ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Ако Каназирева не вземе мерки, Мутафчийски може да се окаже пророк
Автор: Георги Василев 21:33 / 14.10.2020Коментари (233)93661
© Plovdiv24.bg
Всички помним дръзкото пророчество на генерал Мутафчийски, което попари народа с предположение за яко измиране. Днес, на фона на инфекциозния бум, който отчитаме, явно няма достатъчно смели управници, които да обяснят на гражданите колко реално и сериозно е положението.

Кратка ретроспекция показва, че през март и април областните градове бяха блокирани, събиранията – забранени, а маските – задължителни дори навън. Всичко това се случваше при 30-40 заразени с COVID-19 дневно. Причината беше да не се претовари здравната система, да свършат леглата за болни с коронавирус и да се стигне до момент, в който лекарите да трябва да избират чий живот си заслужава спасяването.

С отпускането на мерките, на българите откровено спря да им пука за коронавируса, а със старта на учебната година започна и новата вълна на заразата. Необяснимо защо никой не успя да направи тази връзка. Днес са по 500 – 600 души на ден, но от националния щаб твърдят, че положението е под контрол. Никой обаче не си прави илюзии, че здравната ни система си е направила масивен ъпдейт и вече може да понесе дори най-тежките сценарии на пандемията.

Миналата събота шефът на областния кризисен щаб Дани Каназирева беше стъписана от репортерски въпрос на Plovdiv24.bg относно броят на свободните легла за лечение на пациенти, диагностицирани с COVID-19 в Пловдив и областта. "Няма място за паника, в останалите болници все още има места, убедена съм, че ще се справим. Уверявам ви, че няма място за притеснение", заяви тя пред наш репортер.

Въпреки очевидното затягане на заразата, централната власт в София отказва да затегне мерките най-вероятно от страх, че недоволни граждани ще наводнят площадите, ще креснат "Оставка“ и отново ще възродят едва потушения протест. Затова от НОЩ прехвърлят топката в полето на областните щабове, които били по-запознати с локалната обстановка и можело да вземат по-адекватни решения на местно ниво.

Пловдив е сред най-големите области в страната, затова и най-често притичкваме точно след град София по брой на заразените. От локалния щаб признаха, че леглата свършват, обаче само пратиха апел към гражданите за повече лична отговорност и спазване на мерките, които били най-леките в Европа.

Това с личната отговорност откровено е сред най-абсурдните апели, които чухме в последно време. Ако госпожа Каназирева реши да си купи нещо от произволно "нон-стопче“ по центъра или се качи на рейса, бързо ще стигне до извода, че "кучето ще бяга, докато не го вържеш на синджир“. Докато по вратите на търговските обекти висят вече овехтели листове с надпис "само по един“, пред касите се редят по 5-6 души (разбира се, без маски), а ако дръзнеш да чакаш отвън, веднага недоволни граждани те напъват да влизаш, защото бързали и нямали време да чакат.

Подобно е и положението в рейсовете, където масово хората демонстрират безумие като само крият брадичките и устните си с маски, но остават носа си отвън, за да могат безпроблемно да вдишат от вируса.

Явно е, че управниците се страхуват от народа и хорското недоволство. Страхуват се, че ако затегнат мерките, ще бъдат заляни от вълните на протеста и почернени в очите на избиралите. Но ако Мутафчийски се окаже пророк, хората веднага ще зададат друг въпрос: "Защо не направихте нищо, докато можехте?“.


Още по темата: общо новини по темата: 17009
15.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
08.03.2024 »
06.03.2024 »
06.03.2024 »
предишна страница [ 1/2835 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Най ми е гот да чета коментарийте !!!рџ¤Јрџ¤Јрџ¤Јрџ¤Јрџ¤Ј
0
 
 
Една смислена статия от цялата помия, която се изписа и коментира!
0
 
 
Който се чувства застрашен да носи каквото си иска. Не сме слуги ни роби на никого за да ни казва какво да носим, къде да ходим, с кого да се виждаме... Сложете доказал себе си вирусолог да ДАВА СЪВЕТИ какво да се прави.
0
 
 
Вече достатъчно време ни облъчват с каква ли не информация. Достатъчно сме разумни и отговорни и знаем какво да правим.Не мисля, че този компроментиран мутафчийски може да каже нещо полезно.
0
 
 
аз да не съм им роб да нося маски това си е личен мой живот
0
 
 
Не е пророк. А лекар. И просто знаеше какво ще последва
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: