ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Предлагат специален статут за Стария град
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:44 / 01.02.2010Коментари (10)3083
© Plovdiv24.bg
Предложение за определяне на специален статут и собствен кмет да има Стария град ще бъде гледано на идната общинска сесия в четвъртък, предаде репортер на Plovdiv24.bg. То е вкарано като докладна записка от общинския съветник Любозар Фратев. Ако идеята му бъде одобрена, ще бъде пратено предложение до Народното събрание и до Министерския съвет за внасяне на законопроект за приемане на закон, с който да се създаде специален селищен статут на архитектурно-исторически резерват "Старинен Пловдив". Стария град ще има и собствен кметски наместник. Целта на идеята е специалните нужди на Стария град да се обслужват от отделна администрация, която да отговаря само за резервата.


Още по темата: общо новини по темата: 213
16.03.2024 »
18.02.2024 »
01.11.2023 »
15.10.2023 »
28.09.2023 »
26.09.2023 »
предишна страница [ 1/36 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Сега Стария град сигурно има 30-40 служители - лели, баби, мързеливи и полуграмотни хора, в неугледен вид, седят край печките, никакво привличане с добро отношение към туристите . Защо е необходима нова калпава администрация . Просто сегашната кметска власт + Весела Илиева -шеф на Стария град да си ходят!
0
 
 
не ги разбирам много работите но не е ли по-добре да го направят оделен район с отделен районен кмет и тези хора да отговарят и да се грижат за нуждите на стария град и да решават проблемите му
+2
 
 
Любопитно ми е след като има предложение да се отдели Стария град със статут на архитектурно-исторически резерват (до тук добре), защо ще има отделен кмет и отделна администрация? С какви средства ще се издържа този кмет и тази администраниция?Към всяка община си има кой да се занимава с културните ценности. Дане би в Несебър, Поморие и Созопол да имат по две отделни кметства с отделни администрации, по едно за стария и едно за новия град. По тази логика и Етъра трябва да има отделен кмет плс администрация естествено, за да може да се съхрани и развива и да не се разпада. ;) Може би ще се въведе система за заплащане, за да може тези, които искат да се насладят на красотите на Стария Пловдив да си плащат за кефа, съответно и да имат правото да искат нещо в замяна на парите си. Но този модел едва ли е приложим в България. На мен ми прилича на опит да се появят още теленца, които да се наредят да бозаят от и без това измършавялата крава наречена български данакоплатец. От друга страна, отстъпването пред проблемите на Стария Пловдив който е част от град Пловдив и опитите да се прехвърлят натрупаните с години проблеми, за пореден път показват колко кадърни са пловдивските управници. С такива селски мурафети, няма далече да стигнем - един се изсрал, а когато се размирише, да дойде друг да мете и чисти, а ако никой не изчисти, просто свиквайте с миризмата - след известно време няма да ви прави впечатление :)
+5
 
 
Трябва да се назначат специалисти-реставратори.Работата по фасадите не трябва да спира целогодишно, поне така е в Германия. Работете по съвмесни проекти с германците - те знаят как се правят тези неща. Тамошните арх. резервати са изпипани и красиви ,,като в приказките''. А тук к'во - не знаят какво и как се прави, даже един калдаръм славчовите ,,специалисти'' не успяха да наредят, ама парите май ,,усвоиха''. Ми с тези некадърници в управата на Пловдив, т'ва е, та те нямат критерии даже кое е нормално, кое е красиво и кое - грозно. Човек да го е срам да заведе гостите си в този занемарен Стар град, до там го докараха селяците-управници.
+3
 
 
добра идея, на която по време на криза никой от правителство и парламент няма да са навие. бих посъветвал общинските съветници вместо да развиват неосъществими за момента идеи да се замислят на тема " как да спечелим пари по еврофондовете" , " как да присъединим двете измислени общини марица и родопи към община пловдив" и т.н. искам да кажа, че за стария град трябват много пари, а да чакаме все вересиите на софиянци и правителство си чиста проба доказателство за некадърността на общината ни.вижте и какво става тая година.ако не е държавната субсидия и парите от софийския боклук няма да има и лев за капитално строителство. собствените приходи на община пловдив са колкото за заплати, и някаква подръжка на училища , детски градини и т.н.я ги питайте колко пари са спечелили по еврофондовете..едно голямо нищо ще ви отговорят..с две думи не си ли помогнеш сам, няма кой да ти даде.
+1
 
 
Този Стар град,дето уж ще превръща града ни едва ли не в бомба на туристическия пазар,досега видял ли е друго от местната власт,освен чат-пат по някоя идея?!
0
 
 
Страхотна идея! Браво на Фратев! Ще е трудно обаче да се намери нов Начо :-( И от къде ще идва бюджета? Ако ще чакаме на такива отговорници за културата, като ПЕТЯ ГОГОВА, по-добре въобще да не се опитваме да правим нищо!
+2
 
 
Браво на Фратев! Дано да се осъществи идеята! Специален бюджет и контрол за разходите се иска за Стария град! Дано, дано!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: