ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Най-важното в Пловдив през 2007-ма (част 9)
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:43 / 30.12.2007Коментари (0)3266
© Plovdiv24.com
Пред прага на новата 2008-а година сме и е време да погледнем назад, за да видим какво се случи в нашия любим и красив град през отминалата 2007-а година. В няколко части ще ви припомним най-важното, което се случи в Пловдив през първата година, в която България бе официално част от Европейския съюз.

Безспорно събитието в разгара на есента бяха местните избори. Пловдив имаше своят нов кмет още след първи тур.

28.10.2007 - ОИК-Пловдив: Славчо Атанасов печели с 55.30%
По данни на ОИК-Пловдив имаме нов кмет и той се казва Славчо Атанасов. Според данни към 21.32 часа кандидатът на ГЕРБ-ВМРО печели 55.30% от вота на избирателите. Негови подгласници са както следва:
Захари Георгиев - 21.26%
Тодор Христев - 7.11%
Венцислав Каймаканов - 5.60%
Николай Караиванов - 3.37%
Спас Гърневски - 2.45%
Петя Раева - 1.82%
Александър Буздрев - 1.32%

Октомври бе горещ за Ботев. Фенове и ръководство влязоха във война и се стигна до очаквани промени.

01.10.2007 - Феновете на Ботев поискаха оставката на Гърков
Феновете на Ботев поискаха оставката на треньора на "канарчетата", научи Plovdiv24.com. Това стана на импровизирана среща преди днешната тренировка на тима. Светослав Гърков отказа да коментира ситуацията в клуба след срамната загуба и обеща, че ще говори с феновете евентуално след заниманието. Феновете изчакаха треньора и футболистите пред стадиона и рейса, с който "жълто-черните" заминаха да тренират на стад. "Пловдив", тъй като клубния терен в момента е в ремонт и не могат да се провеждат тренировки на него. Сред феновете витае нагласата, че треньорът все пак ще си го отнесе за срамния резултат и ще бъде заменен. Това ще стане в края на седмицата, когато клубният шеф Димитър Христолов ще се завърне от бизнес дела в чужбина.

03.10.2007 - Тенчо Тенев поема Ботев
Треньорът на Марица Тенчо Тенев е фаворит за поста в Ботев. До няколко дни той може да бъде назначен, след като е почти сигурно, че Светослав Гърков ще бъде освободен. Президентът на Марица Рангел Берберов призна, че от няколко дни преговаря с Димитър Христолов. Тенев води Ботев преди години, когато вкара отбора в елита, но бе освободен, без да допусне нито една загуба. Очаква се днес Светослав Гърков официално да сдаде поста като треньор в Ботев.

06.10.2007 - Фенове псуват и замерят с камъни Христолов
Около 500 привърженици на Ботев останаха след края на мача с Черно Море пред централния вход на стадиона. Те сипеха ругатни към президента на "канарчетата" Димитър Христолов. Няколко камъка полетяха към автомобила на президента на "жълто-черните", който бързо си тръгна от стадиона. Преди това самият Христолов заяви: "В отбора няма криза. Платил съм всички премии и заплати на играчите. Не мога да си обясня защо не победихме. Вече съм свикнал с отношението на феновете."

Сътресения във властта имаше и в Локомотив.

10.10.2007 - Левент Назифоглу излиза от управлението на Локомотив
Днес, президентът на Локомотив Пловдив Левент Назифоглу пусна молба до съвета на Директорите на ПФК "Локомотив Пловдив" АД с която иска да бъде освободен от заеманата от него до момента длъжност, посочвайки лични ангажименти и липса на време и усилия, които да насочи в управлението на клуба. Назифоглу препоръча на борда на директорите на свика в най-къс срок Общо събрание на акционерите, на което да бъде официално освободен от поста си. Също така стана ясно, че молбата ще бъде удовлетворена, тъй като функциите на президент и изпълнителен директор вече са поверени на Галя Топалова, която е сред сътрудниците на Назифоглу и участваше и досега дейно в управлението на акционерното дружество.

В разгара на предизборната борба Пловдив бе удавен от множество грозни плакати.

14.10.2007 - Пловдив се удави в плакати
Предизборната война е в пълна сила. Телевизионни дебати, празнични концерти и раздаване на балони по Главната - всеки се опитва да изпъкне и да се докаже, че е по-добър, по-известен и по-любвеобвилен. Едно от най-използваните оръжия в тази война са предизброните плакати. Стотици килограми хартия и лепило се въргалят по улиците на Пловдив, смесвайки се с есенните листа, правейки пейзажа още малко по-"романтичен". Няма да коментираме идеята и смисъла на тези плакати, проблемът е в крайния резултат. А той е, че най-красивият град в България (а не се съмняваме и всеки друг в страната в момента) е заприличал на рекламно табло пред чалготека. Разбира се, всеки кандидат-кмет и проекто-общински съветник е в правото си да събира овчи гласове с десетки квадратни метри лични снимки, в който костюмираният политик гледа строго избирателя или се е запътил към наблюдателя с бодра крачка, наметнал сако на рамо. Проблемът е в количеството плакати, които се разстилат над целия град - рано или късно лепилото, което също има граница на издържливост (за разлика от пловдивския избирател, който смело прескача купчините хартия по тротоарите), отслабва и няколко налепени един върху друг плаката падат на земята. Подмятани от вятъра и смесвайки се с есенните листа, плакатите се търкалят по улиците и загрозяват гледката. Отговорността за тази ситуация се прехвърля от служителките на "Еко Глобал" и "Чистота", през хората, които разлепят плакатите до обикновения гражданин, който си изпуска нервите и почва

© Plovdiv24.com
да къса тези иначе толкова симпатични чичковци по плакатите. Крайният резултат обаче е ясен, грозен и можете да видите в специално направената галерия. Насладете й се. Уважаеми бъдещи градоначалници, сигурни ли сте, че искате Вашият град или района, който ще управлявате да е това, което се вижда на снимките към тази статия? Нима няма и по-удачни методи за достигане до гласоподавателите?

Войната по пътищата продължи и през октомври.

21.10.2007 - Три жени загинаха при зверска катастрофа близо до Пловдив
Три жени с неустановена засега самоличност са загинали на място след жестока катастрофа, станала вчера на пътя срещу летище Граф Игнатиево. В 21.45 часа лек автомобил „БМВ", управляван от М.И./23/ от Пловдив, по първоначални данни поради движение с несъобразена скорост застига и блъска „Фолксваген Голф" с водач А.А./34/ от Пловдив. От сблъсъка втората кола се преобръща извън пътното платно в дясно по посока на движението. От своя страна „БМВ"-то се завърта на пътното платно и е блъснато от движещия се насрещно автобус с водач З.Д./38/ от Пловдив. В рейса са пътували 35 работници, но за щастие всички са били седнали, от тях няма пострадали или ранени. Пътуващите на задната седалка в „БМВ"-то-три жени, са починали на място. Пострадал е и водачът на голфа, неговата съпруга Р.Г./33/, която е пътувала на предната седалка, и детето на двамата А.Х., което е пътувало отзад. След преглед семейството е освободено за домашно лечение. Пробата с дрегер на шофьора на автобуса е отрицателна. Другите двама водачи са напуснали болничното заведение, поради което не им е взета кръвна проба.

27.10.2007 - Трима загинаха в тежка катастрофа
Трима младежи загинаха тази нощ при тежка катастрофа на пътя между селата Избегли и Конуш. Около 01 часа днес лек автомобил „Форд Фиеста", управляван от В.К../ 25 г./ от Асеновград, при движение с несъобразена скорост при излизане от ляв завой се блъснал в крайпътно дърво. Пътуващият на задната седалка В.Ч./ 16 г./ от Конуш е загинал на място, водачът на колата е починал на път за болницата, а третият им спътник З.К./ 15 г./ е починал в болница. И тримата пътници в колата не са ползвали обезопасителни колани.

Пак през октомври стартира и концесията на стадион "Пловдив", която се оказа безсмислена.

26.10.2007 - Двама кандидати с оферти за стадион "Пловдив"
Двама кандидати са подали оферти за концесията на стадион „Пловдив", информира изданието. Конкурсът е насрочен за днес на 12-ия етаж на площад „Централен". 5000 лева еднократна вноска и 6,4 млн. лева инвестиции са записани в задължителните условия. Съоръжението се дава на концесия за 30 години.


Още по темата: общо новини по темата: 10
01.01.2008 »
31.12.2007 »
29.12.2007 »
28.12.2007 »
27.12.2007 »
26.12.2007 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Първа лига, сезон 2023/2024
Академично гребане и кану-каяк
Тенис от Пловдив и региона
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: