ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Предложение: Секция за ляв завой на оживените кръстовища в Пловдив!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:25 / 18.07.2014Коментари (31)10453
© Plovdiv24.bg
След зачестилите катастрофи в Пловдив читател на Plovdiv24.bg излезе със следното предложение:

Здравейте. Пиша Ви относно зачестилите инциденти по възлови кръстовища в града. Тъй като неколкократно съм се опитвал да давам тази идея на съответните органи и абсолютното им безхаберие от тяхна страна, може би ако се придаде обществен интерес на темата и се пусне анкета за гласуване, може би биха могли да си заработят заплатите.

Става въпрос за елементарното решение, а именно "секционно пропускане" на възлови кръстовища или на натоварени булеварди. Така се елиминира възможността да се засичат противоположните посоки и съответно предотвратяване на инциденти. Също така се улеснява левият завой, предизвикващ задръствания на много места в града. Надявам се да обърнете внимание по въпроса. Благодаря предварително.

Репортер на сайта потърси мнението на общинската администрация. Ето какво заяви Никола Янакиев, шеф на ОП "Организация и контрол на транспорта":

"Следим безопасността на кръстовищата съвместно с КАТ. Стрелка за ляв завой не винаги е удачен вариант. Знаете, че предстои реализирането на проекта "Устойчив градски транспорт", в който попадат близо 50 кръстовища, на които ще има специални датчици. Ще се следи потокът и в зависимост от натовареността, ще се определя и режимът на работа на светофарите". 

Инж. Христина Иванова от Звеното за управление на проекта:

"Левият завой зависи от няколко фактора, включително и от броя на лентите на пътя. Предстои цялостно проучване на трафика в града. Всичко ще бъде пренастроено - това е т.нар. адаптивна система за уп
АНКЕТА:
Трябва ли да има секция за ляв завой на оживените кръстовища в Пловдив?

Да
Не

равление на трафика. Настройването на светофарите на кръстовищата ще зависи от трафика и натоварването в определения момент. Където има възможност, ще има и секция за ляв завой, но това тепърва ще се проектира".

Припомняме, че в т.нар Транспортен проект на Пловдив влизат изграждането на 48 км велоалеи и обновяването на близо 50 кръстовища в Пловдив. Това предвижда проектът за модернизация на транспорта в града. Стойността му е близо 44 млн. лева. 

В него се включва и въвеждане на електронно таксуване на пътниците в масовия градски транспорт, както и изграждане на Център за управление на трафика, а именно изграждането на системата за т.н. "зелена" вълна по кръстовищата.

Предвижда се светофарните уредби да бъдат обновени с т.н. тип LED, т.е. снабдени със светодиоди.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
За кого е детската площадка в Цар Симеоновата градина? За деца или възрастни? Онова,което видях на 14.04.ме възмути много ,но изглежда само мен !
на 19.07.2014 г.
+1
 
 
И аз мога да кажа-"откриха топлата вода",каквито са коментарите до тук! И колко години малоумните ни управници в Пловдив ,ще "обработват" този проект?! Кога най- накрая ще започнат да се движат по Пловдивските улици и пътища и да набелязват всички нередности и проблеми,които трябва да се решат,така както прави Пазарджишкия кмет например?! Напълно подкрепям предния коментар на Наси,за кръстовището на бул.Руски. По другите кръстовища за ляв завой,особено в пиков момент е АД! Относно и вело алеите искам да подсетя администрацията на града- Помислете и за вело алея по пътя около гребната база,който започва от спортното училище и завършва до кръстовището на Пещерско шосе към кв.Коматево!!!!! Там е истинско изпитание да си пешеходец,велосипедист или шофьор! Или това ще е проект за изпълнение през 2030-та година?!
Слънчево е - какво по-хубаво от това :)
на 18.07.2014 г.
+4
 
 
Толкова е хубаво на светофара на Руски и 6-ти септември. Всеки ден минавам от там и е истински благодат, че правейки левия завой трафика отсреща е спрян. Минават сигурно 20 коли на веднъж. А когато не беше диференциран минаваха 3 и то ако отсреща някой благоволеше да спре, а не да минава на кътните зъби на жълто, че и на червено!
Слънчево е - какво по-хубаво от това :)
на 18.07.2014 г.
+3
 
 
Направо я откриха топлата вода - сетиха се най-накрая - пък като не се сещат да вземат пример от Софето бе - хубава работа
0
 
 
Безсмислено е да искате да сложат 4-5 леви секции на най натоварените кръстовища защото хората ви казват: има едно проектче на стойност 44 милки и не ни занимавайте с глупости. И после изброяват ко ша направят за тези 44 молиона: Ще проучат трафика- зер сичките са от Миненькьово пазарджишко и сефте са в Пловдив. ще обновят 50 кръстовища - ще махнат плочките и вместо да ги пренаредят ще пуснат един асф... така де бетон. 48 км вело алеи , център за управл . на трафика /трафик има сутрин ивечер по 2 часа през останалото време ко прай този център?
-1
 
 
Тук ще те сгазят на пешеходна пътека,те за стрелка за ляв завой говорят.
+4
 
 
Ако не могат да се сетят сами, да гледат как е в Европа!
0
 
 
Секция или зелена стрелка за ляв завой е абсолютно задължителна на големите и дори на средните кръстовища ! В САЩ няма да видите кръстовище без такава секция, но няма да видите и застанали на средата на кръстовището коли, които затрудняват движението и създават опасност за катастрофи и насрещни удари, както и факта, че нарушават правилника и преминават на червено ! Управниците да мислят с главите си или да видят как е по света !
+5
 
 
Уау, Европа пристига в Пловдив през 2014-та! За това, което е вече даденост по европейските улици като течащата вода в дома, тук се правят допитвания.
-3
 
 
Леви и десни завои - дрън ,дрън. Толерантност на пътя и навсякъде камери. РАБОТЕЩИ.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
Електронно таксуване в градския транспорт
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
В Пловдив задържаха испанец за опит за убийство
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: