ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Областният управител се срещна с почетния консул на Украйна в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:47 / 12.08.2022Коментари (1)1356
©
Единодействието на държавните институции и местната власт в Пловдивска област може да служи като модел за интеграцията на украинските бежанци, не само в България, но и в цяла Европа. Това заяви областният управител на област Пловдив Ангел Стоев след срещата си с почетния консул на Украйна в града Димитър Георгиев и Наталия Еллис от фондация "Юкрейн съпорт енд реновейшън“. От страна на областна администрация участваха главният секретар Георги Янев и началникът на отдел "Координация и европейска интеграция“ Маргарита Вранкова. 

"Създадени са всички условия за успешната адаптация и социализация на хората, бягащи от ужаса на войната. Всички институции в Пловдив са изключително добронамерени и ни помагат с всичко, което е необходимо. Благодарение на общите ни усилия бежанците имат подслон, храна и работа, а децата им са настанени в детски центрове“, подчерта Наталия Еллис. Тя благодари на Община Пловдив, която предостави сградата на бившата Белодробна болница за нуждите на фондацията.

С труда на бежанците, доброволците и общинските фирми, както и със средствата на много частни дарители, тя беше превърната във втори дом за хората, търсещи убежище. Пак със съдействието на Община Пловдив е създаден детски център в район "Тракия“, такъв предстои да бъде открит и в район "Източен“.

"Областна управа от самото начало е в постоянна координация с нас и ни оказва пълно съдействие в комуникацията с всички държавни институции на местно ниво и с министерствата “, заяви още Еллис и отново благодари. 

"В областна управа имаме множество запитвания от украински граждани за валидността на документите им за правоуправление и автомобилите им. Бихме искали по своите канали да успокоите хората, че украинските шофьорски книжки са валидни за срока на предоставената от Република България закрила, а автомобилите с украинска регистрация могат да се управляват в страната ни, ако притежават валиден сертификат "Зелена карта“ за България или имат сключена гранична застраховка“, обясни Георги Янев. Той допълни, че подмяната на украинските номера с български, може да стане, ако собственикът е придобил статут на дългосрочно пребиваващ в България. 

По предложение на областния управител предстои да бъде организирана среща с кметове на населени места от областта. "Има доста хора, които търсят работа и искат да наемат жилища в близките общини на Пловдив, но нямат информация за нуждите на местния бизнес. Затова кметовете ще ни бъдат в голяма помощ“, подчерта Ангел Стоев. Той изрази благодарност към г-н Георгиев и г-жа Еллис за съпричастността и огромните усилия, които полагат за хората, прогонени от войната. 

Областният управител съобщи, че следващата седмица ще има среща с началника на Регионалното управление на образованието – Пловдив Антоанета Пакова, за да коментират въпроси, свързани с подготовката на изборите, готовността на училищата за новата учебна година, в това число и за обезпечеността на обучението на украинските деца.


Още по темата: общо новини по темата: 4441
20.03.2024 »
16.03.2024 »
10.03.2024 »
07.03.2024 »
05.03.2024 »
02.03.2024 »
предишна страница [ 1/741 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 13.08.2022 г.
0
 
 
И кое му е почетното на този посланник?,,Май ще иска нещо безплатно?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Природни стихии
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: