Разходките в девет парка в Пловдив са разрешени, но при строги правила

Автор: Силвия Станева
Коментари (6)
10:50 / 01.05.2020
9545
И тази сутрин на много места в града има скъсани сигнални ленти, с които е ограничен достъпът до квартални паркове и градинки, детски и фитнес площадки. По този повод и във връзка с предстоящите няколко почивни дни с очаквано хубаво време от Общинския оперативен щаб за борба с коронавируса напомнят, че разходките са разрешени в девет зони на Пловдив, при това само за част от гражданите – родители с деца до 12-годишна възраст, бременни жени и собственици на домашни любимци –  при спазване на противоепидемичните мерки.

От понеделник за разходки са отворени Цар-Симеоновата градина, Бунарджика, Младежкият хълм, Сахат тепе, парк "Лаута“, Гребната база с прилежащата дига, алеите по северния и южния бряг на Марица и парк "Рибница". Деветте зони са избрани заради обширните им пространства, което позволява да се спазва социална дистанция  между разхождащите се. Именно за да се осигури максимална дистанция и безопасност при разминаването на хора, които се разхождат по алеите на Гребната база, там временно е преустановено карането на велосипеди.

Децата могат да бъдат придружавани не повече от двама възрастни. Отреденото за семействата и бременните жени време е от между 9:30 и 18:30 ч. Преди 9:30 ч. и след 18:30 ч. зоните са достъпни за собствениците на домашни любимци и единично спортуващите лица.

От Общинския оперативен щаб са категорични, че всички трябва да носят правилно поставени предпазни маски върху носа и устата, да се движат плътно вдясно по алеите по посока на движението и да спазват дистанция от 2,5 метра между семействата. Домашните любимци пък трябва да са на повод и да се разхождат от един  възрастен.

Абсолютно е забранено да се сяда на пейките и в тревните площи, да се ползват детските площадки и спортните съоръжения. Струпването на повече от двама възрастни на едно място, събирането на деца да играят заедно, употребата на алкохол в парковете и други открити обществени места допълват списъка на забраните.

Екипи на "Общинска охрана" и Общинска полиция следят за спазване на въведения ред за разходки, така че да не се създаде опасност от разпространението на коронавируса.

Виж коментарите (6)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).