ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Гласуваха за оставката на Дянков, ГЕРБ го защити с пламенно мълчание
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:06 / 24.06.2010Коментари (14)5149
© Plovdiv24.bg
23-ма общински съветници подкрепиха внесената от Тодор Христев декларация, с която се настоява за оставката на Симеон Дянков заради политиката му на икономически геноцид спрямо Пловдив. 15 гласуваха "против", а двама се въздържаха, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Очакваните дебати не се състояха, тъй като от ГЕРБ сякаш си бяха глътнали езиците и ни дума не обелиха, така че Николай Радев ги сравни като нови саможертвени матросовци пред амбразурата на финансовия министър. Николай Караиванов пък не скри изненадата си: "Не очаквах чак пламенна защита, но и такова пламенно мълчание не очаквах от ГЕРБ."

Първоначално Христев обяви, че на миналата сесия си бил оттеглил временно декларацията, защото все таял дълбоко в себе си надежда, че в това време на отлагане Дянков щял да се освести и да си изпълни ангажиментите към Пловдив, а той на всичкото отгоре взел, че резнал и обещаните уж за актуализацията на бюджета 15 милиона лева, полагащи се от софийския боклук. Иван Петков приведе примери защо за 30-милионния заем не бива да се сърдим на министъра, с 50-те милиона изтеглени преди общината била показала, че не можела добре да управлява подобни пари.

"Какви са тези декларации, защо се криете зад тях. Като сте толкова куражлии, излезте навън, развейте байрака и поведете народа право срещу правителството с Дянков и го свалете, както направих аз през 1997 срещу Виденов", призова Спас Гърневски, уточнявайки, че тогава ще трябва да дават обяснения за делата на тройната коалиция, които са докарали страната до сегашното дередже. "Първи ние от ВМРО вдигнахме бунтовете тогава", продължи с историческите справки Камен Шишманов, а гласове от залата призоваха темата да се върне към реалността.

"Всички съветници от ГЕРБ в тази зала, депутати, министри, включително и Дянков, са такива благодарение на Бойко Борисов. Той пое този ангажимент, защо се опитваме да връщаме топката на г-н Дянков, той е само един изпълнител. Декларацията трябва да е към Бойко Борисов. Не искам оставката на Симеон Дянков, а искам Бойко Борисов да направи живота ни по-добър", заяви Николай Караиванов.

Съветниците от ГЕРБ се включиха единствено чрез направеното от Сузана Николова предложение за прекратяване на дебатите, а след гласуването беше направено заключението, че по-малко от половината общински съветници подкрепят идеята да се иска оставката на Симеон Дянков.


Още по темата: общо новини по темата: 91
29.08.2011 »
11.02.2011 »
10.02.2011 »
23.10.2010 »
10.08.2010 »
19.07.2010 »
предишна страница [ 1/16 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Спасчо, Спасчооо! Свиньо дебелогъза. Кога и кого си повел бе, тъпунгер?! Та нали ти пееше псалми в прослава на БКПи КПСС ?! Та нали ти им се кълнеше във вярност до гроб, когато народа тотално загиваше от терора на партията майка?! Но също ти премина през няколко партии, само и само да си близо до копанката и да лочиш от държавната софра. Явно нямаш ни срам ни сурат, за да се скриеш от погледите на обществото, ами си тръгнал да укоряваш съветниците, които се опитват да спасят Пловдив от очевадно тенденциозните действия на Дянков.
+2
 
 
политиците не разбират от икономика и затова сме в мизерията
-1
 
 
Да не само парашутиста Дянков а и цялото правителство начело с подлогата на царя трябва да се махнат от политическата сцена. Рано или късно ще отчетем правителството на пожарникаря като голям пожар който ще изпепели всичко и той кото царя ще ни оправи за 800дни и тези дни ще ги помним 80години,като четвъртата национална катастрофа.
0
 
 
1234567890-то доказателство,че единият процент неграмотни хора в Пловдив управлява 99-те процента грамотни.
0
 
 
Господа общинари - викачи на оставки, глупостта и тъпотията не ходят по покрива, а у вас, колкото и да не ви се иска. И колкото и да не ви се иска оставката на вас по Ви приляга. Скъсахте се да се чепкате, ближите и лижите в този Об Съвет, но това ще е единственото с което аз, като избирател ще ви помня( макар че отдавна съм ви забравил. Пълни нещастници сте общинари!!!
0
 
 
Срам ме е, че съм пловдивчанин при подобни новини....
0
 
 
Тия па не излезнаха ли вече в перманентен отпуск...
+1
 
 
Но това ,не е тяхна работа,като какви искат тази оставка.Малоумието няма край.Защото всички останали проблеми са решили и това им е последния.
0
 
 
Е добре,че го гласуваха! Та сега гледайте какви пари,какво чудо ще се разлее към Пловдив...
+3
 
 
Прости им Господи, че са се взели толкова насериозно! Дайте им сега да гласуват и нещо за Гергов, да видите що е единомислеща коалиция ВМРО-БСП. ;))
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: