ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Голямо презастрояване грози ЖК "Тракия"?
Автор: Адриана Георгиева 19:24 / 30.07.2020Коментари (14)18054
© Google
Жители на ЖК "Тракия" стартират подписка срещу застрояване на терен в близост до парк "Лаута", където ще бъде изградена 5-етажна кооперация с паркинг. 

"На мястото на ресторант "Дъбъ", който ще премахнат, ще се построи блок. Ще се отнеме много повече пространство, отколкото е предвидено и ще се изсекат дървета. Имаме 14-дневен срок да обжалваме, а и утре ще внесем подписката и възражение в районното кметство и Община Пловдив", каза Величка Спасова, която живее до продадения парцел пред репортер на Plovdiv24.bg. Ето какво е публикувала жената в социалните мрежи:

"Здравейте уважаеми жители на ж. к. "Тракия" и на град Пловдив. Пиша от мое име и от името на живущите в бл. 33, както и съседните блокове:бл.35, бл.36, бл.34, бл.32, бл.23, бл.311, бл.312, бл.37.Всички ние сме възмутени и разочаровани от застрояването, което се предвижда в нашия район, което ще започне от мястото, където се намира ресторант "Дъбъ" до блок 33.

Предвижда се да застроят 5-етажен блок с паркинг, което ще рече, че ще се унищожи голяма част от "Белите дробове" на квартал" Тракия" , а именно Парк "Лаута", който е богат на животински и растителни видове. Освен това получихме информация, че има още два парцела, които в момента също са част от гората на" Тракия", за които е предвидено да се превърнат в жилищни сгради.

Уважаеми жители на квартал "Тракия", молим за Вашето съдействие за да може да спрем това безобразие. Организираме подписка и ще внесем възражение до Общината на район "Тракия" , както и до Голяма Община град Пловдив. Прилагаме снимки от уведомлението, което е с много кратък срок за обжалване, а също така и от възражението, което сме подготвили. Молим за Вашата подкрепа!".


Още по темата: общо новини по темата: 357
15.04.2024 »
28.03.2024 »
25.03.2024 »
25.03.2024 »
14.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/60 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Къде да подпишем? Пуснете подписка и онлайн!
0
 
 
Един дишащ квартал имаме и него искат да съсипят!Защо????
0
 
 
Как да изкажем нашата подкрепа? Къде ще има подписка?
0
 
 
Просто безобрззие. Ще удушите хората с тези строежи. Застроихте огромната поляна пред Акваленд, на която играехме, като деца, застроихте терена с грозен блок на местото на бившето Пени, остана поляната отсреща, но и нея ще я докопате. Сега и терена на Дъбъ просто сте престъпници.
0
 
 
Да строят по посока Ягодово и Крумово место бол има и за помаци и за селяни ,терен голям още една Тракия може да се изгради ,место има за всички,но злобата и завистта нямат граници и спирачка.Нали трябва да се лае по форумите.
0
 
 
Най- бездарния кмет,още не мога да повярвам че го избраха на първи тур,още тогава си пролича какви селяци са повечето в Тракия.Превърна се бул.Освобождение в писта,а най-дясната лента в паркинг.Кмета построи уникална детска площадка на края на парк Лаута,далече на тракийци но близо на тези от Каменица1.Колко детски заведения построи?за вече третия си мандат.Г-жата е бита карта от сега, не вижда ли какво се строи на двата края на Тракия,това е партия ГЕРБ.
0
 
 
Ъъъъъ ... щом Тракия я грози ... какво въобще да кажем за другите квартали :D :D :D
+1
 
 
Всъщност парк Лаута няма. Както и да си го наричате за него няма документи с граници и т.н.за парк. А,че на мястото на един ресторант ще се построи 5 етажна сграда,това е решение на собственика на земята и сградата. Ако терена е предвиден за жилищно строителство никой не може да му попречи от околните собственици на панелки.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: