ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Скандално премина срещата между Дянков и Славчо Атанасов за 30-милионния заем
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:56 / 28.05.2010Коментари (38)6573
© Plovdiv24.bg
Скандална среща се състоя тази вечер между кметът Славчо Атанасов и финансовият министър Симеон Дянков. Причината е писмото на министъра до европейската банка, което блокира разглеждането на 30-милионния заем.

Както Plovdiv24.bg първи писа, днес председателят на ОбС Илко Илиев тръгна за София за среща с финансовия министър. С г-н Илиев са отпътували още кметът Атанасов, зам.кметът по европейските въпроси Ганчо Колаксъзов и експерти от общината, работили по проекта за заема.

Министър Дянков категорично отказа да се срещне с друг, освен с кметът и придружаващите го депутати. На срещата не бяха допуснати Илко Илиев, Ганчо Колаксъзов и експерти от общината.

На самата среща са обсъждани два въпроса. Първият е бил за балите със софийски боклук и парите, които Пловдив трябва да получи за тях. Министър Дянков е заявил, че на този етап парите ще бъдат забавени, тъй като не са заложени в бюджета. Евентуално при актуализацията му през юни, Дянков е поел ангажимент да се опита да ги осигури.

Втората тема е била писмото за 30-милионния заем, което министър Дянков изпрати до европейската банка, но по този въпрос финансовият министър е бил категоричен, че няма да го оттегли и ще изчака становището на банката. Кметът Славчо Атанасов напусна срещата изключително разочарован.

След срещата се е стигнало до договорката след получаване на отговор от ЕБВР на писмото на вицепремиера, разговорите да преминат на експертно равнище, така че интересите на пловдивчани да бъдат защитени по най-добрия начин.

Само в Plovdiv24.bg четете становищата на двете главни действащи лица:

Славчо Атанасов: Тази среща беше проформа, не съм доволен

Симеон Дянков: По закон съм длъжен да дам становището за заема пред ЕБВР

 



Още по темата: общо новини по темата: 91
29.08.2011 »
11.02.2011 »
10.02.2011 »
23.10.2010 »
10.08.2010 »
19.07.2010 »
предишна страница [ 1/16 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Наистина оставам с впечатление, че правителството пренебрегва Пловдив. Напълнихме сметището в Цалапица със софийски боклук. Тепърва ще има екокатастрофа... А договорените пари ги няма и то не защото ще бъдат откраднати от кмета Атанасов, а защото в София има по-важни проекти за финансиране: нова многофункционална зала, финансирана изцяло с държавни пари, метрополитен, Лувър и какво ли още не. Дянков да не живее в Пловдив, че да го интересува проекта "Царевец-Модър"... Бойко Борисов беше кмет на София и май продължава да изпълнява ролята на такъв...
+1
 
 
Тия гербаджии какво- да не си мислят, че са яхнали пловдивския народ? И ще му се подиграват, гаврят и издевателстват? Дай парите за боклука Ви. Оттегли писмото. Никой не ти го е искал! Развявай си байряка в София, но не и тука!
0
 
 
докарай им и другия боклук и пак чакай от умрял писмо.къде са парите от този софииски боклук.
+1
 
 
Парите, обещани на Пловдив, както и дори нови заеми не се губят. Напротив, в интерес на всички честни и почтени пловдивчани е тези пари да НЕ бъдат откраднати, да бъдат изразходвани умно, целесъобразно, с възможно най-голяма полза за нашия град. Вие вашите пари ще ги поверите ли на някой, за който знаете или подозирате, че ще краде от тях? Няма, нали! Ще поверите ли вашите пари на някой, за който знаете, че ще ги инвестира по възможно най-глупавия начин? Главчо Атанасов и "екипът" му доказаха по безспорен начин, че са корумпирани, посредствени, много често направо смешни в глупостта си и обслужват интересите на местните червени олигарси за сметка на пловдивчани. Главчо Атанасов, например, публично по телевизията обяви, че кражбата на Пловдивския панаир от един свинар е нещо много хубаво и положително, подари нашия екозавод (42 млн. лв) и стадион Пловдив (минимум 100 млн. лв) на един овчарски скачач и една мутра. Освен това подари тихомълком Античния форум на други крадци (Петко Атанасов беше безкрайно доволен, че "инвеститорите" вече могат да строят новото си Капалъчарши върху руините). Няма никакъв отчет за какво се похарчиха 50те милиона от миналия заем и другите 50 милиона (които отдавна получихме от "гадните шопи", нали!) заради софийските боклуци. А подаръкът от поне 4 млн. лв, който Главчо А. иска да направи с нашите пари на Чичо Митко за чистенето на Марица? 100 млн. лв потънаха някъде яко дим, че те 30 милиона ли няма да "усвоят"? Ами самият заем - толкова аргументи има срещу асфалтиране на някакви малки и безкрайно маловажни улици, поне една трета, от които бяха асфалтирани преди 3 години? Знаете ли, че на търга за втория лот на магистрала Тракия цената падна до 1,9 милиона евро на километър, безкрайно по-евтино, отколкото се "асфалтира" в Пловдив? Защото на фирмите участнички за пръв път в последните 20 години не им се налага да калкулират ДАНЪК КОРУПЦИЯ! Потрайте малко, нека първо си прочистим къщичката от хлебарки, въшки и плъхове, пък ще градим.
+5
 
 
Започвам с критиката първо - парите за боклуците са обещани до края на тая година, доколкото знам. Значи трябва да бъдат изплатени в обещаните срокове. Там спор няма. Колкото до заема - много ясно, че доводите на Министъра са в реда на нещата. И стига с тоя провинциализъм - София ни пречела, София ни задушавала. Колко Пловдивчани отидоха да учат, живеят и работят в София? И колко останаха въпреки по-мизерните условия за развитие? Аз лично съм избрал Плводив и за образованието си, което завършвам тук и за работата, която работя тук. Причината Пловдив да е вече трети-четвърти по важност град в България е основно в пловдивчани. Ние си избираме ръководителите, ние си ползваме града. 1001 примера мога да дам киолко сме немарливи в отговорността си към града, в който живеем. Стига оправдания и мишо криене зад София. София е една сбирщина от българи от цяла България. София никога няма да бъде хомогенна като Пловдив. Тук имаме дадености с по-малко пари да направим повече! Всеки от нас има поне един личен пример за това как общината изнудва и точи. Непрофесионализъм, провинциализъм, ориентализъм. Затова и циганите ни са толкова много. Защото не ги включваме пълноценно, а мислим само за себе си. Сигурен съм, че ако събираемостта на местните данъци и такси е в нормата, че ако управлението на тея пари се разпределя както трябва между голямата и районните общини, и то в ръцете на професионалисти по области, то никога няма да имаме нужда от такива мащабни заеми. И къде са проектите по еврофондовете на бай Ганчо? Фигурант на заплата. Както и всички други мишоци около Главчо, които правилно не са допуснати до срещата. Истината е една - нас пловдивчани ни е страх да си признаем, че ни харесва за всеки да има по нещо, а не ни харесва, когато вследствие на това за общото не остава нищо!
+4
 
 
Славчо искаше да лапне част от тези 30 милиона да си финансира кампанията. Нормално е Дянков да спре заема, след като изчезне после ще трябва някой друг да мисли как да го връща...
+3
 
 
Първо оставка на кмета Атанасов и неговата трупа! Интересува ме, дали кмета Атанасов е бил наясно, че ще бъдат отпуснати пари за да си приберем кабелите под земята и въпреки това е поискал този заем за да изпревари всички фирми, който ще строят съоръжения под земята и след това да им извива ръцете.
-1
 
 
Всички ревете срещу Славчото, а човека колкото може се опитва да направи нещо за града. Както винаго софия спъва развитието ни. Омразния ви кмет днес е отишъл на крака да се оправя със селската сган.
+3
 
 
Всичко е за пари.Славчо иска да клъвне от евентуалния 30 милионен заем, а пудела Дянков изпълнява партийна поръчка за подливане на вода на опозиционерите от ВМРО, като не им отпуска мъни за шопския боклук.Такава е ситуацията в Пловдив в момента .Положението на обикновения пловдивчанин не само че се влошава , но става вече и безнадеждно.И за всичко това са виновни шепа ***** политици.Бог да пази България !
+1
 
 
Дянков е професионалист и не го е страх да поема критика и отговорности. ВЯРВАМ В НЕГО! Дано не ме предаде....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Арести по подозрения в шпионаж за Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: