ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
МБАЛ "Св. Мина" не е болница с нормални условия! Наглото ръководство трябва да подаде оставка, а не да напада пациентите си!
Автор: Кирил Налджиев 12:21 / 28.04.2021Коментари (7)17895
Вчера ви показахме покъртителни кадри от условията, при които се лекуват в ковид отделението на общинската МБАЛ "Св. Мина".

Последва реакция от ръководството на болницата, която публикувахме. Plovdiv24.bg е независима медия, която търси всички гледни точки. Затова и публикувахме становището на болницата, но това не означава, че сме съгласни с него. Царят в общинското здравеопазване на Пловдив е гол, показваме го и го доказваме винаги когато можем, правим го в полза на пловдивчани.

Не можем да приемем и реакцията на шефа на общинската болница проф. Петър Петров. Подобни самозабравили се и нагли ръководители, които нападат пациентите си, нямат място в пловдивското здравеопазване, камо ли като ръководители на общински здравни заведения.

Човек с дори капка достойнство би си подал оставката на момента. Не вярваме проф. Петър Петров да намери толкова мъжественост и достойнство в себе си.

За да не сме голословни, ще обясним защо смятаме така.

В първата ни публикация пациентът показва със снимки покъртителното и унизително за пациентите състояние на общинската болница.

В реакцията си проф. Петър Петров го напада, обяснявайки, че снимките са извадени от контекста, че болницата не била "Хилтън",  думите на пациента са подействали демотивиращо на служителите в болницата и че лечението му струвало 4500 лева и едва ли не пациентът трябвало да бъде благодарен.

Толкова недостойна, дори долнопробна, реакция от болничен директор скоро не бяхме срещали.

На първо място - всеки, който е попадал в МБАЛ "Св. Мина", е наясно, че там условията са унизителни за пациентите. И това е на фона на милионите общински средства, които потъват там ежегодно.

На второ място, няма как думите на пациента да са подействали демотивиращо на персонала. Демотивиращо могат да действат единствено ръководители като вас, проф. Петър Петров, от които персоналът, сме убедени, че се срамува. Пациентът благодари искрено на всички работещи в болницата, заявявайки, че въпреки лошите условия, за него са се грижили всеотдайни ангели, които буквално са му спасили живота. Къде намерихте демотивиращи думи тук, проф. Петър Петров? Колко извратена и изкривена трябва да е ценностната ви система, за да твърдите, че тези думи биха подействали демотивиращо на персонала ви, а не кочината, в която ги карате да работят?

На последно място, няма как да подминем огромната "жертва", която сте направили, спасявайки му живота, плащайки за това 4500 лева общинска пара. Тоест пари на пловдивските данъкоплатци, а не ваши лични. Само да ви припомним, че това е пациент, който плаща всеки месец редовно здравните си осигуровки. Ние, обикновените българи и данъкоплатци, отдавна се питаме къде потъват здравните ни осигуровки и защо парите за здраве все не стигат. Колко обаче нагъл трябва да си, за да парадираш именно с тази обществена язва. Разберете се със здравния министър и всички по веригата нагоре, кой колко и къде краде, че парите за здраве не стигат. Ние данъкоплатците сме си платили сметката.

Ще завършим с това, че хора с толкова болна и извратена ценностна система, за да не използваме по-тежки обиди за проф. Петър Петров, нямат място в пловдивското здравеопазване и ние като медия ще работим ежедневно, за да се изчистим от подобни тумори.


Още по темата: общо новини по темата: 16
01.08.2022 »
25.06.2022 »
06.07.2021 »
26.06.2021 »
25.06.2021 »
04.06.2021 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
За кого е детската площадка в Цар Симеоновата градина? За деца или възрастни? Онова,което видях на 14.04.ме възмути много ,но изглежда само мен !
на 28.04.2021 г.
0
 
 
Е, тези пари си ги избиват многократно от персонала-сестри,санитарки .....До толкова ниско падат някои,(казвам някои, защото Слава Богу не всички са толкова алчни и безкруполни) , че допалнителните пари ,които дават за работа на първа линия, ги дават и после си ги изкат обратно ,защото те не били на първа линия! И не смеят да дадат гласност , защото ще останат и без мизерните 600-700лв. заплата ! Останах без думи!
+1
 
 
Да си продаде мерджана и да оправи таваните на болницата, като е толкова съвестен и загрижен за колегите и пациентите си.
+8
 
 
Болницата мизерия , ама МЕРЦЕДЕС я краси отпред....
+10
 
 
Вчера като четох коментара на директнора не успях да пише, че бях с телефона и не ми е удобно там. Но доколкото си спомням от първата статия, на пациента, той там ХВАЛЕШЕ персонала на болницата. Оплакваше се от условията. Изказа благодарност на лекарите, а тоя директор се пени с глупости. А не казва наистина къде заминават парите.
+7
 
 
Много добра статия и много навреме! Дано нещо се направи срещу тези самозабравили се капиталисти! Поздравявам Ви за постъпката!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Изготвят стратегия за развитие на Летище Пловдив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Земетресения в България
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: