ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Най-важното в Пловдив през 2007-ма (част 11)
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:55 / 01.01.2008Коментари (0)2824
© Plovdiv24.com
Пред прага на новата 2008-а година сме и е време да погледнем назад, за да видим какво се случи в нашия любим и красив град през отминалата 2007-а година. В няколко части ще ви припомним най-важното, което се случи в Пловдив през първата година, в която България бе официално част от Европейския съюз.

Последният месец на декември започна с първо издание на пловдивско волейболно дерби, в новата история на волейбола.

01.12.2007 - Локомотив спечели волейболното дерби на Пловдив
Локомотив спечели пловдивското волейболно дерби, като надигра Виктория Волей с 3:1 гейма. Черно-белите спечелиха първия гейм с 25:16, но загубиха втория с 12:25. В третия и четвъртия гейм двата отбора бяха напълно равностойни, като Локомотив трудно спечели и двата гейма с 26:24. Срещата се игра във волейболната зала на спортното училище "Васил Левски" и бе наблюдавана от 50-тина зрители, основно фенове на Виктория Волей. Поради липсата на трибуни и място за зрителите, всички бяха събрани на пейки до стената. Въпреки неудобното положение, привържениците създадоха невероятна атмосфера за волейболен мач в Пловдив. С помощта на кречетала, тромби и други средства за вдигане на шум, феновете превърнаха мачът в истинско волейболно дерби.

В края на годината "Градски транспорта" започна с обновяването на автопарка си.

05.12.2007 - Пристигнаха новите 32 автобуса на "Градски транспорт"
Новите 32 автобуса ВМС, които предстои да бъдат пуснати по линиите на "Градски транспорт", вече са в гаража на фирмата в район "Тракия". Те са произведени в турския завод на английската компания ВМС и са купени на лизинг. Очаква се новите рейсове да тръгнат из града до седмица. В тях са инвестирани 8,5 милиона лева. В началото на следващата година ще бъдат доставени още автобуси, като сред тях ще има и пригодени за инвалиди.

Безспорно новината в спортните средби бе влизането на Общината в управле

© Plovdiv24.com
Общината влезе с 25% в Локо.
нието на Локомотив.

07.12.2007 - Общината влиза с 25 % в Локо, правят и нов стадион
Община Пловдив става съакционер в ПФК "Локомотив Пловдив" АД, градската управа ще притежава 25 на сто от дяловете на дружеството, като ще внесе в активите му терена, върху който е спортният комплекс. Това стана ясно след проведената днес среща между кмета Славчо Атанасов, президента на професионалната футболна лига Валентин Михов, собственичката на отбора Галя Топалова и Атанас Узунов. По този начин се решава проблемът със статута на имота. Той ще бъде собственост на новото смесено акционерно дружество. Очаква се през януари или февруари Общинския съвет да одобри влизането на общината в "Локомотив", съобщи кметът Славчо Атанасов. След това капиталът на дружеството ще бъде вдигнат със стойноста на терена, с който общината ще се включи в него, уточни Галя Топалова. Сегашният стадион ще бъде съборен и на негово място ще бъде изграден изцяло ново и модерно съоръжение, което ще отговаря на всички международни изисквания, се разбра още след срещата. Новият стадион на Лаута няма да може

© Plovdiv24.com
Паяк помля скъп автомобил.
да бъде изграден за една година. Това вероятно ще наложи "Локомотив" и "Ботев" да играят мачовете си на стадион "Пловдив", съобщи кметът Славчо Атанасов. В момента юристи от общината и областната управа уточняват по какъв начин стадион "Пловдив" да стане общински. Сега той е държавен, което пречи на градската управа да го даде на концесия. Предстои среща на Славчо Атанасов с министъра на отбраната Веселин Близнаков, на която да бъде обсъден проблемът със собственоста на стадион "Ботев".

Паяк попиля скъп автомобил, паркиран неправилно.

10.12.2007 - Паяк попиля автомобил за над 100 000 лева
Разтревожените собственици на джип Audi Q7 се свързаха днес с редакцията на Plovdiv24.com, за да ни съобщят за неприятен инцидент, който е сполетял скъпото им возило. Автомобилът е бил репатриран на наказателния паркинг до стадион "Пловдив" посредством техническото средство тип "Паяк". В следствие на действията на работниците на Общинска охрана, които обслужват "Наказателния паркинг", покривът на автомобила е напълно помлян, разказа собственикът на Ауди-то. Той каза още, че колата е взета на лизинг и той все още я изплаща. "Повече от час вече чакам да дойдат полицаите, за да съставят констативен протокол, но все още няма никой", разказа още собственикът. Автомобилът е бил репатриран от улица "Иван Вазов", научи още Plovdiv24.com. От паркинга пък заявиха, че автомобилите са застраховани и ако има подобни претенции от страна на собственика, то те ще бъдат отнесени към застрахователната компания. Служителите на Наказателния паркинг отказаха да коментират повече по темата, като се аргументираха, че нямат право да ни дават повече информация.

Първият снеговалеж отново затрудни движението в Пловдив.

15.12.2007 - Първият сняг затрудни движението по улиците
Първият сняг влоши изключително много движението в града ни и особено по второстепенните улици. Продължаващият снеговалеж допълнително усложнява пътната обстановка. При проверка на Plovdiv24.c

© Plovdiv24.com
Тежка катастрофа блокира движението в центъра.
om, от фирма "Чистота" заявиха, че още през нощта е започнало опесъчаването и почистването на Пловдив. Всички налични коли са ангажирани да направят безпроблемно придвижването на гражданите, това заяви г-н Дупчев, който отговаря за всички райони. Екипи работници обикалят спирките, по-малките улички и площадките, за да почистват от снега, като работата ще продължи докато е необходимо, тъй като снега не спира да вали, допълни още Дупчев.

Тежък пътен инцидент блокира движението в центъра.

20.12.2007 - Тежка катастрофа запуши кръстовището на Чифте баня
Градски автобус по линия 20 и три автомобила катастрофираха тази сутрин на кръстовището на "Чифте баня". Автобусът се е забил в лек автомобил Лада самара. Пострадали са и таксиметрова кола и микробус Рено. Екипи на полицията продължават огледа, причините и виновниците за катастрофата не са известни. Южното платно на бул. "Шести септември" до кръстовището е отцепено от полицията. Катастрофата, станала в пиковия час, предизвика километрични задръствания във всички посоки. По бул."Цар Борис III Обединител" в посока от Панаира към Центъра задръстването бе от хотел Марица до самото кръстовище, което направи абсурдно предвижването в този район.

Пловдивското летище се сдоби с нов собственик.

21.12.2007 - Нов собственик в пловдивското летище
Бизнесменът Иво Прокопиев е придобил мажоритарния пакет на акционерното дружество "Летище Пловдив", на което държавният летищен оператор "Летище Пловдив" ЕООД ежемесечно плаща 18 000 лв. наем. Неговият "Алфа финанс холдинг" е купил акциите на швейцарската фирма Трейд акшън дивелопмънт организейшън /Т.А.Д.О./, с която Министерството на транспорта преговаря вече две години за изкупуване на дела, за да се премахнат пречките за концесиониране на аеропорта край Крумово. Това потвърди и втори независим източник, според който сделката е станала преди по-малко от два месеца. Промяната в собствеността на акционерното дружество, което държи международния авиотерминал в Пловдив, обаче все още не е отразена в съдебните регистри. Във фирменото дело на "Летище Пловдив" АД е вписан само нов изпълнителен директор - Георги Пулев. Той отказа да коментира промяната в собствеността и стратегията на новия собственик за летището с мотив, че няма такива правомощия. "Летище Пловдив" АД притежава 30% от "Фарма М" и 14% от акциите на "Лотос". Иво Прокопиев е собственик на "Икономедия", която издава вестниците "Капитал" и "Дневник", на "Каолин", "Булброкърс" и още десетина компании. Той е и председател на Конфедерацията на работодателите в България.



Още по темата: общо новини по темата: 10
31.12.2007 »
30.12.2007 »
29.12.2007 »
28.12.2007 »
27.12.2007 »
26.12.2007 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба по Роберт Фицо
Купа на България, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: