ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кандидат- кметовете отговарят на пловдивчани - част IX
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:59 / 24.10.2007Коментари (0)2549
© Plovdiv24.com
Като единствената пловдивска интерактивна медия, Plovdiv24.com се опита да установи връзка между пловдивчани и основните кандидати за кметския пост. В тази връзка предоставихме възможност на нашите читатели да задат въпросите, които ги вълнуват на адрес news.plovdiv24.com/askmayor.html. Ние поехме ангажимента тези въпроси да достигнат до основните претенденти в кметската надпревара. Ще публикуваме на части отговорите на по-интересните въпроси. На всички кандидати са зададени абсолютно еднакви въпроси. Отговорите не са подредени по азбучен ред, според имената на кандидатите.

Въпрос 9:След като разчитате на гласовете на пловдивчани ще гарантирате ли, че след избирането ви обществените поръчки ще се възлагат на пловдивски фирми?

Александър Буздрев: На първо място, задължително е спазването на закона. Доколкото съм запознат пловдивските общински фирми са в изключително тежко положение, няма да търпя това в бъдеще. Ще променя начина им на управление, така че те да страната конкурентноспособни. Пловдивчани имат този управленски капацитет. Едва след това, с открито лице, ще можем да им възложим конкурентно да се грижат да имотите и улиците на пловдивчани.

Венцислав Каймаканов: Който Ви обещава обществените поръчки да се печелят от пловдивски фирми, още от сега обещава невъзможното. Законът е категоричен и прокламира принцип на равнопоставеност на участниците в процедурите. Ще печелят най-добрите оферти при публични правила. Законът за обществените поръчки не позволява въвеждане на условия, ограничаващи участието на кандидатите . Териториалният принцип се счита за дискриминационно изискване. Възможно е , обаче да се въвеждат изисквания към кандидатите по отношение на опита и обема на извършената от тях дейност. И това може да бъде свързано с развитието на Пловдив.

Захари Георгиев: Който ви обещава това или не познава законите, или е популист. В държавата има ясно антимонополно законодателство и точни ангажименти в рамките на целия Европейски съюз. Не може дори българска фирма да предпочетеш ако друга фирма е дала по-добра оферта. Имаме ясен закон за поръчките и за концесиите и наредби за търговете и конкурсите. Който обещава подобни неща е не само популист, а неграмотен.

Николай Караиванов: Има закони и те трябва да се спазват. Обществените поръчки ще бъдат публично оповестени и ще има прозрачно проведени конкурси. Ако той бъде спечелен от пловдивска фирма, изпълнението му ще се възложи съответно на нея. Но не очаквайте от мен да толерирам популистките тези като на г-н Атанасов, които са в явно нарушение на законодателството на Република България. Няма правна норма, която да дава възможност, за да го наречем „регионална дискриминация" на участващите в който и да е конкурс. Подобни изказвания и начинания са не само безполезни, но и вредни и доказват по категоричен начин склонността на г-н Атанасов към закононарушения... За Пловдив е важно не да се говорят глупости, а повече пари. Нима някой си задава въпроса, чия собственост е ОМV, когато налива бензин или се заглежда с умиление в банкнотите, когато получава заплата от пловдивска фирма. Да стана гарант за тяхното представяна в цяла Европа, предлагаме прозрачни условия за търговете, отколкото да се дават пари под масата, за да печелят пловдивските фирми.

Славчо Атанасов: Неслучайно станах председател на Сдружение „Изберете пловдивското", в което участват вече над 100 фирми, част от които емблематични, не само за града, но и за страната. Едно от първите предложения на сдружението беше, при равни други условия при общински конкурси, пловдивска фирма да е с приоритет.Това ще е сред първите предложения, които ще внеса в общинския съвет и смятам, че то ще намери подкрепа. Няма нищо обезпокоително в това една общинска администрация да подкрепя местния бизнес.

Спас Гърневски: Законът за обществените поръчки не позволява ограничения на териториален принцип. И се учудвам, че кандидатът Славчо Атанасов като адвокат и бивш районен кмет, залага точно на тази струна на пловдивчани. За разлика от него, аз си мисля, че пловдивските фирми могат да печелят обществените поръчки и без шовинистични протекции. Стига условията да не се нагаждат според „нашия човек", а търговете да са прозрачни.



Още по темата: общо новини по темата: 10
26.10.2007 »
25.10.2007 »
23.10.2007 »
22.10.2007 »
20.10.2007 »
19.10.2007 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Детско-юношески футбол
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Моторни спортове
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: