ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Д-р Бацелова: Локдаун за неваксинираните!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:38 / 05.01.2022Коментари (53)14144
©
Необходимо е осъществяването на по-строг контрол на иначе добрите на хартия противоепидемични мерки. Това каза в ефира на Нова нюз епидемиологът д-р Христиана Бацелова от Пловдив. По думите й неносенето на маска може да коства живот, като посъветва гражданите да избират по-висок клас предпазни средства.

"Иска ми се мерките у нас да са сходни на тези в Европа. Нужни са действия, насочени към неспазването на мерките и по-строг контрол. Почти никъде не се спазват ограниченията, не се изисква и зелен сертификат. Добре би било да се спре събирането на големи групи хора в затворените места, като нощните клубове. Да се въведе и зелен сертификат за учителите и за служителите в държавната администрация", добави тя.

Според д-р Бацелова локдаун за неваксинираните, по примера на други държави, също би било ефективна мярка за борбата за COVID-19.

"Такива мерки имаше в Русия, в Нова Зеландия, която тотално ограничи обществения живот за неваксинирани. Очаквам у нас да има много болни в един и същи момент", каза още епидемиологът.


Още по темата: общо новини по темата: 17015
28.03.2024 »
27.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
предишна страница [ 1/2836 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ей чопър ако те барна, такива тукати ще ядеш в устата лайняна, ваксиниран тумор, дано по бързо умреш от отровата в тялото ти, гнидо безподобна, хабиш въздуха и храната както и иказалата се доктое бацилова, поредната парантия с миризлива фашистка уста
0
 
 
Гербави ти що си в болница като си набоден ?
+1
 
 
откъде се излюпи тая козичка, чия държанка е ?
+1
 
 
На баба ти хвърчилото!!! Докторката луда!!!
+4
 
 
Нали фашизма и комунизма уж си бяха отишли? "Демокрация" ? Ала-бала.
-3
 
 
Никой не ви кара да се ваксинирате. Както и никой доктор не трябва да ви е длъжен да ви обръща грижи ,ако не сте ваксиниран ,така както на ваксинирани. Никой не ви пречи да пиете парцуци,да пушите цигари или хашиш. Никой не ви кара да пиете РедБулчета или да си носите силиконовите цици. Все пак ако аз умра ще съм в онези 10% ,които са ваксинирани. А вие ще сте от онези 90%. Ако съм доктор и 2г.лекувам...срещу антиваксъри ще лекувам така,както и те се отнасят към ваксината. Нали Господ ви пази. Да ви пази :)) Влезнете ли в болница ,Да ви пази! На война не се гледа на ранените по ред ,а който има шансове да оцелее повече. На него се помага с предимство. В болница трябва да декларираш ,защо не си се ваксинирал. Медицински пречки ли имаш,преболедувал ли си или антиваксър. В болница трябва да имаш кураж да кажеш на доктора ,какъв си. И щом си разчитал на собствените си убеждения или Господ ,така да се грижат и за теб!
0
 
 
Според коментарите и логиката на пишещите, може да заключим че, всъщност сме се надскочили и изобщо не сме изостанали. Това явно ни е максимума на развитие, интелектуално и икономически.
-2
 
 
VelevataKrava. Чопър освен анимационен герой има и друго значение. Но тъпите патки им е по познато Яки :)) Мутациите са развитие на вируса в следствие на желанието му да живее извън пречки. Пречките могат да са естествен (преболедували) или изкуствен (ваксиниране) имунитет. При естествения имунитет риска е следЗаразните усложнения и смърт. При ваксината тези усложнения и смърт са по малък процент. Когато намаляш вероятността на вируса да живее и да се развива,той се изменя за да избяга от защитата(антителата). За него е без значение ,защитата дали е с антитела придобити от естествен или изкуствен имунитет. За него е важно да се измени за да избегне варианта в който НЕ може да се развива. Това е мутацията.Изменение ,което обаче изменя и друго. Той става по бързо заразен ,но отслабва влиянието му в организма ,което те кара да го изкараш тежко. Това имунолозите го знаят. Все пак Ковид е вид грипен вирус и всяка година щамА е различен. Нужна е нова ваксина и всяка година вируса е изменен. Понякога протича по тежко,понякога по леко. Никога обаче няма да изчезне тотално. Винаги ще има починали,както е имало и преди Ковид19. Испанския грип ,също е бил вирусен грип. Той е изчезнал ,като онзи щам който е върлувал преди повече от 100г. При него са починали между 20 до 50 милиона души. Били са поразени 500 милиона. Продължил е от февруари 1918г. до април 1920г. Земята тогава е имала почти 2 милиарда население! Сега почти 8. Интересното е ,че при онова население на България е около 4 милиона. А са загинали 80 000!!!
Свобода и свободия са две различни неща!
на 05.01.2022 г.
+2
 
 
А за докторката концлагер!
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: