ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Община Пловдив стяга строителите по обектите в града, всичко ще върви по точен график
Автор: Диана Бикова 11:25 / 12.04.2024Коментари (5)5312
© Plovdiv24.bg
Създаване на Пътна карта с конкретните срокове за изпълнение на строителните дейности по различните обекти в Пловдив е договорено на срещата между кмета Костадин Димитров, заместника му по строителство инж. Тошо Пашов, представители на КАТ, ОП ОКТ и строителите на пробива "Модър - Царевец" и Южния обходен колектор. Въпросният работен график обаче ще започне да се попълва следващия вторник, когато ще има нова работна среща в община Пловдив, предава Plovdiv24.bg.

В пътната карта вече има няколко срокове и дати, но попълването й ще продължи. Така ще има възможност всеки да знае кога трябва да излезе от конкретния участък, обясни кметът Димитров. 

От ОП ОКТ са поели ангажимент колкото се може по-скоро да направят необходимата организация на движението в участъкъка, където се преплита работата по три обекта - пробива, Южния обходен колектор и реконструкцията на "Царевец". 

На въпрос какви са конкретните срокове за пускането на "Модър - Царевец", Димитров отговори:

"Имахме два варианта, единият от които да го пуснем и след една-две седмици да го затворим отново заради шахта, която е в южното платно на "Хаджи Димитър“. С този вариант не бях съгласен – пускаме нещо, има натовареност една седмица и после го спираме.

Дали сме си срок началото-средата на юни да приключим този участък, за да може да пуснем "Модър - Царевец" към ул. "Солунска“ и "Хаджи Димитър“ в окончателен вариант, за да можем да ползваме съоръжението в цялата му пълнота.".

Отлагането на пускането на "Модър - Царевец" е поради банално разминаване в разбирането за сроковете. Бончо Бонев от "Парсек груп" обясни:

"Ние винаги сме били отговорни към община Пловдив и нашия възложител ВиК.  Имахме ангажимент да предадем нашия участък на 6 април на "София асфалт“. Нашият участък не може да направи пътния възел работещ.

Получило се е някакво разминаване между фирмите – някой е очаквал на 6 да почне да работи, друг е очаквал на 6 да има отворено движение. Сега на тази среща се разбра, че реалната дата, на която може да бъде отворено цялото кръстовище, е 10 юни.

Като дейностите по изпълнение на ВиК строително монтажни рабори ще приключат на 15 април. Една шахта ще се изработи в южното платно на "Хаджи Димитър“ до 20 май. Тази шахта не възпрепятства отварянето на МЦ, просто възпрепятства целия пътен възел да работи.".

Липсата на разбирателство между фирмите има логично обяснение, а именно: различни възложители, различни проекти, различен строителен надзор. "Ние нямаме в нашия договор ангажимент за взаимодействие с останалата част. Ние имаме строително разрешение, имаме открита строителна площадка, имаме краен срок за завършване на Южния обходен колектор 2026 г." - допълни Бонев.

На вметката, че "нямат бърза работа", строителят отговори с думите: "Има технологичен процес. Едно бебе като се ражда за 9 месеца, се ражда за 9 месеца. Ако се роди по-рано, обикновено не е здраво.".

Кметът изрази надежда, че след срещите с посредничеството на общината работата ще потръгне, а след идния вторник дори ще има по-засилена работа на въпросния пътен участък. 

Главният инженер на ВиК Йордан Чемишев допълни, че към момента дружеството няма основания да налага санкции на фирмата изпълнител, тъй като изпълнението на обекта е в график. Все пак апелира към стиковане с общината и останалите фирми, за да върви работата за всички и най-вече за гражданите.



Още по темата: общо новини по темата: 241
12.04.2024 »
12.04.2024 »
11.04.2024 »
07.04.2024 »
29.03.2024 »
26.03.2024 »
предишна страница [ 1/41 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Поредната лъжа. Няма да има спазен срок, докато няма стабилен договор с нормални неустойки и персонална отговорност. Нека има глоби към фирмата по 5000 лв за всеки ден забавяне. А някой да понесе персонална отговорност - оставка. Тогава вече може и да се случат в срок. Или пък тогава фирмата ще се застрахова и ще даде абсурдно дълъг срок. То и сега са така действат де - абсурдно бавно, нереално скъпо и крайно некачествено.
+3
 
 
Малоумници и некадърници събрани на едно е страшна комбинация , озарени от идеята само пари да дърпат. И на гарата и В.Априлов нищо не се случва. Май наближава момента да усетите ,,народната любов,,
+2
 
 
Бончо кога ще го арестуват и разследват ? Поръчки за милиарди е налапал с 50 души работника и един багер
+2
 
 
Бончо, мошенникоо каво бебета теи пъти роди бе келеш никой нишо не работи само крадете и лъжете бе
+3
 
 
Пълни мижитурки,1 срок няма спазен.Все недоразумения се получават.По-големи недоразумения от вас няма.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
Електронно таксуване в градския транспорт
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: