ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Най-важното в Пловдив през 2007-ма (част 10)
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:43 / 31.12.2007Коментари (0)4024
© Plovdiv24.com
Новата власт положи клетва.
Пред прага на новата 2008-а година сме и е време да погледнем назад, за да видим какво се случи в нашия любим и красив град през отминалата 2007-а година. В няколко части ще ви припомним най-важното, което се случи в Пловдив през първата година, в която България бе официално част от Европейския съюз.

Приключиха местните избори.

04.11.2007 - ГЕРБ-ВМРО взе всички районни кметства
Кандидатите на коалиция ГЕРБ-ВМРО печелят изборите във всички районни кметства. Гиньо Матев спечели в район "Тракия" още миналата седмица, останалите 5 района отидоха на балотаж, състоял се днес. Най-драматично се разви битката за район "Северен". Там Ина Филипова спечели с 51% и разлика само 200 гласа.В район "Централен" изборите спечели Райна Петрова(66%). Родена през 1968 г. в Пловдив. Завършила е Пловдивския университет специалност начална училищна педагогика. Следдипломната и квалификация е Организация и управление на образованието. От 1995 г. е директор на начално училище „Климент Охридски". Автор е на 12 книги по организация и управление на образованието. Общински ръководител на район „Северен" в партия ГЕРБ и ръководител секция „Образование" в сдружение ГЕРБ.
В район "Западен" кмет ще е Здравко Димитров(59%), 44 годишен, кореняк от Пловдив.Той е от златното поколение на българския баскетбол. Самата Стефка Костадинова, с която се познават още от ученическите години, твърди, че освен добър спортист Здравко Димитров е успял да стане и добър предприемач и мениджър. По образование е магистър по социална психология.Д-р Ина Филипова ще управлява в район "Северен"(51%). Родена през 1962 г.; завършила медицина в Медицински университет гр. Пловдив; работила като цехов лекар в работническа поликлиника към завод „Арсенал" гр. Казанлък, а до 1995г. участъков терапевт в І - ва общинска поликлиника гр. Пловдив. От 1998 г. управител на ДКЦ ІІІ Пловдив ЕООД. Експерт по акредитация на лечебни заведения към министерство на здравеопазването от 2001 г. Омъжена с 2 деца -дъщеря на 20г. и син на 8 г.Гиньо Матев наследи новият кмет на Пловдив Славчо Атанасов в район "Тракия", печелейки още на първи тур. Роден през 1957 г. в Стамболийски. Завършва висшо военно училище, специалност противовъздушна отбрана и инженер радиоелектроника. Завършва ВА Г.С. Раковски и училището на НАТО за Европа и Федерална република Германия. Директор Дирекция Общинска собственост, семеен с две деца.Иван Тотев(52%) успя да победи в район "Източен". Роден на 28 октомври 1975 г. в Пловдив. Завършил е Технически университет в Пловдив специалност „Компютърни системи и технологии". Женен, управител на хотел „Империал". Областен координатор на партия ГЕРБ и член на Клубния съвет на Сдружението.Александър Колев(72%) ще е кмет на район "Южен". Роден на 16.06.1972 г. в гр. Пловдив. Висше образование ПУ "П. Хилендарски", специалност: Социална педагогика. Специализация: "Деца, юноши, младежи и семейство в риск". Координатор фондация Европейски месец на културата Пловдив през 199 9 г. Втори мандат съветник в Общински съвет от листата на ВМРО. член на Предизборния щаб на ВМРО.

08.11.2007 - Новоизбраният кмет и съветниците положиха клетва (видео)
Новоизбраният кмет на Пловдив Славчо Атанасов, новите районни кметове и общински съветници положиха днес клетва в зала "Съединение" на Историческия музей в присъствието на обл

© Plovdiv24.com
Георги Гергов стана спонсор на Ботев.
астния управител Тодор Петков. "От този миг ставам кмет на всички пловдивчани, включително и на тези, които гласуваха срещу мен, и на тези, които не отидоха до урните. Това е съдбата на всеки кмет и аз ще я следвам неоклонно", заяви новият кмет на Пловдив Славчо Атанасов минути след като подписа клетвения лист.Славчо Атанасов заяви, че главен приоритет ще бъде оправи шахтите в Пловдив. "Ще се се срещна със шефа на ВиК Красимир Цветков, защото това е много важен проблем за пловдивчани. При всеки проливен дъжд Пловдив става като Венеция", допълни Атанасов. тората главна задача пред новоизбрания кмет ще бъде въвеждането на приемен ден за гражданите на районните кметове.Екипът, с който Славчо Атанасов ще работи ще бъде обявен в средата на следващата седмица. Утре кметът Атанасов ще пирсъства на честването на 50-годишнината на паметника "Альоша". "Альоша е част от символите на Пловдив", заяви новият кмет Славчо Атанасов. Относно исканията на много партии за касиране на изборите в Пловдив Атанасов заяви, че няма притеснения. "Сякаш стана модерно да се касират избори. Разликата в гласовете е огромна така че няма повод за притеснение", допълни Атанасов. Първата сесия на новоизбрания Общински съвет бе ръководена от доайена на новите съветници - д-р Лидия Учкунова и бе почетена от националните лидери на новата управлява коалиция - председателите на ГЕРБ Цветан Цветанов и на ВМРО Красимир Каракачанов. Областният управител Тодор Петков, бившият кмет Иван Чомаков, председателят ОбС Страшимир Дочков.Владиката Николай благослови новите съветници, кмета и районните кметове Райна Петрова, Здравко Димитров, Иван Тотев, Ина Филипова, Гиньо Матев и Александър Колев. Следващата седмица във вторник от 9:00 д-р Иван Чомаков ще връчи ключовете за общината на новоизбраният кмет Славчо Атанасов.

Ноември започна с нови протести срещу матурите.

01.11.2007 - Ученици протестираха срещу матурите
Протестен митинг-шествие срещу матурите организираха днес в Пловдив ученици от випуск „Единство". Шествието започна в 13 часа от пл. „Съединение" премина през Главната улица и завърши с митинг на площада пред Общината. Те смятат, че матурите са незаконни и поискаха отсавката на министър Даниел Вълчев. Според тях различните училища учат по различни програми и за това не може матурата да е една и съща. Използват ни като опитни зайчета, негодуваха учениците. Учениците не са против въвеждането на зрелостните изпити въобще, но според тях оценките от матурите трябва да се признават и като приемни оценки за висшите учебни заведения. Освен това смятат, че нямат достатъчно време за подготовка. Зрелостниците се заканиха, че ще протестират всяка седмица докато не им бъде удволетворен протестът.

Новата власт обеща, че няма да приема повече софийски бали.

01.11.2007 - Пловдив няма да приема нови софийски бали смет
"Аз ще изпълня договора, който е подписал д-р Иван Чомаков, но след 200-хилядния тон спирам депонирането на сметта на столицата на нашето сметище в Цалапица", заяви пред "ПТруд" вчера новоизбраният кмет на Пловдив Славчо Атанасов. Той се мотивира с това, че сметището в Цалапица също е пред изчерпване на капацитета си, а новият завод за преработка на твърди битови отпадъци и депото в Шишманци още не са готови. Най-рано през ранната пролет на следващата година се очаква да стартира Екологичният завод, съобщи адвокат Георги Колев, представител на консорциума, който ще изгражда завода.

Войната между агитките на Ботев и Локо из пловдивските заведения продължи.

04.11.2007 - Фенове на Ботев и Локо си спретнаха здрав бой в заведение
Десет младежи са задържани за 24 часа в ареста на ІІ РПУ вчера в Пловдив за грубо нарушаване на обществения ред. Около 21.30 часа е било получено съобщение от постовия на Гръцкото консулство, че на ул."Петьофи" близо до кафенето „Обичайните заподозрени" е възникнал скандал между фенове на ПФК"Ботев" и ПФК"Локомотив, който е прераснал в побой. Пристигналите незабавно на мястото екипи на ІІ РПУ, сектор СОД и на Специализираното охранително подразделение са установили, че около 20 привърженици на „Ботев" са нахлули в любимото на феновете на „Локомотив&quo
© Plovdiv24.com
Легендата Карло Анчелоти посети Пловдив.
t; кафене и започнали да чупят витринни стъкла, маси и столове. Освен това те нанесли побой на бармана и клиентите. Един от пострадалите при побоя е бил откаран в болница. Според свидетели нападателите са били във видимо нетрезво състояние. Десетте младежи са били заловени от полицията в близост до заведението и отведени във ІІ РПУ, където се установява съпричастността им към деянието. Те са на възраст от 19 до 26 години. Служителите на реда издирват и други участници в сбиването.

През ноември отбелязохме юбилея на един от символите на Пловдив.ж

10.11.2007 - Пловдив отбеляза 50 години паметник Альоша
Близо 3500 пловдивчани отбелязаха 50 годишнината от изграждането на паметника Альоша вчера вечерта. За тържественото отбелязване на юбилея в Пловдив пристигна председателя на Народното събрание Георги Пирински, министърът на транспорта Петър Мутафчиев. Сред официалните гости на юбилея бяха новоизбрания кмет на Пловдив Славчо Атанасов, поетът Любомир Левчев, посланикът на Русия у нас Анатолий Потапов общински съветници, депутати и дъщерята на живия прототип на паметника - Алексей Скурлатов.Церемонията, която бе снимана от няколко руски телевизии, съвпадна с годишнината от падането на Берлинската стена "50 години Альоша се извисява над града ни и ни учи на миролюбие. Той е символът, който ни обединява и ни прави по-добри", заяви в словото си областният управител Тодор Петков."Горд съм да видя баладичните пловдивски хълмове и да честит рожден ден, Альоша, и пази влюбените" - с тези думи се обърна поетът Любомир Левчев. Заупокойна молитва отслужи пловдивският митрополит Николай. Сред гостите на Пловдив бяха и представители на руски клуб "Встреча" от Перник.

Една от легендите на световния футбол посети Пловдив.

13.11.2007 - Анчелоти раздаде подаръци на деца в ПУ
Старши треньорът на Милан Карло Анчелоти раздаде екипи на отбора на 27 деца от свиленградското село Левка. Това стана на среща в Пловдивския университет между него, съпругата му Луиза и малчуганите. Залата на уверситета в която се състоя срещата от днес ще носи името на треньора на Милан. Карло Анчелоти заяви, че е много развълнуван да се срещне с децата и да им поднесе подаръци.

Месецът завърши с добра новина за феновете на Ботев.

29.11.2007 - Ботев подписа с Гергов за половин милион лева (видео)
На нарочна пресконференция днес официално бе обявено спонсорството на Ботев, което Георги Гергов ще даде. То е в размер на 500 000 лева.


Още по темата: общо новини по темата: 10
01.01.2008 »
30.12.2007 »
29.12.2007 »
28.12.2007 »
27.12.2007 »
26.12.2007 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: