Каназирева: Къде са парите на АПИ?

Автор: Диана Бикова
Коментари (2)
09:01 / 14.09.2021
4497
За всички ремонти на пътища в Пловдивска област, които са предвидени по програма, имаше осигурено финансиране с решение. Това заяви за Plovdiv24.bg бившият областен управител и настоящ депутат от ГЕРБ Дани Каназирева в отговор на въпрос имало ли е осигурени пари за рехабилитация на пътищата от републиканската пътна мрежа в региона.

По предложение на областния управител, АПИ приема годишна програма за ремонтите. После се одобрява заданието и чак след това стартира самият ремонт. Каназирева уточни, че повечето от пътищата в програмата са за текуща поддръжка, има избрана фирма изпълнител и не се прави друга процедура.

Осигуряването на парите и разплащането със строителите е ангажимент на АПИ.

"Щом има одобрено задание, значи има осигурено финансиране" - коментира бившият шеф на Пътното в Пловдив инж. Йордан Калев. 

"Питам: къде са парите на АПИ? Автомагистрала "Хемус" беше спряна. 500 милиона лева отидоха някъде, незнайно къде. Същото се случва и с ремонтите не само в Пловдивска област, а и във всеки друг регион" - заяви Каназирева.

Бившият областен управител припомни, че по нейно настояване трябваше да се направи 32-километров път през Бойково - Лилково до Смолянска област, за да има алтернативен обход на Девин - Кричим, който сега е единствената връзка между двете области. "Само една част от пътя ще бъде направен, само 9 километра, за които най-много настоявахме. А всъщност, когато се залагаше този път, настоявахме този път да бъде продължен 32 километра и да стане алтернативен до Смолянска област" - обясни тя.

Какво се случва с пътя Асеновград - Първомай, Асеновград - Садово, Околовръстното шосе на Пловдив - пита Каназирева. Това са пътища, които обезателно трябва да бъдат направени и са заложени в програмата за настоящата година. 

"Много странни неща се случиха - министър Комитова уволни шефа на АПИ заради това, че е спрял ремонтите, а след това започнаха оправдания, че нямали пари. В същия момент не обясняват къде отидоха парите на АПИ, включително и от АМ "Хемус". Сега от актуализацията на бюджета ще получат 100 милиона" - каза още Каназирева.

Виж коментарите (2)

Още по темата (408):
23.04.2024 Дано! Югоизточният обход на Пловдив трябва да започне наесен!
23.04.2024 Областният управител оптимист за два от най-важните проекти на Пловдив
18.04.2024 Актуализират проекта за Югоизточния обход на Пловдив
21.03.2024 Заместник-министър: Години наред нищо не е правено по проекта за Югоизточния обход на Пловдив
21.03.2024 Кметът оптимист за Югоизточния обход на Пловдив
13.03.2024 Проектират нов лъч на Околовръстното на Пловдив - от "Джъмбо" до пътен възел Царацово
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).