ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Сериозни проблеми със светофарите и таймерите в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:46 / 27.08.2010Коментари (18)5062
© Plovdiv24.bg
Някак мимоходом през седмицата премина срещата между кметът Славчо Атанасов и шефът на ОП "Сигма" Иван Знаменов. Реално срещата бе, за да може градоначалникът да дръпне ушите на шефа на едно от най-проблемните общински дружества.

Отдавна пловдивчани се оплакват от състоянието на светофарите и таймерите в града. Напоследък зачестиха авариите със светофарни уредби, което създава затруднения в движението, а положението с броячите е направо кошмарно.

Таймерите на много от местата в града или не работят или са десинхронизирани със светофарите, което пък създава сериозни предпоставки за тежки катастрофи.

На срещата бе решено да започне на този етап спешна подмяна на повредените таймери.

Тези драматични събития се развиват точно преди преструктурирането на ОП "Сигма". На фона на недоволството на кмета, подплатено с недоволството на хората (читателите на Plovdiv24.bg многократно са изразявали възмущението си от състоянито на светофарните уредби и таймерите града), няма да изглежда нелогично, ако Знаменов не намери място в новата общинска структура която ще управлява светофарите.



Още по темата: общо новини по темата: 9
17.10.2013 »
30.11.2012 »
03.06.2012 »
01.09.2010 »
01.09.2010 »
25.08.2010 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Доста от шофьорите разчитат на таймерите, и им се предоверяват, и когато таймера си показва каквото си иска се създават реални предпоставки за ПТП-та (мисля, че има доста такива поради точно тази причина), следователно се застрашават и доста човешки животи. Бяха въведени много привантивни мерки за предотвратяване на ПТП-та като жилетки, светллини, столчета, хендсфри-та и пр. дивотии и ченгетата яко си глобяват ако си в неизправност, но за неизправните таймери, които със сигурност предизвикват ПТП-та няма кой да се погрижи. Може би защото изправността им не е задължение на водачите на МПС-та. Иначе алексистратиевските главоци отдавна да са въвели някое законче и глобичка. Колкото до "Сигма"... ми не е виновен този, който яде баницата! Както знаем мечтата на всяка фирмичка в България е да засмуче някоя държавна цицка! А "сигма" явно са успели... каво тогава ги интересуват някакви светофарни уредби!?!
+1
 
 
Идеята на таймерите, ако работят правилно, е, че при ситуация, в която остават примерно 2-3 секунди, а шофьорът е далече от кръстовището - той да си спре плавно и да изчака. По този начин кръстовището не се "натъпква" в коли в последния момент и има повече време за останалите, изчакващи за ляв завой, например, да се изнесат точно в няколкото секунди, когато е забранено преминаването във всички страни. А като всеки прави точно обратното - да се натъпче ако може в последния момент, като си мисли, че ще спести кой знае колко време...нищо няма да стане...Щото на следващия светофар пак ще са на равно с тия, които са изчакали. А при червено пък да знаеш кога да си включиш на скорост и да си потеглиш нормално, а не да ръчкаш на първа в последния момент и да даваш рязко газ, за да догониш този отпред, или да си мислиш, че бавиш хората отзад...А ако пък не успеят и скоро да оправят синхрона на светлините с броячите - направо цялата администрация да си хващат чантите и да напускат.
0
 
 
Ето примерна ситуация (дори при работещ правилно таймер) : Приближаваш кръстовище. На половин километър си. Остават 6 секунди. Какво правят повечето шофьори - яко ускорение до към 90 - 100 км/ч. Минаваш или пък няколко души умират в тежко ПТП. Друг вариант: Няма таймер. Движиш се със 60. Не ускоряваш, щото не знаеш колко време ще свети зелено.
0
 
 
Това с таймерите е супер голям проблем , оня ден тръгнах уж на зелено и се озовах в средата на Чифте Баня на червено , стана ебати проблема , луд късмет че някой не ме отнесе . Друг момент е като гледаш че ти остават 10 секунди , даваш газ и минаваш изведнъж на червено примерно с 50 км. Нали се сещате ако оня от левия завой не ви види ..
+2
 
 
Мдаа.Таймерите са виновни за всичко.Знаех си аз.Те карат водачите да минават на червено,да завиват от средна лента,общинарите да паркират на места за инвалиди,превишена скорост....Какво би станало,ако имаше по една камера,вместо таймер?Ех,мечти...
+2
 
 
ся. без пара нищо не става. що си милите , че к то Ви сложиха таймери и вече те са ви проблема. Гледах си светофара и си го спазваш. преди е нямало, сега ги има, но е евтино и се поврежда. логично е. Колкото до Иван Знаменое, мога да ви кажа само , че е мъж на място, който познавам лично и не е някой мазник, който да седи само на стола и да са хрантути за наша сметка. да ме извинявате.
+2
 
 
добре, само олигофрени могат да изтъкват, че затруднение идва от неработещи таимери. гледайте си светофарите и всичко ще е наред, или от много лиготийки, вече непознавате кой цвят за какво? ако искате да се направи услуга да ви раздават суха храна на всяко кръстовище, което минете при правелен светлинен сигнал?
на 28.08.2010 г.
0
 
 
На Дунав и Карловска е страшно Всеки път има по 1 автомобил който тръгва на червен светофар защото таймера става зелен при половината от времето на червеното
+2
 
 
Това ми напомня много за историята с новите сирени,които монтираха и освен звуковите сигнали при гласови команди нищо не им се разбира.Чудно от къде ги изнамират от ментета още по-големи ментета,а държавата отпуска луди пари за такива проекти.Едно време таймера на светофарите представляваше едно реле за време изградено само с 3 транзистора и едно реле и работеха без проблем повече от 25г.Сега електронни,със светодиоди и пр. подобрение и един таймер да не могат да синхронизират.Егати и утрепките.Ако съм на мястото на кмета веднага ще поискам оставките на всички в тази област.Абсолютни некадърници са това.
0
 
 
Ситуацията с таймерите, които показват "зелени" секунди при светещ червен светофар е изключително опасна за водачите. Не грешат всички таймери - само половината - тези на които първата колона е със зелени светодиоди. Останалите - тези с първа колона червени светодиоди са без проблем - при такава ситуация - смяна на времената на светофара - от 5 до 7 пъти на ден - веднага ИЗГАСВАТ и след като "хванат" новите времена на цикъла - отново започват да дават вярна информация. От фирмата - изпълнител следва да оправят и това "престъпно" поведение на таймерите, докато са още в гаранция - общо 86 броя, които продължават да отброяват в "зелено" при червен светофар - вижте кръстовището на Сточна гара. Нормалните таймери може да видите по бул. Княгиня Мария Луиза. Малките пешеходни таймери също работят правилно. В град Пазарджик нито един таймер не греши - всички са с червени светодиоди в първа колона. Проверете и цялата истина ще се появи на бял свят! Общината следва да защитава гражданите и своевремнно общинската й фирма "Сигма" да сваля от кръстовищата повредените таймери и да ги предявява за ремонт на изпълнителя, след което отново да ги монтира - никой друг няма право да извършва това. За съжаление не го прави вече четири години и половина ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Лято 2024
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: