ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Поредното безумие в управлението на Пловдив - намаляват броя на автобусите
Автор: Данислава Вълкова 08:38 / 23.04.2023Коментари (13)10105
© Plovdiv24.bg
Архив
Община Пловдив намалява още броя на автобусите по линиите на градския транспорт, разбра Plovdiv24.bg. В сайта ѝ е поместен проект на документ, който предвижда редуцирането им през лятото. 

Интересна е причината, която е посочена като аргумент за това - а именно ремонтите на пътната инфраструктура. Така пловдивчани страдат един път заради продължителните ремонти и цялото неудобство, съпътстващо ги - мръсотия, задръстване, спорадична липса на вода, електричество, невъзможността за нормално придвижване с какъвто и да е било собствен транспорт - автомобил, велосипед или тротинетка, дори пеш. Сега те ще бъдат подложени на още по-голямо неудобство и изпитание, тъй като алтернативата за придвижване - градският транспорт, става поредната химера в живота на Пловдив. 

Градът е с близо 400 000 жители. Като добавим и тези на съседните общини - Марица, Родопи, Куклен, Стамболийски, дори Кричим, то той никога не страда от липса на обществен, социален и икономически живот. Вместо Община Пловдив да осигури редовен, нормален, модерен и истински градски транспорт, който хората да предпочетат и да слязат от автомобилите си, то положението по улиците на града става още по-напечено.

Интересно е, че в документа се изтъква, че промяната е “съобразена с нуждата да се предостави адекватно решение за жителите и гостите на гр. Пловдив, в условията на текущи и продължаващи ремонтни дейности, както и с оглед очакванията за намален пътникопоток през летния сезон и практиката от предишни години във връзка в спада на услугата." 

Конкретните ремонти, заради които се намалява броят на автобусите, посочени в проекта на документа, са:

- Предстоящ ремонт на северното платно на бул. “Хаджи Димитър“, линии: 12, 26, 29, 222.

- Ремонт на кръговото кръстовище на Централна гара със северното платно на бул. "Христо Ботев" и източното платно на бул. “Руски“, както и предстоящо цялостно затваряне на бул. ,,Васил Априлов“ пред кино “Гео Милев“, линии: 12, 16, 17, 18, 24, 113, 116, 222.

- Продължаващ ремонт на ул. “Даме Груев“, линии: 11, 37.

- Ремонт на бул. “Голямоконарско шосе‘‘, линии: 11, 93, 113.

- Продължаващ ремонт на ул. “Брезовско шосе‘‘, линии: 9, 12, 15.

- Продължаващ ремонт и полагане на тръби на южния колектор по бул. “Ал. Стамболийски", линии: 1, 7, 11, 16, 36.

- Предстоящ ремонт на ул. "Рогошко шосе‘‘, линии: 7, 27.

- Понастоящем затворени и предстоящи за затваряне части от бул. ,"Дунав", линии: 1, 25.

- Предстоящо затваряне за СМР на кръстовището на ул. “Модър" с ул. “Коматевско шосе“, линии: 1, 20, 27, 113.

От община Пловдив изтъкват, че “през летния сезон, във връзка с лятната ваканция на ученици и студенти, сезонните отпуски на работещите, както и планираните отпуски на водачите на автобусите в периода 15.06 -30.09, се очаква намален пътникопоток, практика, свързана със спада на ползващите услугата в летните месеци на годината." 

Тук е въпросът да попитаме, макар и риторично - това ще окаже ли влияние и ще бъдат ли намалени общинските компенсации, които се изплащат на превозвачите?

Липса на каквото и да е отражение с действителността е и становището, че намаляването “ще подобри пътнотранспортната обстановка в гр. Пловдив, като се съобрази ситуацията с ремонтните дейности и намаления пътникопоток през летните месеци.“

Срокът за действието на нововъведението е 15.06.2023 до 30.09.2023. Припомняме, че с обявяване на епидемията от Covid-19 през 2020 г. броят на колите в градския транспорт на Пловдив беше намален и досега той не е възстановен, а разписанието им оттогава е на по-големи интервали. Като причина за това тогава от администрацията бе посочена по-малкият брой пътници, които се движат в автобусите.

Според сегашния проект новата промяна касае намаляване на броя на автобусите по маршрутните разписания допълнително с 15% за делнично разписание и 9,2 % за празнично разписание на основните автобусни линии от Общинската транспортна схема на Община Пловдив.

В рамките на 30 дни от публикуването на проекта на документа пловдивчани ще имат право да дават своите предложения за промяна или да не се съгласят с предложението за промяна - на e-mail: op_okt@plovdiv.bg или в деловодството на ОП "Организация и контрол на транспорта“, бул. “Шести септември" № 274, ет. 4.


Още по темата: общо новини по темата: 1000
14.04.2024 »
07.04.2024 »
05.04.2024 »
04.04.2024 »
03.04.2024 »
02.04.2024 »
предишна страница [ 1/167 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Някои от посочените автобуси практически не минават през ремонтирани участъци, тъй като са със сменени маршрути - именно зареди ремонтите. Такъв пример е 18. Това оправдание с ремонтите издиша. Ако се аргументират с липсата на ученици - защо до 30-ти септември? Нали учебната година почва от 15-ти септември?
+1
 
 
Когато не може да реформираш една транспортна услуга, наливаш пари в друга - нали ще пускат нещо тролей или трамвай тук. За да видят другите колко сме напреднали, а тия които живеят тук - майна им майнички. Ако спестяват за нещо друго да го кажат.
+1
 
 
Направо го спирайте и само си делкайте кинтите !!!!!!
Нито крачка назад! Зад нас е България.
на 23.04.2023 г.
+1
 
 
Ние сме безумници, че още го търпим този кмет. Какво като му остава малко, да го оставим да съсипе целия град ли?
+13
 
 
Може лятото да го спирате напълно и да си делкате парите. Ей голяма алчност!
+12
 
 
Пренаселен град без градски транспорт - това е Пловдив! Тази организация и автобуси са някаква пародия на градски транспорт. Всеки разчита на автомобила си и последствията от това са видими .
0
 
 
Изключително малоумно, крадливо и некадърно управление на града. В Пловдив е най-лошият градски транспорт, а субсидиите за тези алчни частници се увеличават с всяка година. За два мандата на Тотев и един на Зико, Пловдив става все по-отблъскващ град. Презастроен, без инфраструктура, без градски транспорт. Освен "Капана" май нищо друго хубаво или полезно не са направили за жителите на града. Да не говорим за типичните за тяхната партия ГЕРБ ремонти на улици - абсурдно скъпи, изключително некачествени и страшно бавни. Никога нищо не е направено навреме, ама и неустойки стабилни няма. И такива договори с "техните" фирми, че после ние да плащаме за ремонт и ремонт на ремонта.
на 23.04.2023 г.
+2
 
 
Отново Корупционните схеми в градският транспорт са в действие. Субсидиите на частните превозвачи остават а курсовете или разходите им се намаляват. Кой ли печели от тази ситуация?
+6
 
 
В същото време общината и държавата наляха близо 100 милиона в строителството на двата стадиона, на които ходят по 2-3 души от 400 000. Пловдив има най-малоумния градски транспорт в голям град в България. В София се качваш в автобуса и си купуваш електронен билет безконтактно с банковата си карта. В Пловдив се тъпчеш на първата врата на автобуса за билет, защото няма кондуктор. Шофьорът кара и продава билети.
+16
 
 
Поредното малоумно предложение от некадърни и слепи ,,управници" на Пловдив. СЪБУДЕТЕ СЕ!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: