ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (28)
Palms Bet очаква оспорвано дерби между Барселона и ПСЖ в Шампионска лига
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:37 / 15.01.2021Коментари (0)3068
©
Най-големият сблъсък на 1/8-финалната фаза в Шампионска лига през този сезон ще бъде между отборите на Барселона и Пари Сен Жермен. Първият мач между двата тима е на 16 февруари на стадион "Камп Ноу“ като българският сайт за спортни залози Palms Bet очаква оспорвано дерби, тъй като коефициентите за краен успех са изравнени. Нито един от двата отбора няма изявено предимство, като двата тима имат много супер звезди в състава си и ни очаква истинско шоу в мачовете помежду им. Нека разгледаме как двата състава стигнаха до 1/8-финалите на турнира и каква е историята на съперничеството между Барселона и Пари Сен Жермен в Шампионска лига.

Пътят на Барселона до 1/8-финалите в турнира

След унизителното поражение с 2:8 на 1/4-финалите на Шампионска лига през сезон 2019/20, Барса започна новата кампания с по-големи надежди. След като бе изтеглен в група с отборите на Ювентус, Ференцварош и Динамо Киев, на всички бе ясно, че Барселона ще продължи на 1/8-финалите, тъй като единствено италианският шампион можеше да се конкурира с каталунците. "Блаугранас“ откриха кампанията си в груповата фаза с разгромна победа с 5:1 срещу Ференцварош у дома, след което последва много важна победа с 2:0 срещу Ювентус в Торино. Барселона записа и две победи срещу Динамо Киев в кръгове 3 и 4, за да дойде и убедителния успех с 3:0 над Ференцварош в Унгария. Така воденият от Роналд Куман отбор влезе в последния шести кръг на груповата фаза с пълен актив от точки и трябваше да вземе точка или да не загуби с по-голяма разлика от два гола срещу Ювентус, за да спечели първото място в групата. Залагащите в букмейкъра Palms Bet сигурно са очаквали, че Барса ще завърши кaто победител в групата, но не това се случи. Ювентус нанесе звучен шамар на каталунците, записвайки победа с 3:0 на "Камп Ноу“ на 8 декември, с което завоюва първата позиция в групата и прати Барселона на второто място, което означаваше, че тимът на Роналд Куман ще има труден съперник на 1/8-финалите.

Как ПСЖ се класира за 1/8-финалната фаза в Шампионска лига

Пари Сен Жермен бе на крачка от голямата мечта през миналия сезон – спечелване на Шампионска лига. Френският гранд загуби във финала с 0:1 от Байерн Мюнхен и сякаш играчите на Томас Тухел още мислиха за това поражение на старта на участието си в новия сезон, тъй като отстъпиха с 1:2 на Манчестър Юнайтед. Във втория кръг ПСЖ постигна очаквана победа с 2:0 срещу Истанбул ББ като гост, след което дойде загубата при гостуването на РБ Лайпциг с 1:2. И в този момент френският шампион гледаше към изхода на Шампионска лига, освен ако не бъде безупречен до края на груповата фаза. Неймар и компания обаче показаха най-доброто от себе си и записаха три победи до края на груповата фаза, включително с 3:1 над Ман Юнайтед на "Олд Трафорд“, за да спечелят първото място в групата. Въпреки това обаче те изтеглиха един от най-трудните съперници за 1/8-финалите и задачата им ще бъде много сложна.

Винаги ще се помни знаменития обрат на Барса срещу ПСЖ през сезон 2016/17

Барселона доминира в Шампионска лига срещу Пари Сен Жермен като има четири победи в 9 мача при два успеха за френския тим. Всички играчи в Palms Bet ще си спомнят последния двубой между двата тима – победата на Барселона с 6:1 у дома на 8 март 2017 година. Тогава каталунците влезнаха в реванша от 1/8-финалите на турнира след поражение с 0:4 в Париж. Малцина очакваха Барселона да направи подобен обрат, който историята винаги ще помни. Барса разби своя съперник у дома и четири години по-късно ПСЖ ще иска реванш, а с новия си треньор Маурисио Почетино ще има още по-големи цели в Шампионска лига.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Браво! Пловдивчанин спечели приза за най-прогресиращ млад играч на България
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Пловдивски защитник е лидер в Литва, тимът му не допусна гол в четвърти пореден мач
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: