ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Стесняването на част от ул. "Даме Груев" съвсем не е визуална илюзия
Автор: Диана Бикова 08:39 / 04.08.2023Коментари (7)10218
©
"Реконструкцията на "Даме Груев" ще приключи в мандата на кмета Здравко Димитров" - обеща пред Plovdiv24.bg Бончо Бонев, управител на фирма "Парсек груп", която извършва ремонта. Първата копка беше направена в края на 2021 г., а строителните дейности бяха спирани няколко пъти по различни причини, заради което живущите нарекоха улицата "многострадална".

Сега условията за работа се доближават до идеалните, след като и последните пречки бяха отстранени. Става въпрос за отчуждените постройки в средата на улицата, чието физическо премахване кметът на район "Южен" Костадин Язов успя да организира по най-експедитивния начин и буквално за четири дни сградите бяха съборени, строителните отпадъци извозени, а теренът заравнен. 

Дронът на Plovdiv24.bg прелетя от край до край над "Даме Груев", за да заснеме какво се случва. Коментираното в началото на реконструкцията стесняване в средния участък се вижда с просто око и съвсем не е визуална илюзия.

Между уличното платно и западните стълби към терасата на читалище "Христо Ботев-1905" е изградена подпорна стена и почти не си личи, че са отнети няколко сантиметра от нея. Всъщност най-тясното място по цялото протежение на улицата се пада в югоизточния край на терасата.

Така и не е ясно за какво ще се използва това пространство и е можело съвсем спокойно ъгълът да се скоси, за да се изправи линията и да се изравни с аптеката на ул. "Архимандрит Евлоги", коментират живущи.

Веднага след кръстовището с "Пере Тошев" улицата става по-широка. От юг е  бившият битов комбинат, на мястото на който започва строителство на нова сграда. Особеното при нея е, че първите два етажа се прибират навътре по регулацията и така бъдещата постройка няма да пречи на разширяването на "Даме Груев", обясни главният архитект на община Пловдив Димитър Ахрянов. Гражданите пък още от сега напомнят на строителите да предвидят новите връзки за ВиК, електро-, газ и цялата подземна техническа инфраструктура, за да не се наложи един ден да разкопават прясно асфалтираната улица. 

Всички подземни комуникации, включително тръбите за газ, са поставени, а тротоарите заедно с бордюрите са оформени почти навсякъде. На "Даме Груев" се предвижда ново озеленяване с подходящи за пловдивския климат дървета.  Засаждането им ще се случи през есента и затова пешеходните зони са равни, без да са направени още от сега пространства за растенията.

Ако строителните дейности се движат по план, това означава в началото на октомври лентата на реконструираната улица да бъде прерязана.



Още по темата: общо новини по темата: 284
05.04.2024 »
05.04.2024 »
16.12.2023 »
15.11.2023 »
14.11.2023 »
12.11.2023 »
предишна страница [ 1/48 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Срам за Язовеца,който е пътник.Какъв кмет е този нещастник Аз ли избрах фирма с малък потенциал,а отчуждаването на къщите,работа на съпругата ми ли е Некадърник
0
 
 
Точно тази тераса сега е бунище и за нищо не ползва от години!Затова тротоара от другата страна ще е кошмар
0
 
 
С тези темпове и "струпване" на работна ръка,този участък за два месеца няма как да стане. Поне на изпроводяк на Зико да пуснат движението,а озеленяването и тротоарите може и на пролет то вече всички притръпнаха с тези срокове.
+2
 
 
няма място за дървета, не виждам да има обозначени места на тротоара, а щяха да компенсират отсечените такива
+3
 
 
Само на мен ли ми прави впечатление как 4 човека редят плочки, един заравнява с малко багерче и няма никой друг? Супер важният проект, с голямо забавяне, струващо милиони и пуснали буквално 5 човека???
+4
 
 
Бончооооо, щеше да тече ОФАНЗИВА след премахване на къщите...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Поскъпване на хранителните продукти
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: