ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Димитър Колев: Работих със сърце и душа за район "Западен"
Автор: Диана Бикова 10:56 / 12.10.2023Коментари (0)5114
© Plovdiv24.bg
Димитър Колев е роден на 26 януари 1978 г. в Пловдив. Има бакалавърска степен по туризъм, след това - магистърска по международни икономически отношения във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий". 10 години работи в сферата на частния бизнес - мениджър в областта на туризма. От 2011 година до август 2013 година е общински съветник от ПП ГЕРБ в Общински съвет  -Пловдив. През август 2013 г. поема управлението на район "Западен" и сега приключва втория си пълен мандат на поста. Има три деца - две момичета и момче.

- Г-н Колев, приключвате втория си пълен мандат като районен кмет на "Западен“. За тези 10 години какви успехи постигнахте?

- Имаме доста завършени проекти. Аз винаги съм казвал, че за мен приоритет са парковете и сме работили с моя екип последователно в тази посока - Розариума, "Мир", "Акациева горичка", паркът в Прослав, разширението на "Ружа", вече завършения парк на Гарнизонна фурна. Това са паркове изградени буквално от голи поляни. 

ДГ "Мир" е проект във втория ми мандат, първият многоетажен паркинг пак е проект от предния мандат, паркинги, които сме правили в междублоковите пространства, многото детски площадки... Улици - последно правихме "Ясна поляна", преди това в "Прослав" сме преасфалтирали "Просвета", "Борис Петров"... много са, започнах да ги забравям вече. Тротоари правихме много, фитнеси на открито...

Истината е, че работих със сърце и душа за район "Западен", да помагам на хората и ще продължавам да го правя, без значение къде ще бъда и на каква позиция.

- От думите ви разбирам, че сте доволен от това, което сте направил?

- Лично аз за себе си съм удовлетворен, но все пак и хората трябва да кажат какво се е случило там. 

- Не ви е срам да излезете сред хората и да си говорите с тях?

- Въобще не ме е срам, особено в парковете. Аз имам 3-годишна дъщеря, когато я водя в парковете и виждам колко много хора има в тези паркове, които сме направили с моята администрация, е удоволствие за мен и аз знам, че това, което е направено като парк, като паркова среда, следващите кметове няма да го разрушат. Със сигурност ще останат за хората и хората ще си ползват.

- Няма ли да ви е мъчно за района, тъй като сега партия ГЕРБ издига за кмет Ангел Славов? И ако може да го представите с няколко думи.

- Аз живея в район "Западен", винаги ще бъда там и ще наблюдавам процесите и какво се случва в района. А г-н Славов беше при мен заместник-кмет в първия ми мандат - малко повече от 2 години работихме заедно. След това той пое Пловдивския общински инспекторат във втория мандат на г-н Тотев, 4 години беше там директор, много добре се справяше, а сега в този мандат е общински съветник. Много добре знам, че той познава работата, знае района, той живее там, израснал е в района. Нямам никакви притеснения, че ще поеме и ще работи за хората. Сигурен съм в това нещо.

- Т.е. той има административния опит и в районна администрация, и в качеството му на други позиции, които е заемал.

- Точно така - има административен опит, живее в района, има поглед над нещата, познава и работата, и хората. Има пряка комуникация с мен, така че този процес на приемственост няма да бъде прекъснат. Ще продължи това, което съм започнал - ето, в момента правим проект за нова детска градина зад мол "Пловдив". Следващите дни проектът ще е готов, ще го покажа, той знае за него, знае какво трябва да се случи, в следващия мандат ще се търси финансиране и ще го довърши. Друг проект, които оставям, е за ул. "Генерал Колев", с разрешение за строеж е.

- Сега, г-н Колев, сте кандидат за общински съветник. На кое място сте, първо да кажем?

- Да, кандидат съм. На четвърто място съм в листата на ГЕРБ. В момента съм и областен координатор на ГЕРБ за град Пловдив и в това ми качество за мен са много важни местните избори и да постигнем убедителна победа - да имаме кмет на община Пловдив в лицето на г-н Костадин Димитров, шестте районни кмета и максимален брой общински съветници. 

Ако ме питате дали ще бъда общински съветник или ще заема някаква друга позиция - към този момент ме интересува убедителната победа, резултата.

- И все пак, вероятно сте си мислили какви ще бъдат вашите приоритети в Общинския съвет?

- О, разбира се. Ще работя за града като цяло, за справянето с всички тези проблеми, които се натрупаха през този мандат. Тук можем да започнем да говорим за програмата на ГЕРБ, която е много обстойна и детайлна, по различни сектори, като започнем от финанси, транспорт, градоустройство, здравеопазване, спорт, зелена система, чистота...

Има доста работа, която трябва да се свърши - както казва нашият кандидат г-н Костадин Димитров, то няма нещо, което трябва да се свърши първо, има 10 първи неща. Ние трябва едновременно да започнем много неща, като започнем от тоталния транспортен хаос, бързо ускоряване на срокове, завършването на проектите и търсене на алтернативни маршрути. Нови, които няма да пречат, а ще помагат за разтоварване на трафика.

Градският транспорт, който е в безумно състояние - разписания, комфорт в самите автобуси, различни видове автобуси. Общината трябва да стъпи много сериозно на самите договори и да осъществява пряк контрол. Само за този мандат, през 2019-та, субсидиите за превозвачите от 5 милиона са нараснали на 10 милиона. Общината трябва да влезе сериозно като собственик на услугата и да провежда строг контрол върху приходите, да се въведе дигитална продажба на билети и карти. Много неща има да се правят там, защото градският транспорт е от изключителна важност за един град. Включително и да се мисли за общински градски транспорт - това, което се съсипа 2007 г., да започне да се възобновява, защото виждаме как други български градове имат общински градски транспорт, кандидатстват по различни европейски програми, проектите им печелят и взимат екологични автобуси и нещата им вървят. 

Относно зелената система - ще търсим възможности да възобновим производството на разсад, поливните системи в града. Специално внимание ще обърнем на река Марица и тепетата. Намерението ни е двете комунални предприятия "Чистота" и "Градини и паркове" да бъдат обединени, за да се използва ресурсът по-ефективно. Смятаме да създадем специални звена за почистването на реката и на тепетата, а Пловдивският общински инспекторат ще трябва да осъществява засилен контрол.

Програмата на ГЕРБ е отворен документ, който може да се допълва и трябва да бъде допълван. 

- За инфраструктурата нека кажем нещо - от какво има нужда Пловдив?

- Трябва да има нов мост на Марица, който да свързва АМ "Тракия" през Голямоконарско шосе, моста, бул. "Копривщица", "Модър-Царевец", Коматевско шосе. Други важни обекти са продължението на бул. "Северен" и на бул. "Свобода", новата пътна връзка между Коматевско шосе и "Прослав", връзката между районите "Южен" и "Тракия".

Има много проекти, които може да бъдат започнати и няма да пречат на трафика, на хората, а след изграждането им ще се облекчи движението. Проектите, които в момента се работят, не бяха разумно приоритезирани. Вече трябваше да имаме готов "Модър-Царевец", "Даме Груев", "Хаджи Димитър", "Брезовско шосе", "Дунав". Влизаме и незабавно започваме да се занимаваме с тези обекти, за да бъдат завършени по-най-бързия начин, за да се разтовари трафикът. Получи се една огромна блокада, въпреки че се знаеше за държавните проекти - пробива на централна гара и модернизацията на жп ареал Пловдив.

- А Бетонният мост?

- Ние от ГЕРБ излязохме с декларация в Общинския съвет, с която искаме среща с министъра на транспорта и съобщенията и да бъдат поети ангажименти за това, че докато не започнат другите алтернативни маршрути да действат, мостът да не бъде спиран. Той реално ще бъде ремонтиран, няма да бъде премахнат, но така или иначе движението ще се спре и затова настояваме първо да имаме алтернативни маршрути. Нашият кандидат за кмет Костадин Димитров вече е търсил контакт с министъра, така че работим в тази посока и няма да оставим  огромен район като "Южен" да бъде блокиран продължително време. То и без това в района има големи проблеми, заради изграждането на Южния обходен колектор.

Ако имаме стабилен кмет, в лицето на Костадин Димитров, който да отиде при министъра, ако трябва и до министър-председателя да отиде. Все пак Пловдив е вторият по големина град. Неговият кмет е достатъчно авторитетен да ходи всеки ден до министъра, до министър-председателя, да казва какви са проблемите и да настоява те да помагат и да ги решават. Проектът е държавен, но страдат хората на Пловдив и кметът е човекът, който ще ги защити. 

Имаме доста работа, но ние имаме хъса и енергията и още от ден първи ще работим в посока нещата да се оправят и всичко да влезе в релси.

Цялото интервю гледайте в прикаченото видео!


Димитър Колев е кандидат за общински съветник от ПП ГЕРБ. Можете да гласувате за него с номер 7 в бюлетината за общински съветници, преференция № 104

Купуването и продаването на гласове е престъпление!



Още по темата: общо новини по темата: 937
05.04.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
16.01.2024 »
05.01.2024 »
23.12.2023 »
предишна страница [ 1/157 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Природни стихии
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: