След седмица става ясно всичко за "Колежа", коронавирус забавя процедурата с "Лаута"

Автор: Стойчо Генов
Коментари (3)
10:40 / 03.11.2020
6095
Точно след една седмица ще стане ясно кога ще бъде рестартиран строежът на стадион "Христо Ботев“ в Пловдив, провери Plovdiv24.bg. От Общината вече обявиха победителят в обществената поръчка - ДЗЗД "Колежа" с водещ партньор ПИМК, чиято оферта бе за 52 389 126 лева с ДДС.

"Всички участващи фирми вече са уведомени за избора на победител. Те могат да обжалват решението в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), като крайният срок за това изтича на 9 ноември в 23,59 часа“, заяви пред Plovdiv24.bg шефът на Дирекция "Обществени поръчки" Тодор Тодоров.

Припомняме, че от правото да обжалват могат да се възползват 4 фирми, които бяха отстранени на финалната права на конкурса - ДЗЗД "Онфра Конструкт" с водещ партньор "Парсек груп", софийското дружество "ВХД" АД, "Щрабак" ЕАД и ГБС - Пловдив.

Ако нито една от нях не го направи, може веднага да се рестартира строителството на стадион "Христо Ботев". В противен случай обаче процедурата ще се удължи с месеци. 

В същото време отварянето на ценовите оферти за обществената поръчка за реконструкцията на стадион "Локомотив" ще се забави малко заради пандемията от коронавирус. В момента заместник-кметът по строителството Пламен Райчев и шефът на Дирекция "Обществени поръчки" Тодор Тодоров са с положителни тестове за COVID-19 и са изолирани в домовете си. Едва след оздравяването им предстои да се отворят ценовите оферти на кандидатстващите фирми.


Виж коментарите (3)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 22
Днес: 9


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).