ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Каназирева настоява да се спре строежът на велоалеята на бул. "Мария Луиза"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:49 / 02.09.2015Коментари (36)8808
©
Лидерът на "Съюз за Пловдив" и общински съветник Дани Каназирева внесе в Общината протестна подписка по повод на строежа на велоалеята на бул. "Княгиня Мария Луиза" между църквата "Св. Петка" и бул. "Източен".

До този момент подписката е подкрепена от над 400 пловдивчани, които настояват кметът Иван Тотев да спре изграждането на велоалеята, защото тя пречи на движението на натоварения булевард, създава предпоставки за пътно-транспортни произшествия и отнема места за паркиране. 

Гражданите считат, че общината трябва да преразгледа проекта за велоалеите в частта бул. "Кн. Мария Луиза", като се консултира с експерти и данамери друг вариант, който да отговаря на обществения интерес и на параметрите, приети в нормативните актове.

В подписката са посочени следните мотиви:

- С изграждането на велоалеята на южното платно за движение остават само две ленти вместо три, които шофьорите ползваха досега. По същия начин се намалява и отсрещното платно, въпреки че трафикът на този булевард е интензивен в двете посоки.

- Решението води до унищожаване на изградената инфраструктура - джобове за паркиране. От третата лента се отнемат 1,85 м, а за успоредно паркиране са необходими още между 2 и 2,50м. На практика ще има много по-малко места за спиране, които и сега са недостатъчни. При паркирането колите неизбежно ще навлизат във втора лента, с което ще се създават предпоставки за пътно-транспортни произшествия. За последните 10 дни вече имаше 4 конфликтни ситуации и един инцидент между автобус и лек автомобил.

"Напомняме Ви, че на бул. "Кн. Мария Луиза" има многоетажни жилищни блокове и десетки търговски обекти и офиси. С погрешното решение за прокарване на велоалеите по булеварда се нарушават интересите на бизнеса и на гражданите, които имат нужда от спокоен трафик и места за паркиране", напомнят на кмета протестиращите.

Те настояват да бъдат възстановена асфалтовата настилка и джобовете за паркиране, унищоженипри строителството на велоалеята. Гражданите очакват кметът да ги покани на среща и да изслуша техните аргументи.

Екипът на "Съюз за Пловдив" категорично застава зад исканията на пловдивчани, защоторешението е абсурдно и ще създаде хаос в движението, коментира Каназирева.

Проектът за 48 км велоалеи е правен "на коляно", без компетентното становище на експерти и вероятно с единствената цел - да се усвоят 14-те млн. лева, предоставени на Пловдив от Европейския съюз катобезвъзмездна помощ. 

Затова са допуснати безброй грешки - унищожават се тротоари, тревни площи, дървета, проличават нефункционалност и противоречия с интересите на пешеходци, на дребния и средния бизнес, подчертава Каназирева.

Според експертите, които консултират екипа на "Съюз за Пловдив", проектът за изграждане на велоалеите в Пловдив противоречи на Наредба № 2 за планиране и проектиране на комуникационно-транспортните системи на урбанизираните територии.

Специалистите посочват, че с отнемането на едната лента останалите две нямат достатъчна ширина, която се изисква по наредбата, за да се осигури безопасно движение и избягване на задръстване.

Опасност за участниците в движението и за велосипедисти се създава при отваряне на врата на паркирал надлъжно автомобил.

Паркирането ще е невъзможно, без да се възпрепятства движението в едната лента.

Две ленти в посока "Изгрев" са недостатъчни, за да поемат потока автомобили.

"Надявам се този път кметът да обърне внимание на проблема, за който го сезират пловдивчани, а не да се крие", коментира Дани Каназирева.

Освен драстичното стесняване на бул. "Мария Луиза" подобно унищожаване на пътната инфраструктура се извършва чрез строеж на велоалеи и на бул. "Христо Ботев" в посока Коматевския възел, и на бул."Никола Вапцаров" в район "Южен". 

Част от жителите на големите блокове по бул. "Н.Вапцаров" дори ще останат с отрязан достъп до собствените си гаражи, защото алеята минава точно пред тях. Ощетени ще бъдат и собствениците на търговски обекти там.


Още по темата: общо новини по темата: 143
13.04.2024 »
09.03.2024 »
13.09.2023 »
13.06.2023 »
20.01.2023 »
22.10.2022 »
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+4
 
 
Кученцето на Гергов пак се е разлаяло, и пак се опитва да превърне едно нищо в световен проблем. Освен да лае обаче, друго май не сме го виждали и чували да прави това кученце? Кученцето да отговори дали до скоро, когато псевдогъзарите си паркираха колите пред псевдогъзарските кафенета на М.Луиза, не се създаваха дори по-големи предпоставки за ПТП? Колко пъти ми се е случвало да забивам спирачки или да бягам в последния момент в лява лента, тъй като някакъв псевдогъзар в последния момент решава, че трябва да намали рязко щото е видял паркомясто точно пред псевдогъзарското кафене, или кара с 5 км/ч в дясна лента, търсейки такова, или тръгва да излиза в дясна лента без въобще да погледне идват ли коли или не... Мен лично това решение за велоалея там ме радва, при това много. А кученцето да ходи да лае някъде другаде, че вече започна да ми омръзва да го слушам.
+2
 
 
Яяяя, Гергова какво се е разпищяла пак?
+2
 
 
Госпожо Каназирева така ли защитавате интересите на Пловдив, утре някой друг ще реши че му пречи вело алеята . Защо не дадете предложение да се премахнат всичките вело алеи. Опорочавате една прекрасна идея да се кара спокойно колело в града. Защо не покарате колело из града. И после да споделите колко пъти е имало възможност да ви блъсне автомобил. С действията си ние пловдивчани виждаме що за човек сте . Вие и затова не получавате нашата подкрепа. Вие сте един политически труп.
-3
 
 
Госпожата живее на този булевард и си паркира колите на него,за това е целия шум!Защото всички сега паркираме зад блоковете,а там е пълен кенеф!Само за булевардите се мисли,а вечер да те е страх да минеш по задните улички,вместо паркинги и детски площадки буренаци и боклуци!
+4
 
 
Аз лично съм опитвал да минавам от там с колело от едната и от другата страна на булеварда, както и от вътрешните улички между блоковете -- от всякъде е много трудно и алея категорично трябва да има!! От наспряли коли -аман по-добре да карат колелета! А защо "лае" г-жа Каназирева ?? Между редовете се чете: проявила е голям апетит към милионите за алеите... не е успяла да достигне част от тях! Следователно е "незадоволена" и ще бъде против! Колкото повече недоволни така, както е тя - толкова повече пари за алеи ще отидат за-- алеи! Толкова по-добре! А какви са тези 400 малоумници подкрепили ?? странно
+13
 
 
Г-жо Каназирева, да не би да сте съдружник в кафе Авеню или в някои от другите търговски обекти???!!!Или някои от собствениците на тези обекти ви наливат в тъпата ви и прозрачна предизборна кампания??!!!!Язък! За пореден път показвате, че не сте и най-малко по-различна от другите, алчни за власт, а жалко ,че сте още млад човек, но за съжаление явно сте много далеч от нуждите, търсенията и желанията на младите и разумни хора, за това как искат да живеят в 21 -ви век! Вие сте за съжаление!!!Разбира се, че трябва и ще има ВЕЛОАЛЕИ!!!
на 02.09.2015 г.
+17
 
 
1. Третата лента се ползваше за паркиране - тези коли могат да паркират в страничните улички. 2. Джобовете за паркиране не бяха много и не решаваха въпроса на живеещите наоколо. Използваха се предимно от посетители на кафенетата. 3. Да има велоалеи в целия град е прекрасна идея и тя се осъществява успешно. 4. Не познавам обстановката на "Н. Вапцаров", но, ако гаражите са обикновени метални кутии, направо да ги махат. Такива гаражи загрозяват целия Пловдив. Това ли бяха аргументите на Данчето - Здравчето?
+15
 
 
Точно пък Каназирева да не говори на тема паркиране защото още помня с джипа си как се катереше по тротоарите за да не плати паркинг в капана. Колкото до идеята за велоалеята съм твърдо ЗА!!! Пловдив е много по практичен и красив със велоалей отколкото с очукани и разбити бордюри. Остава само и велосипедистите да започнат да ги използват и всичко ще се нареди, че и техния манталитет е супер провинционален. На няколко пъти през деня виждам такива, които напук ли незнам, карат по платното а не по тях.
-3
 
 
Хора, вижте велоалеята на ул.Копривщица от бул.Свобода към новата църква. Вижте и безобразието от ж.п.прелеза на 6-ти септември до кръстовището с бул.Васил Априлов"! Пък сетне давайте оценки!
+14
 
 
Щом е ден за настоятелни призиви, аз пък ще настоявам да не бъдем занимавани с напразните напъни на "всезнаещата" Каназирева. Ясно е, че незнаещите са винаги най-кресливи, но трябва да има все пак някакъв санитарен коректив. Аргументът да не се прави нещо добро, защото ще има нарушители е убийствено дебилен. Искрено се надявам, че каназиревщината няма да нададе глас да се забранят строежите в града на многофамилни сгради, защото някой може да не си плати месечната такса, а друг може да плюе слънчогледови люспи през балкона.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Аматьорски футбол
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Футбол - други
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: