ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Със 100 000 лв. спешно запълват "златните" пловдивски дупки
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:07 / 13.01.2012Коментари (14)4933
© Plovdiv24.bg
Кметът Иван Тотев е отпуснал със заповед 100 000 лв. на районните кметове за спешно запълване на зейналите отново след последното "предизборно" експресно кърпене на улични дупки в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това съобщи самият градночалник след приключване на огледа на бившия хотел на Ванко 1, на който освен Тотев присъства и областният управител Здравко Димитров. Кметът уточни, че тази сума е само за  запълване на най-фрапиращите "кратери" по улиците, а на следващ етап в бюджета ще бъдат предвидени и за всички такива в града.

Стана ясно, че сумите за районите са различни. Най-много получават "Южен" и "Централен" - по 25 хил.лв., а за "Източен", където според кмета състоянието на уличните настилки е по-добро, цифрата е 10 хил.лв.

"Това е голям проблем. Всички дупки, пълнени миналата есен, сега се пълнят отново. Не могат  да се търсят  и гаранции, защото такива просто няма. За това, за което сега ще дадем пари, вече един път е плащано. Тези дупки излязоха на пловдивчани "златни", коментира кметът.

Той поясни, че сега дупките ще се пълнят със зимна студена смес, която обаче ще издържи само два месеца и през май тази година процедурата ще се повтори.

По отношение на широко рекламираните от предишното управление на града печати, слагани върху кърпежите от вече закритото звено към "Жилфонд", оглавявано тогава от Иван Знаменов с цел гаранция за работата, Тотев беше саркастичен и критичен:

"Печатът пада с асфалта, така че, който ги е слагал тези печати, толкова е мислил". 



(c) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 238
23.03.2024 »
26.12.2023 »
09.07.2023 »
15.05.2023 »
01.05.2023 »
06.04.2023 »
предишна страница [ 1/40 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Проблемът идва от качеството на материала ,с които се пълнят дъпките.Явно не могат да издържат на зимните метереологични условия.В този ред на разсъждения е съвсем нормално да "зейват" отново.
на 13.01.2012 г.
0
 
 
Абе какъв патчър,какъв валяк бе? Както и да се правят дупките при първото замръзване и разхвърляне на сол пак ще цъфтят! Улиците какво да ги кърпят,той чула е толкова скъсан че г*за вече ни се видя. Улиците искат 30 000 000 и цялостно преасфалтиране а дотогава все ще си говорим че са ни излезнали златни а златото ще дрънка като семки и бонбонки в джобчетата на "нашите" фирми.
+2
 
 
А така - за ансамбъл "Тракия" тези пари не се намериха, закри се М-ународния ффолклорен фестивал и още 3 други, за да се спестят няма и 100,000, които сега се дават за ..дупки.....Култура срещу дупки, културата в дупка! Отгоре и асфалт ще й сложат.
+3
 
 
А дали дупките са златни или платинени, няма значение. Това са кухи политически приказки. Дупките са огромен проблем на всеки български град, който трябва да се решава, а не да се говорят едни и същи кухи приказки, сякаш кметът и администрацията не са изпълнителна власт, ами странични наблюдатели.
0
 
 
Защо? се дават грешни пари само,сигурно ги имат в излишък.Само че проблема е в тези дето ги оправят тези дупки.Скоро здрави улици едвали ще има.
+4
 
 
Много от дупките, пълнени миналата есен плюс много нови такива ще цъфнат. И много от дупките, които са цъфнали, се разширяват значително, ако не се пълнят на секундата, докато са още мънички. И затова не е виновен Срамчо Атанасов, който критикувах най-невъздържано до края на мандата му. Дупките се появяват, защото 1) 70-80% от пловдивските улици са с отдавна компрометиран най-горен "износващ" слой асфалт и 2) не са проектирани и строени да издържат на 40 тонни камиони, каквито масово се използват в транспорта и строителството в момента. Тези улици не просто трябва да се ремонтират, ами буквално наново да се построят. Това няма как да стане в следващите 30 години, освен ако не приемем на сметището си боклука на Шанхай, Сау Паулу, Токио, Делхи, Истанбул и Ню Йорк срещу заплащане. Очевидно (НО ИЗГЛЕЖДА САМО ЗА МЕН В ЦЯЛ Пловдив) е, че докато основно не се ремонтират всички улици в нашия град, ПОСТОЯННО ЩЕ ЦЪФТЯТ ДУПКИ И ПОСТОЯННО ЩЕ СЕ НАЛАГА ДА СЕ ЗАПЪЛВАТ - ТЕКУЩО, а не два пъти в годината. Текущото, постоянно и непрестанно пълнене на дупки предполага 1) да има постоянен бюджет за това и 2) да има постоянна, всекидневна, упорита и сериозна работа по въпроса. Срамчо Атанасов най-тъпия и неудачен кмет в 5000 история на нашия град, но създаването на бригадата за пълнене на дупки и закупуването на машината (т.нар. Patcher) беше, според мен, изключително добра политика, вероятно случила се съвсем случайно и поради щастливо стечение на обстоятелствата.
+2
 
 
Това е голям проблем. Всички дупки, пълнени миналата есен, сега се пълнят отново. Не могат да се търсят и гаранции, защото такива просто няма. За това, за което сега ще дадем пари, вече един път е плащано. Тези дупки излязоха на пловдивчани "златни"
+1
 
 
Пак ли с "Машинката-чудо" на Слафчо-Славчо???
+1
 
 
А докога на управниците на най-различни нива няма да бъде търсена отговорност за безобразията,които са свършили,само за да навредят на тези,които ще ги наследят на постовете им!?
+2
 
 
След светофарите на Стоматологичния факултет посока централна гара в средната лента има една дупка, която е дълбока най малко 30 сантиметра и е широка около 50 см. Няма как да е снимам, защото не мога да спра, но нека се има на предвид и да се запълни. Моля обърнете внимание, защото заради нея ще стане беля!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Електротранспорт в Пловдив?
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: