ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Най-важното в Пловдив през 2007-ма (част 6)
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:51 / 27.12.2007Коментари (0)4305
© Plovdiv24.com
Множество тежки катастрофи станаха през месец юни в Пловдив
Пред прага на новата 2008-а година сме и е време да погледнем назад, за да видим какво се случи в нашия любим и красив град през отминалата 2007-а година. В няколко части ще ви припомним най-важното което се случи в Пловдив през първата година, в която България бе официално част от Европейския съюз.

Началото на лятото започна с война по пътищата.

01.06.2007 - Отново тежка катастрофа в Брани поле
Поредният тежък пътен инцидент стана вчера около 19:30 в село Брани поле. Инцидентът е станал на главната улица в пловдивското село, където имаше няколко изключително тежки произшествия през последните месеци. В катастрофата са участвали два автомобила - Опел и Фиат. При изпреварване от страна на Опела, водачът на Фиат-а е решил да завие, в следствие на което двете превозни средства се сблъскаха. От удара Опелът се вряза в близката автобусна спирка край пътя. За щастие по това време нямаше чакащи пътници, тъй като минути преди удара автобусът е заминал в посока Пловдив. По чудо няма пострадали от тежката катастрофа, като двамата водачи на превозните средства са се отървали само с уплаха.

04.06.2007 - Войната по пътищата взе нова жертва край Войводиново
Мъж загина,а друг бе ранен при катастрофа тази нощ на автомагистрала „Тракия" край Пловдив. Около 4 часа на 133-ия километър в посока Бургас ТИР, управляван от 45-годишния Е.К. от Турция, блъснал отзад лек автомобил „Лада" с хасковска регистрация. Ладата е била бутана, за да запали, от мъж, чиято самоличност все още се изяснява. Водачът на леката кола С.А./ 39 г./ е бил вътре в нея. Починал е мъжът, извън лекия автомобил. По първоначални данни след удара товарният автомобил е влачил леката кола около 50 метра, след което ладата и ТИР-ът се обърнали вляво извън пътя. Пострадал е С.А., който е откаран в болница. Служители от специалния отряд на Областна дирекция „ПБЗН" са участвали в спасителната операция. Причините за инцидента са в процес на изясняване.

05.06.2007 - Петима пострадаха при катастрофа на Околовръстното на Пловдив
Петима работници са пострадали при катастрофа на Джип и малък бус на Околовръстния път на Пловдив в близост до село Клисура, съобщиха от Националния медицински координационен център. Няма опасност за живота им. Трима мъже са приети в спешното отделение на УМБАЛ "Свети Георги", а две жени са прегледани на място и са освободени. Те са имали леки охлузвания. Вероятно мъжете са седели на по-предните седалки на буса. Работниците са се връщали от черешобер. Инцидентът е станал към 16:05 часа. На място веднага са пристигнали три спешни медицински екипа. Информацията е на Агенция "Фокус".

08.06.2007 - Автобус уби велосипедист тази сутрин в Пловдив
Велосипедист загина тази сутрин при пътен инцидент в Пловдив, съобщи пресцентъра на ОДП Пловдив.
По първоначални данни в 6:45 часа днес на Коматевския възел - на обръщалото за автобуси, автобус „Мерцедес" на фирма „Меритранс", управляван от Г.Х./ 27 г./, челно е блъснал велосипедиста А.С./ 68 г./. Автобусът е пътувал по линия № 16. Причините за случилото се изясняват.

11.06.2007 - 30-годишен мъж беше убит край зеленчуковата борса до село Първенец
30-годишен мотоциклетист беше убит на място днес по обед при пътен инцидент до зеленчуковата борса край пловдивското село Първенец. Причината за катастрофата е отнемането на предимство. За по-малко от 4 дни това е вторият случай, при който загива човек след пътно произшествие в близост до зеленчуковата борса край село Първенец. Около 12:30 часа днес тъмно-син камион „Мерцедес" със старозагорска регистрация прави ляв завой и отнема предимството на идващия отсреща мотор „Хонда", управляван от 30 годишния Гълъб Дамянов. При удара мотоциклетистът загива на място. Убитият е работил в близката зеленчукова борса. Според очевидци той се е движил с не повече от 60 километра в час. Шофьорът на камиона е трябвало да отбие вляво от пътя, за да натовари от близките фургони строителни материали. Спътникът на мотоциклетиста от същото село е тежко ранен. Пострадалият е настанен в болница с опасност за живота. По първоначални данни камионът, който е пътувал в посока Първенец, бил навлязъл в лентата за насрещно движение с намерение да паркира вляво от пътя. Хора, работещи в борсата, споделиха, че на това място често стават катастрофи. В неделя при при челен сбълсък между лек автомол и камион на околовръстното шосе в посока село Първенец бяха ранени 6-ма души. Два дни преди това тежко-товарен автомобил помита край борсата млад мъж при опит да пресече пътното платно. През октомври миналата година камион се вряза в автобусната спирка на изхода на село Първенец. Според хората , които работят в района, причина за зачестилите пътни инциденти е движението на тежко-товарните автомолили с несъобразена скорост и липсата на „легнали полицаи" в близост до изходите на борсата. Информацията е на М САТ Пловдив.

14.06.2007 - Адска катастрофа на магистрала "Тракия" взе три жертви
Трима души са загинали, a четрима са ранени след като лек автомобил и автобус катастрофираха на магистрала "Тракия" край Вакарел близо до бензиностанция "Екопетролиум", съобщиха от МВР. По първоначална информация лекият автомобил се е запалил след удара с автобуса. Към мястото на инцидента пътуват екипи на КАТ и Бърза помощ. Катастрофата е станала около 16:45. Колата

© Plovdiv24.com
Рекордните валежи предизвикаха наводнения в Пловдив
е пътувала в посока София, а автобусът към Пловдив. Движението в района е отцепено през Нови хан и Вакарел.

14.06.2007 - Зловеща катастрофа затвори Асеновградско шосе, един загинал
Шофьор загина при катастрофа тази сутрин на пътя Асеновград-Пловдив. По първоначални данни около 7 часа близо до входа на КЦМ лек автомобил „Голф" навлязъл в лентата за насрещно движение и челно се блъснал в товарен "Мерцедес". Водачът на леката кола е починал на място. В помощната операция е участвал и спасителният отряд на ОД"Пожарна безопасност и защита на населението". Зловещата катастрофа затвори за кратко движението по шосето и колоната от автомобили в двете посоки бе отклонявана през КЦМ.

19.06.2007 - Нова жертва на войната по пътищата
17-годишно момиче почина, след като пострада при катастрофа, станала преди повече от две седмици в Граф Игнатиево. Както съобщихме тогава, на 31 май около 17.30 часа лек автомобил „Ситроен", управляван от 36-годишната Т.А. от Пловдив, блъснал велосипедистката С.В. от същото село. Девойката бе настанена в болница с опасност за живота. По първоначални данни причините за случилото се бяха движение с несъобразена скорост на колата и неправилно движение на велосипедистката.

След убийството на Тасев логично бе Локомотив да смени собственика си.

05.06.2007 - Продават Локо
Главните собственици на Локо Таня Раденкова - Тасева и Емил Наков са постигнали споразумение да продадат акциите си във футболния клуб. Вече е имало трима купувачи, а е определена и цената на "черно-белия" клуб. Единият от кандидатите, който е и фаворит за осъществяване на сделка е приближен на Бизнес групата към фенклуба. Друг от кандидатите е поставил условие да бъде изчистен въпроса с концесията на стадиона в парк "Лаута". Ръководството на Локо вече е реагирал по този въпрос кметът на Пловдив д-р Иван Чомаков обещал спешно съдействие. Няма яснота кога ще завършат преговорите. Емил Наков е бил оторизиран от Таня Тасева да води преговорите с бъдещите стратегически инвеститори на Локомотив. Посещението на Емил Наков на Лаута вчера беше продиктувано от намерението му да се запознае с документацията през последната година. "Знаете, че съм икономист по образование и мога да кажа, че Атанас Узунов и главния счетоводител са се справили блестящо със задълженията си. "Откакто Александър Тасев пое Локо аз не съм се намесвал в работата на оперативното ръководство. Исках Атанас Узунов да има същия комфорт, при който аз работех във Велбъжд и Локомотив. За съжаление канцелариите около офиса на Узунов се напълнили с толкова много ръководители, че не знаеш кой е най-главния и въобще кой какъв е в този клуб. Това влияе негативно както върху футболистите, така и върху персонала. Иначе документите са ми нужни, за да разговарям честно и с цифри с кандидат-купувачите", разясни Наков. Маститият кюстендилец обеща на журналистите изненади по трансфера на Алекс във Фиорентина. Наков е участвал заедно с Тасев и Атанас Узунов и друго лице в конферентна връзка от България при осъществяването на сделката, часове преди да затвори трансферния прозорец в Италия. Той разкри, че към вчерашната дата не е продаван никои от футболистите от отбора. Информацията е на Топспорт.

Природата отново демонстрира своята сила и потопи Пловдивско.

06.06.2007 - Обявиха бедствено положение в Асеновград
Обявено е бедствено положение със заповед № А-850/06.06.2007 г. на Кмета на общината. Град Асеновград - затрупани улици с наноси, затруднено движението по тях. кв. Горни Воден - срутище на ул. "Св. Кирик" кв. Долни Воден - разрушени подпорни стени, паднали дървета, съборени 2 пешеходни моста. До единия от мостовете има паднал багер в дерето. Затворен е пътя Асеновград - с. Лясково вследствие на свлечени големи количества земни маси. Работи се по разчистването. с. Долнослав - паднали подпорни стени., Работи се по тяхното почистване. Наводнени къщи има в селата Козаново, Мулдава, Леново и Червен.

06.06.2007 - Обявено е бедствено положение в Съединение
По искане на Областна дирекция "Гражданска защита" - Пловдив към МДПБА са привлечени допълнителни сили за оказване на помощ на Пловдивска област:
- от Обл. Дирекция "ГрЗ" - гр. София - спасителна група с 4 помпи;
- От Обл. Дирекция "ГрЗ" - гр. Стара Загора - спасителна група от 3 души с 3 помпи;
- От Обл. Дирекция "Грз" - гр. Кърджали - спасителна група от 4 души и 4 помпи;
Екипите на МДПБА - Пловдив са прекратили работа в с. Строево и се пренасочени за отводняване на с. Калековец. По сигнал на инспектора по ГрЗ в община Садово, река Черкезица прелива и залива с. Болярци. По искане на кмета е изпратен 1 екип от МДПБА - Пловдив: 1 КАМАЗ, 300 чувала, 4 спасители за пълнене на чувалите и осигуряване на транспорт на пясък. Със Заповед № 131 от 05.06.2007 г. на Кмета на Община Стамболийски е обявено бедствено положение в квартал "Полатово" на град Стамболийски. Със Заповед № 386 от 06.06.2007 г. на Кмета на Община Съединение е обявено бедствено положение за гр. Съединение, с. Голям Чардак, с. Малък Чардак, с. Правище, с. Церетелево, с. Найден Герово и с. Драгомир.

06.06.2007 - Над 100 л. дъжд на квадратен метър в Пловдив за денонощие
101 л. на квадратен метър вода са се излели на територията на Пловдив за последните 24 часа, а само за последните 6 часа - 49 л. на квадратен метър. Според информация на дежурния синоптик се очаква постепенно отслабване и спиране на валежите още днес. По информация на Гражданска защита най-тежко е състоянието на улиците около Коматевския възел, жп-подлеза на „Прослав", след сигнал за наводнени избени помещения в Кожния диспансер, на място замина екип на ГЗ. Сложна е ситуацията също на бул. „Свобода" след жп-прелеза, където работят екипи на ВиК, а екипи на ГЗ цяла нощ са отводнявали подлеза на Централна гара. Експертите констатират, че повечето от дъждоприемните шахти са почистени, но количеството вода е над нормалното и количеството вода не може да бъде поето веднага. Очаква се на повечето места водата да се оттече в шахтите до час. В 10.00 ч. кметът Чомаков, който също обиколи рано тази сутрин града, за да се запознае със щетите, ще бъде на заседание в Областна управа, където ще бъдат взети мерки за всички общини от областта, които са пострадали.

23.06.2007 - 40 градуса по Целзий в Пловдив
Днес в страната се очакват рекордно високи температури. Според синоптичната прогноза на места в Северна България температурите на сянка ще достигнат 42 градуса. Горещата вълна обхванала Балканите се очаква да продължи и през следващите дни.Заради жегите още вчера БЧК в Пловдив откри авариен пункт за оказване на първа помощ на пострадалите. В пункта, който е базиран пред сградата на община Пловдив дежурят квалифициран лекар и доброволци, специално обучени да оказват първа помощ в най-рисковите часове. Медиците призовават в горещините възрастни, хронично болни и малки деца да не излизат навън, съвета към останалите е да приемат повече течности, като бирата не е препоръчителна, а концентрираният алкохол е абсолютно противопоказен. КАТ въвежда ограничения в движението през летния сезон. Забра

© Plovdiv24.com
Заради жегите в центъра на Пловдив бе открит санитарен пост, който оказваше помощ на пловдивчани в горещините
нява се движението на товарни автомобили с тегло над 20 тона при температура на въздуха над 35 градуса за времето от 12.00 до 19.00 ч. При покачване на температурите над 35 градуса се поставя временна сигнализация за въвеждане на забраната. До 15 септември товарни автомобили с тегло над 3 тона и половина няма да се движат между Стара Загора-Нова Загора-Сливен всеки ден от 6.00 до 22.00 часа. Забранява се движението на товарни автомобили с тегло над 10 тона по прекия маршрут "Слънчев бряг"-Бургас. Информацията е на радио Пловдив.


През юни Пловдив остана без мъжки баскетболен отбор.

11.06.2007 - Закриха мъжкия баскетбол в Пловдив
Мъжкият баскетболен клуб "Академик" прекратява дейността си като клуб. Това заяви днес неговият президент Здравко Димитров. Той допълни, че основната причина е липсата на зала, в която да тренират състезателите. "Това е поредният спорт в Пловдив, който се закрива. За да се стигне до тази ситуация, вина има Община Пловдив, която от доста време нищо не прави, за сметка на обещания и на празни приказки. Като се има предвид общината, директно това се отнася към кметът на града Иван Чомаков, както и на спортният отдел към институцията. Те дадоха права на нелегитимният клуб "Академик" да стопанисва зала "Академик", която е започнала да се разпродава. Искат ни наем от 600 лева на месец, както от клуба, така и от ПУ "Паисий Хилендарски", който стопанисва сградата повече от 30 години. 300 състезатели остават на улицата, 8 треньори без работа. "Съдия изпълнител е посетил миналата седмица обекта и ни е разпоредил в срок от един месец да освободим залата. На какво прилича това", добави с възмущение Димитров. Той излезе с предложение да se направи мораториум на кмета, докато е на власт да не прави нищо. На срещата присъстваха общинските съветници Димитър Костов, Камен Шишманов и Любен Апостолов.

Спортните старсти продължиха на футболна тематика.

06.06.2007 - Уволниха Марин Бакалов
Спартак Пловдив се раздели със старши треньора Марин Бакалов след среща днес между ръководството на клуба и специалиста. Освен Бакалов си тръгват още неговите помощници Стефан Михайлов и Димитър Вичев. Клубът и рекордьорът по мачове в А група ще разтрогнат договорните си отношения по взаимно съгласие на предстоящия арбитраж. "Доволен съм от работата която свърших в Спартак. За тази една година мисля че постигнахме достатъчно. Успяхме да пордадем и трима млади футболисти на Локомотив София. Оказва се, че не стигнахме до единомислие с ръководството на клуба", заяви Бакалов. Изпълнителния директор на Спартак, Людмил Божилов заяви, че с оглед поставените цели, свързани с атака на първото място в групата е нужен нов наставник на отбора. Според него има три варианта за хора, които да поемат поста в клуба.

08.06.2007 - Ботев взе Христов и Манчев от Марица
Пловдивските Марица и Ботев постигнаха принципна договорка за трансфера на Георги Христов и Николай Манчев при "канарчетата". Това съобщиха президентите на двата клуба Рангел Берберов и Димитър Христолов след повече от едночасови преговори. Утре президентите на двата клуба и техните юристи ще подпишат договора и ще обявят официално двамата млади футболисти за собственост на Ботев. Освен Ботев, интерес към футболистите на Марица Георги Христов и Николай Манчев проявяваше и Черноморец /Бургас/. Рангел Берберов обяви, че не е постигнал споразумение с новия член на "А" група и затова е предпочел да преговаря с Ботев.

 



Още по темата: общо новини по темата: 10
01.01.2008 »
31.12.2007 »
30.12.2007 »
29.12.2007 »
28.12.2007 »
26.12.2007 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба по Роберт Фицо
Купа на България, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: