ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Шофьор на автобус шокира пътничка след въпрос защо пропуска спирки
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:25 / 13.10.2022Коментари (13)43333
Автобусите не спират на спирки през уикенда, твърди читателка на Plovdiv24.bg. Даваме думата на жената сега:

"Здравейте,

Свързвам е с вас по повод своеволията в градския ни транспорт. На телефоните към транспортните фирми никой не вдига. Естествено, събота беше (8 октомври). И естествено, автобусите са разредени. Чакам на спирка номер 147 (в "Прослав") за посока центъра. Минава автобус с номер 66 в 16:54 ч. и подминава. Дори не намали. Не можах да запиша номера.

След още 10 минути се задава и автобусът с номер 15, също нямащ намерение да спре. На спирката сме само аз и възрастен мъж. Размахах ръце, за да може поне този път да се качим и автобусът намали, почти спря и се качихме. Попитах шофьора защо не спира при положение, че има хора на спирката.

Докато си млящи снакс, господинът спокойно отговори: "Ами няма никой по спирките. Вие си гледате телефона. Не ми давате знак, че чакате. Аз ако трябва да спирам на всеки, дето си гледа телефона по спирките, не е добре това".

Обясних му, че цели двама души чакаме и следя автобуса в приложението. Смути се леко сякаш, но без особен ефект. След две спирки се качи друга жена, след като и нея почти подмина. И тя го попита същото - защо не спира. Отговори й, че не се разбирало, че чака и да им спирал ей така не било хубаво това.

Такава наглост с непоклатимо спокойствие при положение, че това му е работата, а не да си прави кръгчета в града с фирмено гориво, не бях срещала отдавна. Трябва да махаме и да скачаме пред автобусите, за да реагират на пътниците, които искаме да се качим ли?

Нещата не стояха по същия начин, когато наближи централна зона. Вече спираше, без да го гонят, но на квартални спирки защо да отбива?! Там хора не живеят и няма кой да прави оборот.

Ясно е, че няма подбор и правила. И дори с десетки сигнали, всичко си е все същото. Пътниците сме виновни, че си стоим по спирките и не сигнализираме".


Още по темата: общо новини по темата: 1002
22.04.2024 »
20.04.2024 »
14.04.2024 »
07.04.2024 »
05.04.2024 »
04.04.2024 »
предишна страница [ 1/167 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Другия път вземете по едно знаменце да размахвате,щото кралят на автобуса има нужда от приветствия,за да схване,че сте на спирката, защото него чакате.
0
 
 
Нали си взимат субсидиите, за какво им е да спират? Разкарват ги тези автобуси празни, колкото да имитират някаква дейност и да натоварват допълнително трафика. Иначе умниците щели да ограничават движението на стари автомобили през центъра, а те един градски транспорт не могат да организират... и това ако не е висша форма на лицемерие и гьонсуратлък...
0
 
 
Нищо не става от тия тикви шофьорите. Ама и тая измисли нова дума - млящи. Каква е тая дума ? В тълковния речник липсва.
+4
 
 
Само в България е така. В чужбина дори и в тъмното да видят 1 човек на спирката, шофьора спира. Пътника не маха с ръце за да спре рейса. Не мрънкат шофьорите, това им е задължение. Не спира ако няма слизащи. По дръжките има копчета звънци, когато човек иска да слиза, ги натиска. Това е и от възпитание и от управата ни. Жалко! Само за избори все гледат и да се докопат до кокала. Много жалко!
-4
 
 
Ключовата фраза е "цели двама души" :-))) И мобилното приложение си гледала. Браво! Гледайте си автобусите. Не антисоциалните мрежи и приложения за транспорт, от които ползата е толкова, колкото да си видиш маршрута. Всичко друго е критично лошо. Иначе да, длъжни са да спират на всяка спирка. Но да не забравяме откога билетчетата са по 1 лев при двойно по-скъпа нафта и до съвсем скоро 10 пъти по-скъп метан. Повече от ясно е, че се правят икономии. Иначе работата му е да кара автобус, а не да се обяснява на хора с КИ близки до неговия.
+5
 
 
Важното е на шофьора и на собственика на линията да им е удобно. В Смирненски от една седмица не се спира на спирка номер 300. Или слизаш на ОУ Елин Пелин или на 31 аптека. А това че стотици хора ходят пеш по няколко стотин метра няма значение. Прекрасни управници.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Първа лига, сезон 2023/2024
Тежка катастрофа в столицата: Момче и момиче са загинали!
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: