ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивски кмет: Като се нанесем в новото жилище, чак тогава питаме къде са детската градина и хипермаркетът
Автор: Цвети Тончева 09:11 / 18.10.2022Коментари (28)15283
©
В редакцията на Plovdiv24.bg дойде сигнал, в който граждани на район "Южен" настояват за построяването на детска градина и училище. Община Пловдив не отговаря на сигналите, защото не иска, или не е компетентна, пише в сигнала.

Ето целия текст: 

"Искам да обърна внимание за липсата на детски градини и училища в карето между бул. "Александър Стамболийски", "Коматевско шосе", ул. "Остромила" и ул. "Димитър Талев". Това е много голям район, който влиза в регулация в момента и има безброй нови сгради, които се строят и привършват в момента.

За съжаление, няма предвидена нито една детска градина и нито едно училище в този район. За състоянието и габарита на улиците, липсата на адекватен градски транспорт и липсата на паркове, въобще няма и да започвам да коментирам. Искам да задам чрез вас следните въпроси на община Пловдив: Кога мисли да се построят детски градини и училища в този район?

Излязоха резултатите от последното преброяване на населението и община "Южен" е най-гъстонаселената в цялата държава. Какво ще се направи по въпроса? Постоянно се пишат сигнали, а общината даже не отговаря, или ако отговори веднъж в годината, дава дежурен отговор, изобщо не по същество. Стига да иска - Общината може да реши почти всички проблеми, но няма желание явно, или компетенции."


Plovdiv24.bg се свърза с кмета на район "Южен" Костадин Язов. Ето какво каза той:

"Ако някой от тези хора, които са писали сигнала, реши да си дари имота за детска градина, няма проблем. Веднага ще намерим ресурс и ще задействаме проекти, за да има детска градина и училище. Ще намерим ресурс, за да стане. Освен това самият имот трябва да е отреден за начин на ползване за образование. Това означава, че дарявайки ни имота, общината има ангажимента да смени предназначението му за съответните видове дейности. Това е допълнителна процедура за осъществяването на идеята".

Кметът Костадин Язов поясни още, че всичките имоти в посоченото в сигнала каре са частни, земеделски, със сменен статут и всеки си строи там по смисъла на конституцията, че частната собственост е неприкосновена.

“Не знам какво са имали предвид, като са писали, че са в регулация. Регулацията е различен процес и няма нищо общо с това, което е писано. Използвана е неподходяща дума. Освен ако са имали предвид ОУП, но той не засяга застроени територии. Цялата зона там е възстановена земя на собственици по Закона "Лучников". И няма как община Пловдив да реагира по какъвто и да е начин на направеното на нечия собствена земя. Като купим жилищата, тогава мислим къде ги купуваме. Няма улици, но иначе имотите са на страхотна цена. Като се нанесем, тогава питаме къде е детската градина и хипермаркетът", каза още Костадин Язов.


Още по темата: общо новини по темата: 252
18.01.2024 »
14.12.2023 »
01.12.2023 »
17.11.2023 »
17.08.2023 »
05.08.2023 »
предишна страница [ 1/42 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
Пълен олигофрен.. За какво плащаме данъци, ако не за облагородяване на районите? Но какво може да се очаква от този дебил, чието най-голямо постижение като кмет е да научи папагала си да казва "Само Локо" :)
-1
 
 
Абсолютно бягане от отговорност! А това, че утре децата на хората от Остромила ще задръстят и без това претоварените училища в Кичука - какво правим за това? Не говори глупости Язов, винаги ложе да отчуждите за не много пари някой частен имот и да построите детска градина или училище. По-неадекватно изказване скоро не бях чел.
-1
 
 
Скандално изказване, потресена съм! Туко-що разбрахме, че в град Пловдив има частна губерния…и видиш ли, нямало какво да се направи- там община, управа и закони няма, държава няма. Самоуправлявайте се. Ами направо прекъстете тоя ареал някак си иначе, да не се бъркат хората, че са пловдивчани. Ама не им искайте и данъци!
-1
 
 
Значи имаме милиони за безумни "пробиви", ама нямаме пари да закупим частни терени и да ги направим общински, за да построим детска градина на тях, така ли? Няма по-проста, нагла и гнусна общинска управа в историята на Пловдив и надали някога ще има (надявам се!). Тоя баскетболист и всичките му зам. кметове са безспорно най-малоумното общинско управление в историята на Пловдив.
-1
 
 
Според мен е доста елементарно, кмет да се изказва по този начин, дори да е прав ... Истината е , че Тотев беше класа над тези в момента! След като гн Язов разсъждава така , защо давате разрешителни за строеж на всеки метър , и моля ви не казвайте,че закона е такъв и не може , нищо да направите... Тогава не взимайте данъци - примерно...и тн...
0
 
 
А някои общини в района с преобладаващо гласоподавателско население (от 50 лева) общината дарява общински имоти на някакви си издънки на БХК и строи за нейна сметка инфраструктурата, а след това издънките на БХК даряват имотите на "нуждаещи" се, множащи се като хлебарки гласоподаватели :) А в Пловдив като искаш да строиш в собствен имот на къра си длъжен да си построиш улицата и канализацията.
на 18.10.2022 г.
+7
 
 
Отдавна съм казал че всеки гледа евтиното и не мисли за удобствата. Никой не е крив на тези които купуват по разни бетонни гета апартаменти за да им се строи инфраструктура без пари
-2
 
 
баси наглото изказване! за такова нещо трябва да те изкарат пред общината и публично да те линчуват! не е проблема в това хората къде купуват а защо нищо не се прави в квартала след като се знае тенденцията.
-1
 
 
Язовецът му дреме за квартала . Вие си го избрахте сега му сърбайте попарата.
+2
 
 
Много е елементарно и е обяснено прекрасно от кмета на района. След като Общината няма там общинска земя, на чий парцел ще построи училище или детска градина? Нека собственици на земя в района да дарят на Общината земя за целта и Общината ще построи и училище и детска градина.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: