ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Убиецът на красивата Стефка Маджарова осъден на 19 години затвор
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:58 / 11.12.2015Коментари (16)9566
©
Убиецът
Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимия Владимир Костадинов на 19 години лишаване от свобода при първоначален строг режим. Подсъдимият беше осъден да заплати на родителите на пострадалата сумата от общо 600 000 лв. за причинените им с деянието неимуществени вреди.

Той беше признат за виновен в това, че на 12/13 юни 2013 г. в землището на с. Кадиево умишлено е умъртвил Стефка Маджарова от Пловдив. Това съобщиха от пресцентъра на съда.

Преди три години в Ивайловград, по време на лятна ученическа ваканция, подсъдимият Владимир Костадинов се е запознал с Стефка Маджарова.

Стефка е била на гости у баба си в посочения град. По време на рождения й ден през август същата година, Стефка Маджарова е запознала Костадинов с нейните родители. 

Семейство Маджарови живеели в с. Йоаким Груево и се занимавали със селскостопански дейности. След няколко месеца Костадинов заявил на бащата на Стефка - Николай Маджаров, че търси работа и започнал да работи при него земеделска работа. 

В течение на времето Маджаров разбрал от дъщеря си Стефка, че Костадинов й създавал проблеми - не я оставял по-продължително време на мира, притеснявал я по телефона и по интернет, ходил е в училището в Пловдив и там също я притеснявал. След месец май 2012 г. Костадинов не работил при Маджаров.

В началото на 2012 г. Стефка Маджарова се е запознала по интернет с Пенко Ламбрев от Кричим. През юли 2012 г. по интернет те си определили среща в района на автогара "Юг" в Пловдив. 

Двамата разговаряли до спирка на градския транспорт, когато към тях се приближил Костадинов, когото свидетелят разпознал по общи снимки с пострадалата, намиращи се в нейния Фейсбук в интернет.

Костадинов започнал да се кара на пострадалата Стефка Маджарова, защото била с Пенко. След като свидетелят и пострадалата се качили в автобус на градския транспорт, подсъдимият останал на спирката. 

При последващи срещи Стефка Маджарова споделила с Пенко Ламбрев, че Костадинов я притеснявал по телефона, изпращал й съобщения по мобилния телефон и постоянно я питал къде се намира, с кого е в момента и кога ще се прибира.

През май 2013 г. Костадинов посетил на полето Николай Маджаров и попитал дали може да го вземе на работа, тъй като нямал никакви средства.

Свидетелят приел Костадинов, защото преди е работил при тях и се е справял с поетите задължения. През първата седмица на месец юни 2013 г. Костадинов казал на Николай Маджаров, че леката му кола е повредена и тогава свидетелят му дал да ползва своя лека кола "Опел Корса".

На 12.06.2013 г. Костадинов и свидетелите Маджарови се прибрали от полето в жилището им в с. Йоаким Груево. Към 17 ч.30 на 12.06.2013 г. Николай Маджаров отишъл до близкия магазин да пазарува.

Когато се прибирал, видял Костадинов да разговаря със Стефка и разговорът между двамата е протичал спокойно.

На 12.06.2013 г. Пенко Ламбрев се свързал по Фейсбук със Стефка и двамата се разбрали да се видят същия ден. Около 20.30 часа свидетелят Пенко Ламбрев пристигнал пред дома на пострадалата. 

Отишли в Кричим, а малко по-късно се отправили към воден обект "Изравнителя" на изхода на този град. Духал е вятър и е валял дъжд. Двамата разговаряли в купето на автомобила.

По това време Костадинов, с лекия автомобил на Николай Маджаров, ги проследил. По времето на пътуването на двата автомобила Костадинов звънял на мобилния телефон на Стефка Маджарова и й изпращал съобщения. 

След като Ламбрев спрял автомобила, към тях се приближил Костадинов с дървен прът в едната ръка. Ламбрев излязъл и попитал подсъдимия да не е дошъл да го убива. Той отговорил, че иска да говори със Стефка и хвърлил дървения прът встрани. 

Тя излязла навън и започнали да се карат, като той изразявал неодобрението си Стефка Маджарова да излиза с други хора и имал предвид Ламбрев.

Подсъдимият говорел, че Стефка е негова и винаги щяла да бъде негова и че само той я бил обичал, хванал за ръка Стефка и започнал да я дърпа да се прибират заедно. Костадинов поискал да поговори насаме с пострадалата и Ламбрев влезнал в купето на автомобила. 

След няколко минути пострадалата влязла в автомобила и седнала на предната седалка и с автомобила се отправили към Кричим.

Костадинов вървял пред лекия автомобил на Ламбрев. Автомобилът се допрял до краката на подсъдимия и той седнал на предния капак. 

След спирането на превозното средство Костадинов се отместил встрани и се насочил към оставения наблизо управляван от него автомобил, влезнал в купето и започнал да се движи на близко разстояние след първия автомобил. 

Ламбрев се обадил на негов приятел - Ангел Пеловски и го помолил да спре лекия автомобил на Костадинов, когато двете превозни средства преминат покрай ресторант "Виктория" в Кричим. 

Пеловски застанал на пътя на лекия автомобил, управляван от подсъдимия. Костадинов спрял лекия автомобил и бързо се отдалечил. 

През това време Костадинов продължавал да изпраща съобщения до мобилния телефон на Стефка Маджарова, като я упреквал, че тя се е движела с "диви селяни", които имали само сексуални намерения към нея. Тя трябвало да помисли малко, защото е била жена, а не курва. 

Намекнал й, че той е човекът който я обичал и давал всичко за нея. Последното съобщение било, че търпението му се било изчерпало.

Към 22 ч.30 мин. Ламбрев е оставил Стефка Маджарова на отсрещния тротоар срещу нейната къща. Свидетелят не е забелязал никого на улицат
©
Жертвата
а.

По това време Костадинов се е намирал в близост и е изчаквал пострадалата Стефка Маджарова. Имал е изграден план за убийството на Стефка Маджарова, като инсценира самоубийството й чрез удавяне.

Мястото, където е щял да постави тялото на жертвата, е бил в канал с течаща вода от малка водноелектрическа централа в землището на с. Кадиево, обл. Пловдивска.

Костадинов успял да разговаря със Стефка Маджарова и под предлог да си изяснят техни взаимоотношения с лекия автомобил на бащата на Стефка Маджарова двамата се отправили към посочения отводнителен канал. Било е тъмно и към полунощ на 12/13 юни 2013 г. земната повърхност е била мокра от превалявания от дъжд. 

Подсъдимият спрял лекия автомобил на брега на отводнителния канал. В следващия момент нанесъл юмручни удари по главата, лицето, челото, теменно и по двете ръце на Стефка Маджарова. 

Ответните действия на пострадалата не са били достатъчни да прекратят действията на Костадинов, като на подсъдимия са били причинени: кръвонасядане на кожата на шията, три успоредни кръвонасядания в лявата странична половина на гръдния кош, кръвонасядане с драскотина на кожата по предната повърхност на гръдния кош и драскотини по коляното.

След получаване на зашеметяване на пострадалата, Костадинов е изнесъл тялото й навън, насочил се към плиткия бряг, навлязъл във водите на канала. Бързо поставил тялото на пострадалата с глава, потопена във водата. Ръцете са били встрани. Той изчакал в това положение, докато не са останали никакви признаци на живот у Стефка Маджарова.

След това спокойно излязъл от водата и с лекия автомобил на бащата на жертвата се е прибрал в с. Йоаким Груево. Измил автомобила отвън и в купето, за да не остават никакви следи от неговата дейност.

Сменил е дрехите си. Легнал е да спи. На следващия ден Костадинов отишъл да работи на полето при бащата на пострадалата Стефка Маджарова.

Към 11.00 ч. на 13.06.2013 г. Йордан Димитров от с. Йоаким Груево, обл. Пловдивска отишъл за риба до канала в близост до река Въча. Видял върху камъните в коритото с течаща вода тяло на човек, на жена, с лице във водата. 

Обадил се на полицията и на Спешна медицинска помощ. Било е установено, че това е трупът на пострадалата Стефка Маджарова.

В обясненията си Костадинов е поддържал версията, че пострадалата Стефка Маджарова е била последно с него на 12/13 юни 2013 г. 

Двамата са били в близост до отводнителния канал, свързващ водноелектрическа централа с река Въча. Когато двамата вървели по единия бряг Стефка Маджарова се била подхлъзнала и паднала във водите на канала. 

Той се бил опитал да предприеме спасителни действия, но не успял. Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.


Още по темата: общо новини по темата: 35
07.07.2017 »
05.01.2017 »
20.11.2016 »
17.10.2016 »
02.10.2016 »
12.12.2015 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Копеленце малко не 19 а 119 години трябва да му дадат
+2
 
 
Ще видим какво ще каже Апелативен съд София. Може да потвърди, а може и да намали присъдата. При всички случаи за добро поведение в панделата годинките ще намалеят още. Като нищо ще чукнат 10! 10 години за създание, което си отглеждал години наред, което си обичал и възпитавал. Смъртно наказание трябва, но след не по-рано от 4-5 години в затвора.
+2
 
 
весели коледни празници изчадие мръсно! бай Ставри те очаква! човека е строг, но справедлив....
+4
 
 
Отново една несправедлива присъда.Обаче като се замислим,че можеше да му дадат 1-2 години условна трябва да сме доволни
0
 
 
За кво трябва да да го издържаме тоя паразит, докато е в затворя?! Смъртна присъда и да приключват мъките!
Нито крачка назад! Зад нас е България.
на 11.12.2015 г.
+5
 
 
Дано да има поне един свестен затворник да му види сметката на това копеленце. Но само и единствено след като целия затвор му се изреди да го изнасили... по 10 пъти ... с бейзболна бухалка.
+3
 
 
Абе тоя Пенко п*ш*и ли е лапал та не е спукал костадинчо от бой. Начи ако на мен ми тръгне някой с дърво и го хвърли на земята, ще му счупя поне 3 кости от бой. Да си знае и да мисли другия път на кого ще налита на бой.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: