ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Чистят многократно Братската могила, вандалите веднага я цапат
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:35 / 15.11.2009Коментари (15)6567
Радослав Кошински: Вандали цапаха неколкократно току що почистената Братска могила
Заслужават ли пловдивчани по-чист град или сами сме си виновни за ситуацията, в която се намират много паметници, стени на сгради и обекти в града? Този въпрос вероятно си задават много хора, които наскоро са виждали състоянието на Братската могила. В края на лятото с новозакупената техника за премахване на графити от фирма "Чистота" започнаха почистването й като част от цялостното "съживяване" на парка. Скоро след това се оказва, че вандалщината не може да бъде преборена. Почистените участъци от монумента вече са издраскани отново. След сигнал на читател на Plovdiv24.bg потърсихме управителя на фирма "Чистота" Радослав Кошински, за да разясни ситуацията там. Ето какво каза той:

"По-голямата част от графитите ги бяхме изчистили. Интересното е, че всяка нощ се получаваха нови надписи и то интересното е, че върху почистеното, а не върху непочистеното. Т.е. цялата работа отиваше някой да ни прави на пук. И Общинска охрана ходиха, и полицията ходиха, но не можаха да се оправят. За това просто ние вече не виждахме смисъл да хвърляме грешни пари на данъкоплатците там и всяка сутрин да чистим нещо, което е надраскано през ноща и буквално оставихме Братската могила. В момента екипажа ни е на Пеещите фонтани, които се ремонтират и ние имаме достатъчно работа, която да вършим там с тази техника.

За нас разочарованието за Братската могила е не че ние не можахме да си свършим работата. Ние имахме и машините, и капацитета, и уменията да изчистим момумента, само че не можахме да се справим с вандализма."



Още по темата: общо новини по темата: 22
13.06.2023 »
29.03.2023 »
24.09.2022 »
03.04.2021 »
17.01.2021 »
03.07.2020 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
много мой приятели рисуват и не съм съгласен с вас сложиха стените последици : 1 Едната е бутната 2 Казаха, че ще ги пребоядисват секи месец една не са боядисали 3 В училищата малките ги дерът GRAFFITI-ти те и ги унищожават как няма да да се драска по стените 4 В момента има голяма война между едните рисувачи и другите 5 ПАНАТА СА ПРЕКАЛЕНО МАЛКИ И ПРЕКАЛЕНО МАЛКО СА
на 15.11.2009 г.
+1
 
 
Грешни пари се хвълрят за милиция и общинска охрана а не за консумативи и техника за почистване! Набийте си това в главите уважаеми мрънкалници.Пишлеметата които драскат нощно време по паметници и по фасадите на хората не са виновни,защото си невинен до доказване на противното.И щом всички те в момента са си по домовете безнаказани и стягат спрейове и нови идеи за довечера,значи явно това е позволено и така ще е докато няма наказани!Да ама наказани май рърво трябва да има сред милиционерите дето на нощно дежурство ядат баници и спят в покрайнините на града и чак тогава може би ще има заловени и наказани драскачи.
+1
 
 
Много вандал , много нещо се навъди напоследък, де**а. Заради едно такова вандалче ,човек може да си има много проблеми, щото като му строшиш дъвкателния апарат и го направиш зимнина /компот/ , може бая грижи да си навличеш.
+2
 
 
идиотчета - спрете да загрозявате бившия ни хубав град!!!!
+1
 
 
Как да не могат да ги хванат, по-скоро не искат. На цената на едно измиване ще монтират охранителни камери и ще ги изловят като пилци. Толкова ли на никой не му се мисли и работи в тази Община? Изглежда не им се занимава с проблеми, по-лесно е да си прекараш спокойно от 8 до 17 часа работния ден и утре пак.... докато мандатът свърши. Мързелът у държавните и общински служители е най-голямото престъпление в държавата - поражда всички останали несгоди. С хленчене и "човешки права" вандалите не се спират! Ако няма подходящи закони и общински наредби, какво чакат та не ги променят? Мухльовци!
+2
 
 
Малки лекета. Дано изгниете в мизерия!!!
0
 
 
А кога ще изчистят надписа ВМРО от скалата на Джендем тепе, който се вижда отвсякъде? Кой ще чисти джунглите на тепетата и коритото на р. Марица? Те почистиха целия град, та им остана само Братската могила.
+1
 
 
ами като хванете някой лепилар да драска му съдерете г*за от бой, пък после общината ще ви даде едно рамо пред съда, ако "художника" реши да се жалва...
0
 
 
Определиха място за графити,кмета чакаше да се появят художниците,но,уви.По-интересно е ,когато е забранено.Все пак е по-готино да рисуваш върху чист камък.Съзнание,пари на данъкоплатците?!Забрави!!!Нищо,че това са парите и на мама и тати.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: