за победа в дисциплината "скрач“ при  провеждането на Балканска купа по колоездене 2017 г. и за  достойно представяне при провеждане на Европейското първенство по колоездене на писта 2020 година в спортната зала.

Националният отбор по колоездене се представи изключително достойно в Африка. 12 секунди разделиха Йордан Андреев от спечелването на Обиколката на Камерун 2021 г. Състезателят на  френския "Мартиг" отстъпи единствено на местната надежда Камзонг Кловис.

Националите спечелиха и първото място в отборното класиране. Българският отбор, воден  от Радослав Константинов, който спечели Обиколката на Камерун  през 2019 г., вече се подготвя за Държавния личен и отборен шампионат по колоездене за 2021 г.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 28


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).