ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчани излязоха на протестно шествие срещу насилието над животни
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:45 / 10.04.2010Коментари (29)4432
© Plovdiv24.bg
Плакат с пълните със сълзи очи на едно обезобразено от човешката жестокост невинно същество поведе днес шествие против насилието по Главната улица на Пловдив. 

Приятелите на кучето Мима, на което неизвестен садист отряза и четирите крака, се организираха поискаха от държавата да инкриминира жестокостта срещу животните.  

Около 60 души дойдоха тази сутрин на уреченото място пред аптека „Марица". Повечето от тях водеха и домашните си любимци. 

Млади и стари бяха дълбоко потресени от жестоката съдба на Мима. Хората поискаха инкриминиране на особената жестокост към животните, промени в Наказателния кодекс и затвор за подобни деяния. Когато плакатът с трите фази от трагедията на кучето Мима - наречени от организаторите садизъм, сълзи и надежда, тръгна по Главната, минувачите се спираха потресени. Поне повечето. Малко хора имаше в съботната сутрин по Главната и въпреки това шествието успя да се увеличи по пътя си. 

През целия април в големите градове на страната ще има подписка за промени в Наказателния кодекс. В Пловдив масите са пред Пощата, пред Общината и пред халите.  Според световната статистика 90 процента от серийните убийци са започнали с насилие над животни.



(C) ПОТВ


Източник: ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 11
04.10.2014 »
10.04.2010 »
09.04.2010 »
08.04.2010 »
14.01.2010 »
12.12.2009 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Успял мъж е този, който може да задоволи всички желания на една жена. Успяла жена е тази, която може да си намери такъв мъж.- Жан-Жак Русо
0
 
 
къде е било това нещо?
+1
 
 
Аз бих отишъл на протест ПРОТИВ бездомните кучета и котки, както и ОГРОМНИ санкции на немърливите стопани, които не чистят след "любимците си". Грижата не е само да го тъпчеш и разхождаш, пък да сере където му падне...
0
 
 
Тук определено има един индивид на когото спешно трябва да се изпишат някакви лекарства за спасение на безумната му душа!Мисля,че всички нормално мислещи хора го виждаме този индивид! Не му обръщайте внимание,то има кой да го следи него нали знаете.....иначе по темата,ако променят закона както казаха ще бъде чудесно!Не е нормално да има такова безмислено насилие,не знам какво трябва да накара някой да извърши подобна жестокост
Пловдив е само наш! Вечно наш!
на 10.04.2010 г.
+2
 
 
Абсурдно и елементарно е да се противопоставят хора/деца срещу кучета. Човекът може да бъде жесток, но животното не може - не знам кое му е трудното за разбиране. Докато човекът е способен на логическа мисъл, то животното действа по рефлекс. Така един човек може да удари куче защото ги мрази, защото мрази себе си или целия свят, но едно куче може да ухапе човек не защото в семейството му така е възпитано, а защото друг двукрак например го е ударил, ритнал, замерил с нещо. Не виждам защо трябва да ти пука или за кучетата или за хората? На мен ми пука и за двете, а смея да твърдя - на повечето, които са готови да наранят животно, не им пука и за хората. Аз лично не мога да си представя колко черен трябва да ти е животът, за да не само посегнеш на друго живо същество, а да направиш това, което е направил садистът в Дряново. Това човек ли е и дали ще се замисли много да нарани човек? България в европейското семейство... да, ама не.
+4
 
 
Това не се случва за първи път и това деяние се среща много често през втората световна война, когато немските офицери от СС са правили същото на красиви полски жени и са ги използвали за секс, докато са изтизавали еврейте в концлагерите! Това деание е на деградирал и напълно мразещ себе си и хората човек, за който това е било вид хумор и докато го е правел се е забавлявал. В България жестокоста към животните е нещо обичайно и се наследява от баща на син. Много малко хора в България биха разбрали смисъла от този протест и затова са и били толкова хората на самото шествие. Преди време имах куче и един съсед му беше счупил кракът за кеф и след това се наложи цялото семейство да се изнася от блока, защото просто им стъжних живота и им излезна през носа. Много хора в Европа видяха това с Мима и са отвратени от нас и даже мои близки отказаха да дойдат заради това и ни мислят за човекоядци. Презирам този човек и му пожелавам стократно да му се случи същото.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Хороскоп за деня
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: