ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
ЕБВР иска €21000 от Общината, кметът: Дянков да си плати масрафа
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:05 / 29.08.2011Коментари (17)7864
Получено е писмо от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), в което банковата институция уведомява Община Пловдив, че спешно трябва да й заплати 21 000 евро за правни услуги по подготовката за 30 млн.-я левов заем за уличните ремонти, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това е станало в петък, миналата седмица и днес бе съобщено на пресконференция от кмета Славчо Атанасов. В тази връзка, той беше категоричен, че още днес ще изпрати писмо до вицепремиера Симеон Дянков, в което ще иска пренасочване на финансовите възражения към Министерството на финансите.

"Тъй като Община Пловдив няма никаква вина за спрения от Дянков заем, то нека тогава той да си плати "масрафа", възмутен и ядосан беше Атанасов.

Вижте оригиналния текст на писмото в приложената галерия!

Градоначалникът се закани още, че към писмото ще прикрепи всички прилежащи фактури на вицепремиера, защото точно ветото, наложено от вицепремиера спря заема за преасфалтиране на вътрешнокварталните улици на Пловдив.

Според Атанасов, независимо от това, че до теглене на заема не се стигна,  дължим на ЕБВР 200 000 евро за изготвените от банковата институция 9 експертни доклада, а също така и за разходите на експертите, дошли от Лондон в Пловдив за работата по подготовката на заема.

Стана ясно, че в случай на непогасяване на задълженията към банката, сметките на Община Пловдив могат да бъдат блокирани.



(c) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 91
11.02.2011 »
10.02.2011 »
23.10.2010 »
10.08.2010 »
19.07.2010 »
14.07.2010 »
предишна страница [ 1/16 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
А ти Славчо кога ще си платиш масрафа? Всички те разбраха колко струваш!
0
 
 
Между другото банката можеше да поиска максималната такса за обслужване от 200 хиляди евро (вижте статиите от Още по темата). Но тъй като кредитът не е усвоен, са преценили да фактурират десет пъти по-малко. Което по техните разбирания е жест към Пловдив и справедливо решение на проблема. Естествено пловдивският Бай Ганьо веднага вдигна патърдия, за да си направи евтина селяндурска реклама. Много гадно човече. Мръсник от класа. Подай му пръстче, ще ти отхапе ръката.
+1
 
 
Дянков не е спирал този заем, той няма властта да го направи. Просто е попитан от банката какво мисли по въпроса и той, съвсем правилно, е казал, че не е необходим такъв заем. Банката е тази, която решава. И е решила да не отпуска заем. Съвсем резонно трябва да и се платят разходите от общината, така е разписано. Въобще, единственият виновен е Славчо заедно с тъпчовците около него. Първо е трябвало да се говори с Дянков, да се разбере как я вижда тази работа, защото е било известно, че ЕБВР е щяла да се консултира с него. Дянков не е длъжен автоматично да дава позитивни отзиви за всеки заем, който дадена община в България иска да тегли. Интересно е обаче, защо чак сега Славчо се тръшка по този въпрос, от февруари банката си иска парите...
+1
 
 
Славчо и да се наложи държавата да ги плати тия 21 000 евро , пак е 300 пъти по добре отколкото 30 млн ти паднат в ръчичките и да се нахраниш като за последно
+1
 
 
хахахах хората му дават безвъзмездно 50мил. тоя глупендер продължава да реве за заем които е с лихви и ще трябва да се връща ама не от него а от следващия кмет това се казва да те насадят на пачи яйца! А парите къде щяха да отидат това е публична ТАЙНА стига Славчо засрами се ама то комунист срам няма ,а и в бог не вярва общо взето темерут!
-2
 
 
Не мога да разбера,защо за всичко ви е виновен кмета и едва ли не чакате с нетърпение изборите та евентуално да изберете някой друг.В случая за пореден път издухахме супата по инициатива на управляващите гербери и лично от вицето Дянков с обещания да отпуснат пари за боклука които ги чакаме 2г.и по някаква си друга Европейска програма.На всички ни стана ясно че от София пари ще видим ама някой друг път и в случая Славчо е оправданието.Такова явно пренебрежение от София го нямаше и при бай Тошо,едва ли на изборите България ще стане герберска та да се успокоят управляващите и да потекат едни пари,едни фондове към "провинцията"защото освен за София за другите нема,или друг път.....
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
+5
 
 
Още малко ще те гледам и слушам Славчо, то така и със заема щеше да е - ти теглиш а данъкплатеца киха вместо тебе.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: