ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Славчо Атанасов: Автобусните спирки са в цугцванг
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:13 / 18.01.2010Коментари (12)6199
© Plovdiv24.bg
Това е единствената спирка, направена по концесията
Преди окончателното решение какво да се прави с автобусните спирки специална общинска комисия - с представители от всички групи в местния парламент, ще преговаря за изход от ситуацията с концесионера най-късно в началото на следващата седмица, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

450 са автобусните спирки в Пловдив. След концесията отпреди осем години в окончателен според договора вид е само една. По-голямата част от другите заслони са ужасяващи, а някъде изобщо липсват и пътниците чакат прави в пек и дъжд. 

"Поне 150 заслона са в такова състояние, че рискуваме да утрепем човек. Опитахме се да намерим фирма да ги ремонтира, но нямаше кандидати, парите, които предлагаме, им се видяха малко", призна Славчо Атанасов. "Въздържам се от лоши думи за предишното управление, но това е най-голямата каша, която заварих", констатира той.

Концесионерът "Елиза - 99" чака общината да й предостави спирките за стопанисване и също отдавна плаши с искове за милиони заради пропуснати ползи. Друга фирма - "Алфатекс", пък трябваше да ги изработва, само че общината сменила вида на модула и така нарушила договора. За да се измъкне от възможността да бъде съдена, преди няколко месеца Общинският съвет гласува да плати 200 хиляди лева компенсация на "Алфатекс" срещу разваляне на договора. В и без това заплетените отношения цари пълна юридическа празнина кой е длъжен да монтира заслоните.

"В цугцванг сме. Всеки следващ ход е губещ", с шахматен термин обясни ситуацията кметът, целта е от нея да се излезе с възможно по-малко загуби.

Ако общината директно развали договора, ще бъде осъдена да плати милиони. Ако концесионерът бъде уговорен сам да се откаже, то ще стане срещу приемливо за него обезщетение.


Още по темата: общо новини по темата: 229
29.01.2024 »
27.05.2023 »
23.05.2023 »
15.05.2023 »
24.04.2023 »
28.02.2023 »
предишна страница [ 1/39 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
А някой в този град сеща ли се,защо като спирките са на концесия,демек.....дадени са на някой частник,то тях ( спирките) ги чисти от боклуци,хартийки,плакатчета и разни семпли обяви и стопанисва не кой да е друг, а познахте ли кой.....??? ЗАБЕЛЕЖЕТЕ : ОБЩИНСКА ФИРМА " ЧИСТОТА " .Значи един път Общината ги дава на някой да ги оправи,облагороди и поддържа някой...ЧАСТНИК,но след това ги чисти Общината с пари от бюджета на Пловдивчани,пари и данъци,които ги плащаме ние обикновените хора.Кмета издава Заповед,която забраняа да се лепят всякви гадости по-спирките,но Концесионера сключва договорчета с други частници и им разрешава да лепят.Може би за да има какво да четем по спирките,когато стоим прави и чакаме и тайничко надничаме през рамото на омалялия вече човечец до нас за да видим така жадуваното рейсче в пек и студ. Но спете спокойно.....след това Общ.фирма " Чистота " пак ще ги почисти,а ние ще продължим да си висим по спирките като прани гащи !!! Е,тва ако не е скандала на 2010 год,здраве му кажете.
+1
 
 
Това ли е готовата спирка? С МЕТАЛНИ седалки? Не е необходимо да си доктор по физика за да се сетиш какво се случава при много студено/горещо време. А бе кой малоумен примат ги одобрява тия работи? Колко тъп трябва да си за да се издъниш така?
0
 
 
Пловдив е цунг-цванг от такива като теб Цлавчо!
+2
 
 
Дааа, а защо разрешихте тази простотия,която е цъфнала на спирката на Тримонциум и заема почти целия тротоар?!?!? Там ли му беше мястото на това голямо ''лайно''???? Това е една от най-най-натоварените спирки в града, тк е точно на пъпа на центъра и вместо това ''лайно'', което е в момента там, да бяхте сложили една голяма и хубава спирка с нужното разписание на автобусите и маршрутките, та да има къде да се седне, къде да чакаме, когато завали или пече слънце, а не да обикаляме голямото дърво и да търсим къде е сянката! А пък за двете пейки да не говорим- като седнат 2 бабички и край, няма ставане от там, а някои хора работят, цял ден са били на крак.... Пълната боза е с тези спирки! С нетърпение чакам новите спирки на АБСОЛюТНО ВСИчКИ нужни места в Плд, както и РАЗПИСАНИЕТО на транспорта, но така както гледам, още доста време ще си почакам (не само аз, но и всички други, които редовно или нередовно използват ГТ)! Айде, със здраве!
-1
 
 
Абе, главоч прост, какво ми се правиш на шахматист?! Как, хем се плаща на някаква фирма, хем тя нищо не прави, хем и обезщетение ще получи?! Кой е сменил този модул и защо?! Само това ли можеш да кажеш след повече от две години по този въпрос, цървуле мякащ?!
0
 
 
Е в България има и по-лошо устроени и поддържани градове- в патово положение е страната :P а за спирките-рано или късно ще се оправятрно как е възможно веднъж общината да е платила за тяхното изгражданертова да не е изпъленено и след това на тази фирма да и се палщат обезщетения
0
 
 
Ай стига глупости бе! Главчо пак се прави на знаещ с термини, които не разбира. Вместо да плямпа, да работи. Отчет се дава веднъж годишно.
на 18.01.2010 г.
+2
 
 
Кофти ми е, но май цялата държава е в цунг-цванг.
+4
 
 
Да бяха само спирките.. целият град е в цунг-цванг :(
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: