ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
За пореден път проблем с градския транспорт
Автор: Мария Морунова 11:05 / 03.01.2015Коментари (15)7553
© Plovdiv24.bg
Снимка: Архив
За нелюбезно отношение на персонала в градския транспорт към пътници алармира читателка на Plovdiv24.bg. Ето част от писмото на читателката ни:

"Случката се отнася до 14. 12. 2014 г. Към 16.40 часа 
на същия ден аз и няколко мои колеги трябваше да се приберем от Нова сграда на ПУ като за целта решихме да се качим на автобус №4. Въпросният беше спрял малко преди спирката и беше с изгасен двигател и регистрационен номер РВ0615МВ. Вратите му бяха затворени освен най-предната, а вътре нямаше пътници - само кондукторката и шофьорът стояха в машината. Кондукторката най-спокойно ядеше вътре в превозното средство някаква закуска. 

Виждайки отворената предна врата, аз и колегите ми опитахме да се качим вътре, при което кондукторката, с раздразнен, рязък и агресивен тон ни каза "Спирката е десет метра по-напред"! - и продължи необезпокоявано да си яде, а шофьорът кресна след нас "Какво сте тръгнали да влизате! Не може. Елате след петнайсет минути"!

Опитахме да обясним, че просто сме искали да се качим на топло, защото вън беше доста неприятно и студено времето, за да не чакаме на вятъра, докато стане време за тръгване, но този наш опит беше грубо прекъснат от още сопнати реплики и мърморене.

Върнахме се на спирката, където след малко дойдоха още студенти и зачакахме. Минаха дори повече от петнадесетте минути, след което автобусът потегли и всички се качихме"
.


Още по темата: общо новини по темата: 330
26.03.2024 »
12.01.2024 »
08.01.2024 »
07.12.2023 »
06.10.2023 »
09.09.2023 »
предишна страница [ 1/55 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Е няма как от прост кондуктор и шофьор, да получите отношение като от образован и интелигентен човек. Разберете го и спрете да се ядосвате за глупости. Простотията ходи по хората, а не по горите...
+2
 
 
не се учудвайте,не само в градския транспорт има подобно отношение,народа е много озлобен,агресивен.много негативизъм сее натрупал,завист и трябва да избива на някъде.само дето неможем да разберем,че по този начин ще става по-зле.
+6
 
 
Много е просто: след като автобусът не е на спирката и очевидно няма да тръгва скоро, но има една отворена врата, е трябвало най-малко културно да попитат дали могат да се качат. Автобусът не е на родителите им. Ако щат и 5 предплатени карти да имат. Има минимум обноски, с които всеки трябва да разполага по default. Първият начин е от семейството - явно липсва! Вторият е труден - чуваш го грубо. Твой проблем е дали ще научиш нещо от случката или ще си останеш един и същи миндил, който влиза 20 минути след началото на филма, постоянно си гледа телефона, а по някое време бърбори на висок глас, като даже не си е направил труда да го сложи на вибра или безшумно. И много други такива подобни примери мога да дам.. Надявам се авторката на писмото се е припознала поне малко в моите думи.
СВЕЩЕНОТО ЧЕРНО-БЯЛО РАЙЕ СЕ НАДЯВА НЕ НА ТЯЛОТО, А НА ДУШАТА! И ТО НЕ СЕ ПРОДАВА И НЕ СЕ ПОДАРЯВА: ЗА НЕГО СЕ ВОЮВА, ЗА ДА ГО ЗАСЛУЖИШ ПРЕД ТЕЗИ ФЕНОВЕ, КОИТО НАЙ-ДОБРЕ ЗНАЯТ ЦЕНАТА МУ!
на 03.01.2015 г.
+3
 
 
В София не е никакъв проблем да се качиш на рейса докато е в почивка. Всички врати са отворени и всеки може да се качи спокойно. Качваш се, сядаш си и чакаш да тръгне.
+4
 
 
Подобно поведение на персонала на линия №18 ми се случи и на мен,малко преди 1 месец.При неуспешен опит на пътничка да затвори поне един от прозорците в автобуса,възпитано помоли кондукторката да й помогне ...И знаете ли какво стана.Отговорът категорично нахален бе "Не".Защото тя нямало да диша миризмите излъчвани от пътниците по " 12 часа на ден"?????И продължи със съвети от рода на :"Който не му харесва,да не пътувал,да си стоял в къщи,да се качил на друг автобус... и т.н."Ето МИСЛЕНЕТО на въпросните "служители".НЕ ЗНАМ ОБАЧЕ ДАЛИ СА СИ ЗАДАВАЛИ НЯКОГА ВЪПРОСЪТ...КАКВО ПРАВЯТ И НА КОГО СЛУЖАТ?Че ако ги нямаше пътниците и тях нямаше да ги има.ПАЗАРНО ПРАВИЛО,А НЕ ИНДИВИДУАЛНИ ПРИЩЕВКИ!!!!!И че към пътниците трябва да се отнасят учтиво и възпитано,когато и спрямо тях са се отнесли така.Толкова е простичко.
+15
 
 
Когато автобусът е на последна спирка и почива значи ПОЧИВА. Никой освен кондуктора и шофьора няма право да бъде в него. Няма студено - няма топло. Даже и наредба има за това. За реакцията не мисля, че има извинение, освен това, че винаги хора искат да влизат в автобуса докато почива и като влезнат вдигат шум и крещят по телефона и вместо персонала да си почине, се дразни. А на читателката като й е студено да се облича като хората, кой знае с какви клинчета обикаля и целия кръст й е на открито... На мен що не ми е студено?! Ай сиктир вече.
Празник на пенсионера в Ж.Р.Тракия.Лично кметът Костадин Димитров ни поздрави.
на 03.01.2015 г.
+6
 
 
Понякога обслужващия персонал на автобусите се държи неетично,обидни забележки към възрастни хора,безкрайни разговори по телефон,като в същото време се шофира,нямат ли стимул тези служители,не са ли обучени какво трябва да бъде поведението им?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: