ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (25) | Вчера (28)
Данчо Йовчев проведе физзарядка на пловдивски ученици
Автор: Стойчо Генов 17:20 / 25.09.2020Коментари (0)1691
В СУ "Св. Софроний Врачански" в Пловдив днес беше официално открит шестият Европейски ден на спорта в училище. Клуб по таекуондо АСТК "Тракия" представи демонстрация пред децата, а легендата на спортната ни гимнастика Йордан Йовчев даде старт на спортния празник с обща физзарядка за всички ученици от училището.

Домакин на откриващото събитие бе кметът на район "Тракия“ Костадин Димитров, който за пореден път подкрепи инициативата.

"Нека не забравяме, че редовната физическа активност допринася за по-силна имунната система. Вярваме, че дори и в тази ситуация, в която се намираме, е много важно да продължим да работим  за повишаване на физическата активност у децата. Надявам се, че повече деца ще пожелаят по-често да имат възможност да спортуват и да се движат", каза Костадин Димитров при откриването на Европейския ден на спорта в училище в Пловдив.

Над 100 ученици от първи до 5-и клас взеха участие в забавни спортни игри и участваха в различни активности като йога, детски функционални тренировки, футбол и други. В програмата за спортния празник в училището беше предвиден футболен мач между децата, воден от треньорите на ФК “Пловдив" и емблематичния вратар на Ботев (Пд) от 90-те години Лилчо Арсов.

"Разработихме различни варианти за провеждане на спортния празник, в зависимост от развитието на ситуацията в отделните учебни заведения. Събитието може да се проведе онлайн - чрез различни инициативи, стимулиращи движение у децата и/или присъствено – спортен  празник в училище, осъществен при спазване на противоепидемичните мерки.

В помощ на учителите бе предоставен специализиран наръчник по темата “Спортът като начин за подобряване на психичното  здраве при децата", както и онлайн пакет  с различни занимания #безотпадъци"", сподели Николета Янева, координатор образование на БГ Бъди активен.

Празникът продължи със спортни и образователни игри. Децата имаха възможност да преминат по сензорна пътека, направена от рециклирани материали – капачки, тапи от вино, камъчета, лего части, точилка. Така те се научиха, че нещата, които в ежедневието си изхвърляме, могат да бъдат използвани и като полезни за здравето уреди. Освен това по този начин ще се намали и боклукът.

Водеща на събитието бе популярната пловдивска изпълнителка Едит, която подкрепи инициативата и каузата за повече активно време при децата. Самата певица се включи активно в дейностите и участва във физзарядката на Данчо Йовчев.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Локомотив взе дербито с Ботев! "Канарчетата" с червен картон, Пепи Андреев с два гола
Ген. Нонка Матова: Запишете се! Всяко ваше участие в спорт е здраве и добра емоция
Ботев "намигна" на Етър след трите победи и им честити празника
Томаш и Керкез отсвириха дербито Локо - Ботев в Трета лига
Кадри от дрон: Вижте как върви изграждането на козирката на Трибуна Спортклуб
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: