ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Глутница агресивни кучета до "Събота пазар" напада хора
Автор: Екип Plovdiv24.bg 06:45 / 26.09.2012Коментари (24)10298
© Plovdiv24.bg
Поглед от тераса на ул. "3-ти март" към временния "Събота пазар". Денем бездомните кучета кротуват и спят, а нощем се събират във воюващи помежду си глутници и не дават мира на хората от квартала.
Отново за проблеми с бездомни агресивни кучета сигнализират наши читатели на редакционната поща на Plovdiv24.bg.

"Пиша ви относно глутница безстопанствени кучета в район "Южен" до "Събота пазар". Първо държа да подчертая, че съм любител на животните, грижа се за коте и куче, плащам всички необходими данъци и такси за тях и се грижа да са ваксинирани и обезпаразитени.

Живея в кв. "Кючук Париж". Преди няколко дни при вечерната разходка на кучето ни до бившата "Молдавия", приятелят ми е бил нападнат от глутница агресивни безстопанствени кучета. За щастие, успял е да се справи със ситуацията, без да пострада нито той, нито кучето. Но може да няма този късмет всеки път.

Била съм в други квартали на града, където има обособени кучешки площадки с ограда, където всеки собственик може да пусне кучето си да тича и играе на спокойствие. В нашия квартал няма такава площадка, поне не на такова разстояние, което е възможно да се изминава всеки ден (а едно куче се нуждае от разходка доста повече от веднъж на ден). Доколкото знам, такава площадка има в парка до ОУ "Димитър Талев", но е много далеч от "Събота пазар". Затова се налага се да разхождаме кучето на повод около блоковете, докато се измори. 

Особено вечер разходката е истинско изпитание на духа и тялото. Пълно е с отрови (и останали след тях трупове на животни), агресивни кучета, дрогирани младежи и пияни представители на малцинствата...

Какво получавам за това, че съм регистрирала кучето си в общината - плащам данък, плащам такса в жилищната кооперация всеки месец, ваксинирам кучето си, чистя след
него на улицата? В замяна на това получавам: никакво място за разходки, отрови по улиците, агресивни кучета и хора, мразещи животните и опитващи се да се отърват от тях по всякакви начини, включително незаконни и неморални.

Не искам сигналът ми да бъде разбран като оплакване. Знам в каква държава живеем, знам, че има хора, умиращи от глад и по-сериозни проблеми (за някои хора) от живота и здравето на домашните любимци. Но след като аз постъпвам като отговорен гражданин на Европейския съюз, очаквам да получавам нещо в замяна на това, което давам, е едно от писмата по темата, получени от на наши читател.

За случая репортер на сайта сигнализира шефа на Общинския инспекторат Владо Илиев, който съобщи, че в района нееднократно са се провеждали акции за залавянето на бездомни кучета. За последно това е правено миналата седмица, когато при хващането на 4-5 от бездомните псета, останалите от глутницата са се разбягали. Въпреки това, той се ангажира, че веднага изпраща на мястото служители на Инспектората, които да предприемат необходимите мерки за предотвратяване на инциденти.


Още по темата: общо новини по темата: 70
29.11.2023 »
12.03.2023 »
11.12.2022 »
29.04.2022 »
03.10.2021 »
02.04.2021 »
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
има си поговорка стара.. виетнамска.. "Храни куче да те храни" после що ги трепели ами много ясно че ще ги трепат... на детето ти ще скочи и ти ще го гледаш... и ще викаш недей кученце... майка ти жална помиярска.... ще го изкормя с 2те си ръце или с една въздушкапо една съчма и готово..
0
 
 
тя точно това казва че не трябва да има бездомни кучета ,а не ги защитава.споделям мнението ти ,и аз имам дом. любимец и плащам и чистя след него но около блока е пълно с бездомни котки които ги хранят съседите и е пълно с таревлки с помии и не мога да оттървя кучето си от балхи макар че го ваксинирам редовно.и какво се получава ,аз плащам и ваксинирам а сам затворник в къщи заради котките и бабките дето ги хранят, то и децата ми не могат да играят около блока, къде са об6тинарите.....
0
 
 
Когато едно такова ку4е скочи на 3годишото ти дете,което кротко се е возило в шейната без по никакъв начин да го провокира (това ми се случи миналата зима),тогава ще те питам кое е глупост,тогава ми обясни кои са жалките душички...
+1
 
 
Пловдивчани в повече. Няма хора - няма проблеми.
+1
 
 
ВИКАЙТЕ ВИЕТНАМЦИТЕ!!!! ТЕ СИ ЗНАЯТ ОТ РАБОТАТА!!!!МОЖЕ И САМО ВИЕТНАМСКИЯТ ПОСЛАННИК ДА ВИ ПОМОГНЕ!!!!
+12
 
 
Проблемите с бездомните животни (кучета и котки) нарасват по две причини: наличието на псевдозащитници, които ги развъждат и хранят по улиците с помия и гранули и бездействието на Общината спрямо същите тези хора. Да цапаш улиците, да развъждаш БЕЗДОМНИ животни, бълхи, мухи (по мръсните съдове) и всякакви зарази не е геройство! Няма и нищо хуманно в това да обричаш животни на жестока смърт, щом крайният резултат от тази "грижа" е безброй ТРУПОВЕ по уличните платна с разпилени вътрешности от автомобилите. Животните трябва да се събират в оградени пространства извън градовете и там защитните организации да изявяват грижите си. Що за глупост е на всяка улица да има по един БЕЗНАКАЗАН мърляч, който обезсмисля имотите на околните хора, които искат да живеят и работят на чисто и хигиенично място! Това бездействие на контролните органи предизвиква конфликти, саморазправи, стрелби и отрови, от които потърпевши са както хората, така и самите животинки. А кучета, котки, плъхове, хлебарки... има там, където някой им е предоставил храна и условия за размножаване - молете се да нямате такъв съсед, ако живеете в България - няма цивилизовано законно спасение (все още), само ядове и мръсотия!
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+8
 
 
То е ясно, че за да се вземат мерки трябва да стане инцидент, иначе няма кой да ви обърне внимание. Народа трябва да вземе нещата в свои ръце, не чакайте помощ.
+6
 
 
Избийте ги тези пoмияри. Държавата няма да ви помогне, кмета също, така, че взимайте по една бухалка и после в Марица, и може да спите спокойни за вашите жени и деца.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Изготвят стратегия за развитие на Летище Пловдив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Земетресения в България
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: