ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Нина Найденова: Влизаме навсякъде! Пулсът на Пловдив е 3/4-ти музика
Автор: Цвети Тончева 18:40 / 22.11.2023Коментари (0)1607
© Facebook
Пет поколения се събраха на нашата празнична гала вечер на 15 ноември, 70 години по-късно. Невероятно преживяване между поколения артисти, от първите до най-младите, на една сцена. И това няма как да не е вълнуващо и за нас, и за публиката ни. Всеки един артистичен състав имаше своята вечер. Това разказа в предаването "Цветовете на Пловдив" на Радио "Фокус" доцент д-р Нина Найденова, директор на Държавна опера - Пловдив.

"Солистите на оркестъра бяха първата вечер, с една ювелирна програма с маестро Деян Чобанов. На гала концерта Деян Чобанов, Лучано Ди Мартино, това са музикален и артистичен директор, Григор Паликаров, който е един диригент, тръгнал от Пловдив като кариера, бяха на сцената заедно, това е прекрасно!", добави Найденова.

На 16 ноември хорът на операта също е имал едно много съкровено представяне. "И се радвам, че успяхме с Пловдивската митрополия, с благословията на митрополит Николай, да съберем в едно вярата и духа и да направим едни песнопения на Рахманинов. За първи път в църквата имаше нещо като служба и концерт в същото време, защото имаше и аплаузи в църквата “Света Марина"", посочи още директорът на Опера Пловдив.

"Във вечерта на балета, с най-новата им премиера, имаше едно фамилно представление - да споделят и родители, и деца усещането за Коледа, за празника, за надеждата и смисъла в това да се усмихваш на “Лешникотрошачката".

И поредица от други празници, целият ни юбилеен сезон е посветен на две теми. Едното е свързано с бъдещото поколение, наше много съкровено желание да дадем път на следващите.

Най-близо е премиерата на операта “Бохеми". Обявихме конкурс за млади певци до 35 г. възраст, над 50 артиста от цял свят се явиха, така че ще видим тези млади хора на 15 декември", сподели още Нина Найденова.

"И всъщност, една много наша споделена инициатива, мотото на сезона, на годината е “Операта е тук". Операта е в сърцето, в мислите, във взаимоотношенията ни, като мода, като начин на живот, като пространство тук, в България, в света. Това тук съдържа много, много, много и ние влизаме в институциите. Ако вие влезете тези дни в галерия, в музей, може да видите наша визия и да се оставите да разглеждате картини на оперни изпълнения от артисти на нашата институция.

След това ще влезем в общинските сгради, там, където се събират пловдивчани, образователните институции. Тоест, ще гастролираме в местата на Пловдив. Обичаме да казваме, че пулсът на града е 3/4-ти музика. Ние вече сме много  демократична институция. Можете да ни видите не само в залите, можете да ни видите на улиците, на балконите, на площадите, сред младите хора, сред различните хора. Тоест, ще бъдем навсякъде. Много бих се радвала да поканя всички, но месеци напред билетите вече са изчерпани. Все още има за някои от спектаклите места. Ние сме направили една програма като “Златната класика", сега предстоят спектакли на “Травиата", на “Бохеми" премиера, изключително силен сезон симфоничен със симфониите на Брамс, които също могат да бъдат следени, балетни  премиери от най-малките форми, които правим от опера-бутик до Античен театър, където залагаме пак на една силна програма и се надявам скоро да я обявим", добави директорът на Операта в Пловдив Нина Найденова.



Още по темата: общо новини по темата: 91
07.05.2024 »
07.05.2024 »
30.04.2024 »
21.04.2024 »
16.04.2024 »
13.04.2024 »
предишна страница [ 1/16 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: