ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Само в Plovdiv24.bg: НКЖИ с важни подробности за пробива под Централна гара
Автор: Диана Бикова 14:25 / 05.06.2023Коментари (1)18342
© Plovdiv24.bg
Читатели на Plovdiv24.bg ни потърсиха за съдействие, за да внесем яснота в редица въпроси около пробива под централна жп гара в Пловдив. Тъй като в местната власт информацията е повече от оскъдна, направихме официално запитване до НКЖИ. Ето какво ни отговориха:

Какви са линейните графици за реализацията на проекта? Кога се очаква да бъде изцяло преустановено  движението на бул. "Христо Ботев" и кога трябва пробивът да бъде пуснат за автомобили?

Бул. "Христо Ботев“ няма да бъде затварян изцяло за движение. Ще бъде проходим с по една лента за движение в посока, докато бъде изпълнена външната конструкция на пробива, което се очаква да стане до края на м. септември 2023 г..

Кой е финалният проект, предвид няколкото варианта, които бяха представени в началото? Как ще  бъде организирано движението към  пробива и от него – към съседните  улици? Ще има ли локали от бул. "Васил Априлов" към  колелото на Централна гара?

От северната страна включването в пробива ще става по бул. "Васил Априлов", като ще бъдат осигурени локални платна за движение в посока от и към кръговото кръстовище на площад "Гарата“. Трасето на пробива преминава под коловозите на ЖП Гара Пловдив и излиза на ул. "Димитър Талев“ в посока кв. "Южен“. Подходът към съоръжението от южна страна ще бъде от ул. "Калиакра“ по ул. "Димитър Талев“.

Има ли дейности, които трябва да се извършат по проекта, които не са част от ангажиментите на НКЖИ, а трябва да ги свърши Община Пловдив, за да се пусне движението по него? Ако има, кои са те?

Общината е извършила отчуждителните процедури за осигуряване трасето на пробива.

Ще бъдат ли ремонтирани и реновирани улиците в квартала от северната страна на пробива (ул. "Кавала“, "Тракия“, "Филип Македонски“, "Д-р Никола Ковачев“ и ул. "Велико Търново“), както и от южната страна на подлеза (ул. "Бяло море“, ул. "Димитър Талев“, ул. "Кукуш“, ул. "Македония“, ул. "Калиакра“) през проекта? Или това е ангажимент на Община Пловдив?

От северната страна са предвидени реконструкции на инженерни мрежи - канализациионни колектори, водопроводи, топлопроводи и ел. мрежи по ул. "Кавала“, "Тракия“, "Д-р Никола Ковачев“, "Радецки“ и "Велико Търново“. След приключване на реконструкциите, в обхвата на СМР ще бъдат подменени и пътните настилки.

От южната страна обхвата на обекта е по ул. "Димитър Талев“ до кръстовището с ул. "Калиакра“. Кръстовището на ул. "Димитър Талев“ с ул. Кукуш ( до автогара Родопи) ще бъде реконстуирано и ще се подменят асфалтовите и тротоарните настилки, ще се изградят подлези за връзка с транспортнния пробив.


Още по темата: общо новини по темата: 251
25.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
08.03.2024 »
04.03.2024 »
29.02.2024 »
предишна страница [ 1/42 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Интересно ми беше точно за тези локали от Васил Априлов към колетото дали ще ги има. Чудя се само как има място за тях! Всички знаем че Априлов е тесен и пробива доколкото разбрах и той ще е с по 2 ленти всяко платно в двете посоки тоест пробива би трябвало точно да съвпадне с платната на Васил Априлов и не знам къде ще има място и за още едно допълнитело платно в двете посоки за директна връзка към колетото на гарата ? Да не би пробива при излизане да се стеснява към една лента само ?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
БК Академик Пловдив
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: