ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (17) | Вчера (28)
Бакалов от "Колежа": Това, което виждаме, е плачевно!
Автор: Стойчо Генов 10:45 / 26.11.2020Коментари (5)9853
©
Легендата на Ботев Пловдив Марин Бакалов сподели своите мисли в "Домът на футбола" по Диема спорт преди градското дерби с Локомотив в събота на "Лаута".

Той засегна историята на това съперничество, състоянието на стадион "Христо Ботев", липсата на публика по трибуните, какво би посъветвал двамата треньори, темата за националния отбор и други интересни неща.

"От десетина години не съм стъпвал на стадиона. Няма как. Той беше затворен, в началото на един строеж. Това, което сега виждаме, е плачевно. Не е лицеприятна гледка. Цари оптимизъм, че тази драма ще приключи с избирането на фирмата, която ще строи. Тук въздухът е друг. Настроението е друго. Диша се със самочувствие, с ботевски дух. Годините, които прекарах бяха изключително приятни и човек, който се занимава със спорт, може да остане удовлетворен", започна Бакалов.

За 112-ото дерби на Пловдив:

"Този мач е мач на честта. Това са без значение моментното състояние на двата отбора. Тези двубои са чакани с огромен интерес. Между тях не може да има задни мисли. Всичко е подчинено на победата, на играта", продължи бившият дефанзивен халф.

"Загубата е голяма. Публиката е 12-ият играч. Един пълен стадион, тази нагласа, която може да ти даде, няма друг стимул. Настроението на публиката, агитките. Футболът е за публиката. Огромна е загубата. Играл съм на пълни стадиони с 50-55 хиляди. Побиват те тръпки", разкри 58-годишният ботевист.

Какъв съвет би дал на треньорите:

"Те са достатъчно опитни специалисти. В Локомотив се промениха нещата с напускането на Бруно Акрапович. Това ще бъде загуба за тях. Този отбор е сглобен с негово съдействие. Бяха респектирани от неговото държание. Няма как да не се отрази на отбора. Тук е въпрос на мобилизация на самия отбор. Треньорите трябва да се опитат да освободят играчите от това напрежение", допълни Марин Бакалов.

"Който и да е треньор на националния отбор, няма избор. Нямаме силни, качествени футболисти. Изостанали сме доста. Защо се е случило така през годините, има много причини. 10 години всички школи бяха занемарени. Включително в нашия отбор. Имаме база от 4 години. Може би трябва да мине време. Тези момчета да осъзнаят, че това е една сериозна и отговорна професия. Трябва много да се работи. Има момчета, които успяха в ранна възраст да излязат навън, което от една страна е хубаво, ако успеят да се наложат. Просто трябва да се промени мисленето от най-ранна възраст", завърши изказването си легендата на Ботев (Пд).

Още по темата: общо новини по темата: 57
03.12.2020
03.12.2020
03.12.2020
02.12.2020
01.12.2020
30.11.2020
предишна страница [ 1/10 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 26.11.2020 г.
-2
 
 
вай вай братя кънари.тез нащи мошенници пак на пуснаха по пързалката и ни го туриха без възелин. ни стадио ще видим ни нашиот ботиф шъ са спаси от фалит. саму дету си дадуф и последните стутинки на негу. саму бат ачу и смаил ага ша на управът брадя. Ъй ъй кънариииееее
-1
 
 
Някой има ли информация кога ще се подписва договора за строежа на Колежа с ПИМК Пак започнаха да се проточват нещата
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Манол Георгиев: Изпуснахме уникален шанс да бием Спартак, те изравниха след карамбол
"Канарчетата" се похвалиха с повиквателни за националните отбори за девойки
Пуснаха на търг фланелка на Левски, средствата отиват за юноша на Марица
Черно море загрява за Ботев с отбор от Втора лига
Голова суша тормози любимеца от "Лаута" Ален Ожболт, тимът му не вкара в 6-и пореден мач
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: