В Пловдив висим по спирките като малоумни, причината ще ви смае!

Автор: Цвети Тончева
Коментари (6)
08:29 / 08.12.2022
12594
В Пловдив все още не са премахнати ковид разписанията в градския транспорт, съобщи за Plovdiv24.bg Георги Стоилов, директор ОП “Организация и контрол на транспорта“.

"Работим върху усъвършенстването на ковид разписанията и поетапно връщаме някои коли по одобрените маршрутни схеми. Новите разписания са качени на сайта и гледаме да ги спазваме“, каза Стоилов.

По думите му, разписанията са увеличени и не са точно като тези, които бяха в началото по време на ковид кризата. Увеличението е от началото на месец октомври. Въпреки това към настоящия момент разписанията не се изпълняват такива, каквито са приети от Общинския съвет, в пълен обем.

"Не са премахнати напълно мерките от ковид кризата, защото няма готовност у превозвачите да го направят", посочи още Стоилов. Те нямали обективна възможност.

Намалението на коли касае всички линии и това се отразява на пътниците. Постоянно в общинското предприятие валят сигнали и оплаквания.

"Надяваме се много скоро превозвачите да се съвземат и да се върнат към нормалните си разписания“, добави Георги Стоилов.

Проблемите с превозвача "Хебрус бус“ не са спрели напълно, каза още Стоилов. Всеки ден на работа не излизат по две-три коли. "Въпреки всичко, сега е значително по-добре, отколкото беше преди седмица. Тогава не се движеха по 7-8 коли, а сега по две“, каза Стоилов.

Самият Веселин Дошков твърдял, че много скоро ще отстрани проблема напълно и ще влезе в нормален ритъм на изпълнение на разписанията.

"Следим изпълнението му и ако продължава в тази посока, и не се стегне, ще поставим отново въпроса за отнемане на още една линия от тези, които той обслужва“, добави директорът на общинското предприятие Георги Стоилов.

Виж коментарите (6)

Още по темата (1009):
08.05.2024 Пловдивчанин: Спрете да уронвате престижа на цял един град
03.05.2024 Община Пловдив подаде документи за сертифициране на новата система за електронно таксуване
02.05.2024 Бивш общинар: Какво пречи Пловдив да е като Монпелие и да има безплатен градски транспорт?
29.04.2024 Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
26.04.2024 Шофьорът, псувал контрольори, ще бъде наказан
26.04.2024 Шофьор от градския транспорт поиска да обърне джуките на
контрольорка
Още новини от Новини от Пловдив:
Първи нередности в новоремонтираната Градска градина на Пловдив
Мутренски сцени на бул. "Пещерско шосе" в Пловдив
Продължават ли да се строят панелни сгради в България?
"Параграф 22" за срутилата се къща в Стария град
Певци от цял свят пеят в защита на Альоша в патетичен видеоклип
Шофьор хвърли 100 лева на задната седалка на патрулка, пробите му...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).