ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдив се сдобива с втора Главна
Автор: Ивет Калчишкова 09:06 / 17.04.2024Коментари (22)24738
Заслужава ли си новоремонтираната улица "Христо Г. Данов" да бъде обсипана от автомобили? 

Репортер на Plovdiv24.bg случайно се натъкна на множество паркирани коли на все още неоткрития пътен участък. Спрямо естетиката на зоната наличието им сякаш нарушава атмосферата и загрозява красотата на мястото. Неприятното усещане става осезаемо особено пред Природонаучния музей, където са изградени големи каменни саксии, сложени пейки и изведнъж улицата се стеснява.

При разговор с кмета на район “Централен" Георги Стаменов той ни разказа какъв е "пътят" до заветното решение дали улицата ще остане пешеходна.

"На този етап имам входирано предложение към Община Пловдив и то трябва да стигне до Общинския съвет. Надявам се на следващата сесия да се обсъди. След становището на общинските съветници ще има яснота дали улицата ще има пешеходен характер, или ще си остане една транспорта инфраструктура с места за паркиране. При двата варианта съответно следват административни процедури."

Районният кмет уточни, че ако бъде оставена като транспортен участък ще трябва да бъдат поставени допълнителни знаци и антипаркинг колчета.

Превърне ли се в пешеходна зона обаче трябва да се поставят друг тип знаци, които ще се съгласувани с КАТ, за да се гарантира безопасността на движение, както и регламент как живущите в зоната да паркират безплатно пред домовете си, как ще се зареждат магазините, как ще бъде организиран паркингът на ЕВН и още много други.

"Въпреки несгодите на шофьорите смятам, че когато една зона може да бъде обособена, за хората трябва да бъде направено. Преди 100 години Главната е била транспортна зона на тролеите, а в момента всеки един от нас е горд, че имаме най-дългата пешеходна зона в Европа. Eдно лишение на всеки един е задължително, гледайки голямата картина и голямата цел."

Стаменов изрази надежда, че с ремонта на ул."Христо Г. Данов" и Градската градина ще се даде тласък на бизнеса в зоната.


Още по темата: общо новини по темата: 88
25.04.2024 »
25.04.2024 »
23.04.2024 »
20.04.2024 »
20.04.2024 »
20.04.2024 »
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Има прекалено много обекти там освен Дома на младоженците и EVN. Съседните улици са еднопосочни горе и ще настане пълен хаос. Аз нямам претенции за района, само минавам от там. Най-малкото трябва да е със специален достъп за тези обекти и за живущи. Което си е достатъчно за да е пълна с коли постоянно. Няма как да стане пешеходна без да създаде трудности. Плюс това за къв *й му е притрябвало на някой тази отделна улица от основната главна да става пешеходна?
0
 
 
Ще са качат ли на велосипеди Стаменов и общинските служители? Ама не за ден,два или седмица колкото да отбие номера, а за постоянно.Нали говори всеки да даде нещо от себе си.
-1
 
 
Не вярвам да стане пешеходна,иначе идеята е супер.Първо енергото къде ще паркират трошките и второ ,ако бате Бойко реши да се жени трябва да носи булката на ръце от Четвъртък пазара.
0
 
 
Много по добре е да е пешеходна-улицата ще дръпне,така както дръпна в капана.Е няма да си спирам 40 годишното опелче пред нас-еми няма-ще го спра в съседна уличка.150 лв е карта синя зона за година.И аз живея на главната и през акъла ми не минава да искам да пускат коли на нея.Спирам на Вълкович.Не е края на света.
-4
 
 
Нека хора неживущи в района, които нямат нищо общо с района и които идват и си заминават да не изказват мнения кое е хубаво и кое не, защото някой ден щурите идеи на кметове и общинари могат да застигнат и тяхната улица.
+3
 
 
Даа, значи преди 100г. е имало тролейбуси, а сега ни обгазяват пушещи 'щъркели'
0
 
 
Абсолютни олигофрени. Затварят улицата - добре. А паркинг направихте ли?
-1
 
 
Кмете, да попитам между другото- ако баба и дядо искат да заведат внучето си до Природонаучния музей имат ли начин да стигнат до него? Или ще трябва да обикалят като гламави целият квартал, с кола или такси, де?Има трудноподвижни хора, нали?Хората махат павета, а Вие пак ги натресохте.Тъпо е.
+6
 
 
Всичко това звучи прекрасно. На терория. Но не виждам г-н Стаменов да е посочил какво се случва с колите на ЕВН, които преди ремонта паркираха по цялото протежение на улицата. Какво се случва с достъпа на живущите наоколо и търговските обекти? И предвид намиращия се в непосредствена близост Дом на младоженците, какво ще се случи с колите на сватбарите, които ще трябва някак да стигнат дотам? Щото то е лесно да се хвалиш, че имало интерес за сватби на открито и т.н., но нали тези мероприятия трябва да бъдат обезпечени с достъп, дори само за организация. Има ли предвиден паркинг в района за всички изброени по-горе? Как ще се осъществява достъпът? Или дайте да направим тука една пешеходна зона, ма ще минават чат-пат някакви коли през пешеходците, нищо, че това ще създава опасност (както се случва при Голямата базилика). И преди да ме обвини някой, че защитавам гадните коли и шофьори, аз кола нямам, придвижвам се с градския транспорт (доколкото го има), просто едно такова решение в тази зона ще е крайно неадекватно. Градината е достатъчна като пешеходна зона в този район.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: