ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Кметът на община "Родопи" опроверга информация
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:41 / 06.07.2022Коментари (0)1847
©
Кметът на община "Родопи" Павел Михайлов изпрати опровержение по отношение на медийни публикации, в които се твърди, че в качеството си на кмет на общината е сключил споразумение с бившите концесионери на двете кариери – "Холсим- кариерни материали“ и "Европейски пътища“ за извозване на добития материал от двете находища.

От написаното обикновеният читател остава с впечатлението, че община "Родопи“ абдикира от основното си задължение – да работи в защита на хората и решаването на техните проблеми. Твърденията не отговарят на истината и подвеждат читателите и жителите на Белащица за действителната ситуация.

На 21 юни тази година се проведе работна среща по проблема с движението по обходния път на село Белащица. Тя се състоя в сградата на Община "Родопи“ по инициатива на Института за пътна безопасност, ангажирани от ИК "Стоп на кариерите в Белащица“ да извършат проверка за състоянието и влошената безопасност на трасето.

На срещата беше обсъдена възможността за ограничаване на тежкотоварния трафик по околовръстния път на село Белащица.

Присъстваха кметът на община "Родопи“ Павел Михайлов, председателят на ОбС "Родопи“ Георги Цанков, заместник-кметът Емилия Иванова, Богдан Милчев, директор  на Института за пътна безопасност, Иван Табаков от Държавната агенция "Безопасност на движението по пътищата“, представители на концесионните дружества "Холсим- кариерни материали“ и "Европейски пътища“, както и от ИК "Стоп на кариерите в Белащица“.

На обсъждането всички присъстващи се съгласиха със становището на Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата“, че т. нар. обходен път на село Белащица не отговаря напълно на нормативните изисквания  и са констатирани някои проблеми, които трябва да бъдат решени. 

Според констатациите на обходния път в село Белащица  липсват тротоари, трябва да се подобри вертикалната пътна маркировка и да се почистят  отводнителните канали.

На база на доклада на ДАБДП кметът на община "Родопи“  Павел Михайлов предприе спешни и незабавни действия за изпълнение на предписаните мерки, като възложи изготвяне на  проект за организация и безопасност на движението. Проектът включва мерки за обезопасяване на тротоарите, полагане на пътна маркировка, подмяна на всички пътни знаци с такива, които отговарят на нормативните изисквания и подобряване на отводняването.

По време на срещата от Института за пътна безопасност направиха предложение да се сключи тристранно споразумение между концесионните дружества "Холсим- кариерни материали“ и "Европейски пътища“,  ИК "Стоп на кариерите в Белащица“ и община "Родопи“.

В спогодбата, предложена от Института за пътна безопасност между трите страни, ангажимент на Инициативния комитет ще бъде да спазва обществения ред, като не възпрепятства свободното движение на тежкотоварните камиони на бившите  концесионери.

От своя страна двамата  бивши концесионери се задължават да изготвят и представят график, съгласуван с ИК и община "Родопи“, по силата на който да бъде извозено количеството инертен материал, добито преди прекратяването на концесията. След това ще бъдат предприети мерки за започване на работа по изготвения проект от община "Родопи", като се предвижда ограничаване движението на тежкотоварни автомобили.

Кметът на община "Родопи" заяви, че няма да допусне по никакъв начин  да  бъде увредено финансовото състояние на общината и нейните граждани. Ето защо, в евентуалното споразумение ще настоява да има изричен текст, защитаващ интересите на жителите и общината.

По този повод два дни по-късно, отново в сградата на общината, Павел Михайлов, заедно с част от общинското  ръководство  проведе втора среща с представители на концесионните дружества, в която настоя, предложеният график  да бъде изрично  съгласуван с Инициативния комитет. 

Община "Родопи" препоръчва да бъде спазван общественият ред! 

Освен това,  не отговаря на истината твърдението, че Община "Родопи“  е разпоредила  на полицията за принудителното  отстраняване на гражданите , пресичащи пешеходната пътека, с цел преминаване на тежкотоварни автомобили.

Кметът  няма компетенцията да заповядва и контролира работата на органите на МВР.

В заключение Община "Родопи“ декларира, че очаква писмено становище от ИК "Стоп на кариерите в Белащица“ относно направените предложения по време на срещата, проведена на 21 юни 2022 година и напомня на всички страни, че са длъжни да пазят здравето и безопасността на хората, като спазват обществения ред!


Още по темата: общо новини по темата: 126
19.02.2024 »
26.12.2023 »
31.05.2023 »
26.04.2023 »
12.04.2023 »
14.02.2023 »
предишна страница [ 1/21 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: