ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Първо в Plovdiv24.bg: Слагат "умни" светофари на още доста места в Пловдив!
Автор: Мариана Панчева 12:41 / 01.09.2017Коментари (29)9621
© Plovdiv24.bg
Разширява се обхватът на системата за управление на трафика, научи Plovdiv24.bg. 9 нови кръстовища ще се сдобият с видеонаблюдение в реално време, нова организация на движението пък ще се проектира и въведе на още 3 пешеходни и 10 трафик кръстовища. Кои точно са местата?

Пешеходни кръстовища:

Бул. "Васил Априлов" до магазин "Лекси"; бул. "Васил Априлов" до УХТ  и бул. "Васил Априлов" до Университетска болница. 

"Умни" светофарни уредби за интегриране и оптимизиране на движението на следните кръстовища: 

Бул. "Македония" - бул. "Н. Вапцаров"; ул. "Д. Талев" - бул. "Н. Вапцаров"; бул. "Освобождение" - ул. "Съединение" (жк "Тракия" бл.1); бул. "Ал. Стамболийски" - бул. "Коматевско шосе"; бул. "Кукленско шосе" - ул. "Скопие" (магазин Практикер); бул. "Санк Петербург" - ул. "Лев Толстой"; бул. "Руски" - ул. "Драган Цанков" (мол "Марково тепе"); бул. "Ал. Стамболийски" - ул. "Братя Бъкстон" (магазин "Рила"); бул. "Кукленско шосе" - бул. "Цар Борис III Обединител" (завод "Рекорд") и бул. "Санк Петербург" - бул. "Менделеев" - бул. "Източен".

Кръстовища за монтаж на CCTV камери за видеонаблюдение: 

Бул. "Македония" - бул. "Н. Вапцаров"; бул."Дунав" - бул. "В. Левски"; бул. "Освобождение" - ул. "Съединение" (ЖК "Тракия" бл.1); бул. "Ал. Стамболийски" - бул. "Коматевско шосе"; бул. "Кукленско шосе" - ул. "Скопие" (магазин Практикер); бул. "Санк Петербург" - ул. "Лев Толстой"; бул. "България" при Английската гимназия; бул. "В. Априлов" - бул. "Пещерско шосе" и бул. "Княгиня Мария Луиза" - ул. "Петко Д. Петков". 

Системата за управление на трафика до момента обхваща 50 кръстовища (42 трафик и 8 пешеходни). На 15 от тях е изпълнено видеонаблюдение в реално време чрез CCTV камери. 

От ОКТ посочват, че по данни на главния инженер на отдел "Безопасност на движението" след въвеждането на Системата за управление на трафика времето за обход на светофарните уредби се намалява и това дава възможност да се обхванат по-голям брой кръстовища. През 2016 и 2017 г. бяха реконструирани и изградени нови светофарни уредби, които разполагат с контролери, даващи възможност те да бъдат интегрирани в Системата за управление на трафика.

Точно по тази причина е взето и решението за разширяване на обхвата на Системата за управление на трафика. Община Пловдив вече обяви обществената поръчка, която е на стойност 220 000 лева без ДДС.


Още по темата: общо новини по темата: 993
21.03.2024 »
20.03.2024 »
16.03.2024 »
13.03.2024 »
13.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/166 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
На бул Руски откакто го направиха всяка лента по отделно да се изрежда, пак цъфнаха опашките! Кръстовището има много слаба пропускливост, а това е основния фактор! Решението е много лесно, както са го измислили цивилизованите хора навсякъде по света - Просто лява секция, която да държи 5-6 секунди, за да могат колите да се изнесат! Това е - просто и гениално!
0
 
 
Умни,умни,до колко да са умни.На колко места със скорост 60 км можеш да хванеш следващия зелен светофар.Хиляди пъти съм слизал от Кукленският надлез посока Лаута,като гледам светофара от горе и рядко хващам зеления.Камери трябва да има навсякъде,а нарушителите да бъдат глобявани.Не съм еталон за шофиране ,но чрез глоби може да се вразуми всеки.
-1
 
 
На мн шофьори не им се дават пари за ремонт на "печката" ,за жалост на другите!
+1
 
 
умни умни колко да са умни колкото Тотев май
+2
 
 
Всеки знае, че има какво да се промени по таймерите на светофарите. В началото бяха много зле, но след няколко месеца ги понагласиха. Нещата се случват бавничко, това е бг администрацията. Но в един обикновен град колкото Пловдив, с едни обикновени хора, умни светофари не са необходими, дори и без светофари няма да имат проблеми. Но Пловдив е един необикновен град, с необикновени шофьори. Всеки ден на пътя имаме между 50 и 100 000 интерселски шампиона на БМВ, Опел, Пежо, Фиат, Фолксваген, Ямаха и др. За тях всеки светофар, независимо от вида си, е чисто наказание и гавра с времената им за обиколка до Калфлана за промо кебапчета и мастика. Затова измислиха и лявата секция. Защото преди когато искаш да завиеш наляво, тези срещу теб си минават на жълто, като те забележат дори ускоряват повече, просто никой не си дава ценното жълто на тези отсреща да завият за да не задръстят кръстовището, и дори след тях минават един-двама на чевено, и така и завиващите масово си минаваха на червено. Истинския проблем е, че и с умни светофари отново масово се минава на червено.
-3
 
 
Най-умния от сфетофарите е този на лаута посока Кукленско - наляво завиват има няма 5 коли на ден и има ляв обособен сфетофар, който отнема цялата лява лента и потока от хиляди коли които са направо. Логика = 0.
-4
 
 
Че са умни светофарите умни са.Но дали са умни онези дето стоят и гледат в обратната посока а не към мониторите от "Системата за управление на трафика".
0
 
 
Вие не можете да го направите, но поне "умните светофари" да задържат жълтото от 2.5 сек. на поне 5 сек. и тогава ша заприличаме малко на западняци в тази насока !?!?!?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: