ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Зико коментира сагата с парка зад хотел "Санкт Петербург“
Автор: Георги Василев 12:06 / 03.06.2020Коментари (14)5848
© Plovdiv24.bg
Скандалният парк зад хотел "Санкт Петербург" е заприличал на джунгла, тъй като собственикът на терена — бизнесменът Байрям Солак отказва да го окоси. Преди няколко дни от администрацията на града предложиха да се захванат с избуелите треви, но Солак отказал. Днес кметът Здравко Димитров коментира цялата сага около зелената площ и очакваната развръзка, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Ето какво каза градоначалникът:

"Сагата е в съда! Каквото реши съда — това ще стане! От едната страна имаме зелена площ, а от другата — нотариален акт. Жителите искат да бъде парк. Искахме да го окосим, пратих хора да говорят със собствениците, които отказаха и заявиха, че те щели да си го косят. Ако не го направят ще бъдат глобени. Нормално е като е частна собственост, да се грижат за него.

Неприятна е ситуацията — никой не иска да отстъпи, но последната дума е на съда. Аз лично не бих разрешил такъв строеж с подобни високи сгради. Ще кажа, че не ми харесва.

На нас ни липсват зелени площи. Вървим в тази посока — искаме да ги удвоим и категорично трябва да ги пазим. Виждате, че работим с Аграрния университет, за да стане ботаническата градина един нов и голям парк в Пловдив", каза кметът Здравко Димитров.



Още по темата: общо новини по темата: 167
05.09.2023 »
14.08.2023 »
11.06.2023 »
08.06.2023 »
06.06.2023 »
14.05.2023 »
предишна страница [ 1/28 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
НАЙ ПРАВИЛНО РЕШЕНИЕ Е ДА ВИ НАЛАЗЯТ ОТ СОФИЯ ОНИЯ С КАЧУЛКИТЕ СКОРО И ТОВА ЩЕ СТАНЕ . ПИЖАМКИТЕ И ......
0
 
 
ГЛАДНО КУЧЕ ЗЛОБЕЕШ ЩОТО НЕ ТИ СТАВА РАБОТАТА . ПИШИ СИ КАКВОТО ИСКАШ ТОЛУП . СЛЕДВА ПРОЦЕДОРА ПО КОНФИСКАЦИЯ ОПА ОТЧУЖДАВАНЕ ПО МОДЕРНО И ПИИ ЕДНА СТУДЕНА ВОДА .ПОДЪЛ ДЕБЕЛ МАЗЕН ГНУСАР КАК ЛИ МИРИШЕШ КАТО СЕ ИЗПОТИШ ? НА ЛОЙ
0
 
 
По какво можеш да разбереш,че един човек е безсилен? Когато започне да обижда, да напада. В групата ви от комшии или т.нар Да спасим ала-бала това е основният тон на всеки коментар- долни обиди,масова неграмотност,първосигнални нападки. Повечето от вас не могат да пишат правилно на родния си език,но тръгнали ред да раздават. Никой от това стадо не мисли,никой!!! И дааа- ако си купил гора,можеш да правиш каквото си пожелаеш с нея,въпрос на лично самосъзнание. Пак казвам,че най-правилното решение е Общината да предложи равностоен терен за замяна.
0
 
 
ЧАСТНА СОБСТЕНОСТ, НО ПАРК. НЕ СИ НАЙ ГОЛЕМИЯ ХИТРЕЦ. КУПУВАШ ПАРК И ХОП БЛОКОВЕ . Това означава ли че ако купиш гора може я изсечеш и да си построиш хотел.
0
 
 
СТИГА С ТОЯ ПАРК ПЛАТЕН ЙОРДАНСКИ ТРОЛ И СЛУГА ЗНАЕМ КОЙ СИ
0
 
 
ДО, СТИГА С ТОЯ ПАРК -ДЪРВЕНДЖИЕВ МУТРОПОДОБНО СЪЩЕСТВО. КАКВОТО И ДА ПИШЕШ ВСЕ ТАЯ. ЦЕЛИЯТ ГРАД СИ ИСКА ПАРКА. ЯСНО ЛИ ТИ Е ГЛИГАН, С ПРАЗНА ОВЧА ГЛАВА.
0
 
 
Собственикът може да си го поддържа във вид,който на него му харесва. Щом го кефят треви,защо да не си ги държи. Вие какво търсите в частния му парк?
0
 
 
Много си е прав кмета Димитров!"Собственикът" на терена е ДЛЪЖЕН ДА ГО ПОДДЪРЖА! В противен случай си има ред и правила, с които да отговори общинската администрация. Така се вижда колко ИЗМИСЛЕНИЯ СОБСТВЕНИК Е НАИСТИНА СОБСТВЕНИК. И изобщо, кой го направи такъв?????
0
 
 
И моля ви се,Зико щял да глобява собственика,ако не окоси парка. Все едно кмета утре да ти влезе в двора,който е ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ, и да те глоби,че не си го изчистил. Аман от глупости!
0
 
 
Зико още като беше областен управител обещаваше,че ще събере работна група,която да направи оценка на терена и уж щеше да се мисли за замяна за друг парцел. Това само предизборни обещания ли бяха?Темата с този парк вече стана банална. Ако Зико иска решане на проблема,трябва да работи в посока собственикът да бъде обезщетен по някакъв начин. Не виждам друг вариант за излизане от ситуацията.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: