България замина с 5 маричанки в състава си за първия турнир от Златната лига

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
12:45 / 26.05.2021
1341
Тази сутрин женският национален отбор на България по волейбол замина за Запорожие (Украйна), където започва участие в първия турнир от Златната европейска лига. Съперници на нашите са домакините и Словакия. Поради карантина заради коронавирус Финландия отпадна от надпреварата.

Тимът има поредица от прикачвания до крайната дестинация. Първо волейболистките пътуват до Истанбул, а след това до Киев. Последната отсечка е до Запорожие. Турнирът в Украйна стартира на 28 май.

България играе своя първи мач срещу срещу Словакия от 16 часа. Заради отсъствието на Финландия предстои ден почивка за "лъвиците“. В неделя националките закриват състезанието с двубой срещу домакина Украйна от 19 часа.

В групата на нашите са 5 състезателки от хегемона марица (Пловдив) - Петя Баракова, Александра Миланова, Мирослава Паскова, Дима Ушева и Жана Тодорова. Освен това за България ще играят още две пловдивчанки, които тръгнаха в големия волейбол именно от "жълто-синия" клуб - Вангелия Рачковска и Мира Тодорова - Пастата.

Селекционерът Иван Петков ще разчита на следния състав:

Разпределителки: Лора Китипова, Петя Баракова

Централни блокировачи: Нася Димитрова, Мира Тодорова, Борислава Съйкова, Дима Ушева

Диагонали: Емилия Димитрова, Мерелин Николова

Посрещачи: Гергана Димитрова, Мирослава Паскова, Александра Миланова, Вангелия Рачковска, Мария Йорданова

Либеро: Жана Тодорова


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 7


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).